Side 1 af 1

God glasskærer ?

: 21 jun 2014 20:56
af Bjarne B.
Hej

Jeg har brugt dagen på at fjerne alle de smadrede glas i mine staldvinduer og få renset kanten i karmene. sweat.gif

Nu hvor jeg skal til at skære glas, har jeg været ved at søge på nettet efter en god glasskærer, men de findes åbenbart i mange forskellige modeller og til forskellige priser. Er der nogen herinde, der har et bud på, hvor man køber en god glasskærer?

Hilsen Bjarne

God glasskærer ?

: 21 jun 2014 21:37
af MichaelK
Hej

Køb gerne en af de billige med stålruller, evt. en fra Harald Nyborg. Den
er udmærket, så længe det gøres rigtigt. Altså skære i een bevægelse, og
med et moderat tryk på glasset. Vigtigst af alt, er dog at dyppe stålrullen
i lidt petroleum, inden man skærer glasset. Det fordeler varmeudviklingen
fra snittet jævnt, og sikre et godt snit.

God arbejdslyst.

God glasskærer ?

: 21 jun 2014 22:08
af Ollii
Off topic: når jeg laver det nummer bruger jeg plexiglas fra jemogfix det er sku lidt nemmere. Især i toppen hvor det runder.
Mvh.

God glasskærer ?

: 21 jun 2014 22:47
af MichaelK
Til rundinger og kurver, kan jeg anbefale at man laver en skabelon.
Det er nærmest umuligt at ramme den korrekte form i fri hånd.

Et stykke masonitplade er nok det nemmeste at have med at gøre.
Alternativt et stykke kraftigt karton, men det kræver altså et vist
håndelagt, at skære efter en så tynd skabelon.


Mvh.

God glasskærer ?

: 21 jun 2014 23:43
af Bjarne B.
Tak for svarene. Jeg har set programmet, hvor der er en glarmester, der laver glas til bonderøvens hus, og det så vildt nemt ud, så jeg tænkte, at han sikkert havde en særligt god glasskærer, men jeg prøver at købe en billig, og så må vi håbe, at jeg har håndelaget.

God glasskærer ?

: 22 jun 2014 00:32
af MichaelK
Den primære forskel på de billige, og de dyrere glasskærere er, at de dyre løber lidt
lettere hen over glasset. Det er i hvert fald det jeg har fået fortalt.

Husk i øvrigt, at man ikke ridser 2 gange! Hvis man ridser 2 gange, risikere man at
skære for dybt, og så kan glasset være svært at knække. Jeg ved godt det lyder lidt
underligt, men glas har ligesom en "blødere" kerne, og den skal man ikke skære ned
i. Husk også, at man ikke skal vente for længe mellem at man laver snittet, til man
knækker glasset. Selve skæreprocessen udvikler en smule varme, der gør at man kan
knække glasset uden de store problemer. Hvis snittet når at køle for meget af, så
giver det problemer med at knække glasset og få et lige snit.



Mvh.

God glasskærer ?

: 22 jun 2014 14:17
af pelle
Hej
Enig med Michael..

jeg har skåret glas til mange staldvinduer gennem tiden. En god fif til at knække glasset er lige at pigge/ slå på glasset på den modsatte side af hvor man har ridset. Så, knækker glasset meget let. :)
Sørg også får det er rent for snavs hvor der ridses.