Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Scotte reagerer langsomt... :-(

Spørgsmål vedr. Scotte samt det tilbehør der laves til Scotte pillefyret
Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf Zarge » 23 mar 2014 11:58

Hejsa jeg er ikke så meget hjemme i hverdagen, og da scotten stadig insisterer på at æde 20-30 kg om dagen, så har jeg den slukket (huset holder så ca 16° og tænder om morgenen den dag jeg kommer hjem...
Det er fint nok, men scotten er MEGET langsom til at op til settemp (knap 6 timer!)
jeg har PID 2.0/0.10 har eksperimenteret lidt, men synes at den svinger for meget hvis jeg "skruer op" men det iriterer mig også at den tar så lang tid om at varme huset op, og det kan vel heller ikke være godt til kedlen... (bruger en watts som er fuld åben, men der løber jo meget vand parallelt gennem installationen, så den kan ikke hive temp højere op når returen er så kold...)
Det må da kunne lade sig gøre at få den til at futte op i effekt noget hurtigere... :oops:

Udklip.JPG


Aerobatic
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 115
Tilmeldt: 05 apr 2012 00:13
Mit fyr: Scotte 10 kw. på BS 1016 kedel
Areal: 138 + 60 garage
Brændsel: RW Pellets
Fremviser gerne i postnummer: 8963
Årligt forbrug: 5 tons
Geografisk sted: Auning

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf Aerobatic » 23 mar 2014 12:37

Hvad sker der kl. 15:15?

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7447
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf pille bruger » 23 mar 2014 13:13

Zarge skrev:Hejsa jeg er ikke så meget hjemme i hverdagen, og da scotten stadig insisterer på at æde 20-30 kg om dagen, så har jeg den slukket (huset holder så ca 16° og tænder om morgenen den dag jeg kommer hjem...
Det er fint nok, men scotten er MEGET langsom til at op til settemp (knap 6 timer!)
jeg har PID 2.0/0.10 har eksperimenteret lidt, men synes at den svinger for meget hvis jeg "skruer op" men det iriterer mig også at den tar så lang tid om at varme huset op, og det kan vel heller ikke være godt til kedlen... (bruger en watts som er fuld åben, men der løber jo meget vand parallelt gennem installationen, så den kan ikke hive temp højere op når returen er så kold...)
Det må da kunne lade sig gøre at få den til at futte op i effekt noget hurtigere... :oops:

Udklip.JPG



Giv den noget mere P og I.
P måske 4 - 5 stykker.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Brugeravatar
WoodyHugo
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 522
Tilmeldt: 30 jan 2013 17:03
Mit fyr: Woody/scotte 10 kw BS20 v6.69
Areal: 150m2(115 opvarmet)
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 9280
Årligt forbrug: 3150 kg
Geografisk sted: Østhimmerland
Kontakt:

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf WoodyHugo » 23 mar 2014 13:54

Zarge skrev:Hejsa jeg er ikke så meget hjemme i hverdagen, og da scotten stadig insisterer på at æde 20-30 kg om dagen, så har jeg den slukket (huset holder så ca 16° og tænder om morgenen den dag jeg kommer hjem...
Det er fint nok, men scotten er MEGET langsom til at op til settemp (knap 6 timer!)
jeg har PID 2.0/0.10 har eksperimenteret lidt, men synes at den svinger for meget hvis jeg "skruer op" men det iriterer mig også at den tar så lang tid om at varme huset op, og det kan vel heller ikke være godt til kedlen... (bruger en watts som er fuld åben, men der løber jo meget vand parallelt gennem installationen, så den kan ikke hive temp højere op når returen er så kold...)
Det må da kunne lade sig gøre at få den til at futte op i effekt noget hurtigere... :oops:

Udklip.JPG


Der mangler da en bedre og virksom shunt :shock: , ser da træls ud at anlægget er så lang tid om at komme i drifts temperatur , hvad for type shunt er der på ?

HeineJepsen
Stoker VI
Stoker VI
Indlæg: 207
Tilmeldt: 09 mar 2013 11:22
Mit fyr: Scotte 10kw Blackstar
Areal: 150
Brændsel: Barlinek eco
Fremviser gerne i postnummer: 8722
Dagligt forbrug: 15
Årligt forbrug: 3

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf HeineJepsen » 23 mar 2014 18:41

Er det bare mig der er blind, men kommer den nogensinde op og kører 100% ydelse?
Scotte BS1016 10 kw, kompressorrens, Isokern skorsten med TS. Hus 150 m2 heraf 120 opvarmet med pillefyr, 70 m2 gulvvarme resten med radiatorer. 8 kw Znshine solceller på taget, med en Danfoss TLX 8 pro inverter efter. Morsø 2140 brændeovn.


Brugeravatar
DBS
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 470
Tilmeldt: 17 mar 2013 17:02
Mit fyr: 8Kw Scotte VP / 16Kw Scotte pillefyr
Areal: 218m2
Brændsel: 8mm
Geografisk sted: Silkeborg
Givet likes: 5 gange
Modtaget likes: 9 gange

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf DBS » 23 mar 2014 19:51

Fra start til 15:15, synes jeg at der er 100% ydelse, her varmer den VVB op ?

Hvis man kikker lidt i styring, vil man se, at der er selvstændige parameter for VVB, nok også derfor at pillebruger forslår P = 4 - 5 for varmedrift :wink:

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf Zarge » 23 mar 2014 20:31

PI til VVB står til 5.0/1.0 så der er ingen problemer...
Og nej den kommer aldrig op på 100% det er det der iriterer mig, har rodet lidt med PI tidligere, men jeg synes det er svært at finde en indstilling der reagerer hurtigt nok, når anlæget er koldt, og samtidig ikke går i selvsving når det bliver varmt...
Min shunt er som sagt en watts, den fungerer sådanset fint, men af praktiske årsager, så sidder den et stykke fra kedlen, så selvom den åbner helt, så er der jo stadig en masse vand der løber gennem resten af installationen (alle radiatorer står jo fuld åbne da det er koldt) så derfor bliver vandet fra shunten jo blandet op med meget koldt returvand... Men som man kan se på grafen kan den alligevel holde en differance på ca 5-6 ° så hvis bare kedlen ville komme noget hurtigere op i temp var det ikke noget problem...

Ps 15,15 er vvb varm, og den skifter tilbage til normal drift ;-)

Brugeravatar
WoodyHugo
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 522
Tilmeldt: 30 jan 2013 17:03
Mit fyr: Woody/scotte 10 kw BS20 v6.69
Areal: 150m2(115 opvarmet)
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 9280
Årligt forbrug: 3150 kg
Geografisk sted: Østhimmerland
Kontakt:

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf WoodyHugo » 23 mar 2014 21:27

Ok kender ikke denne shunt type , kan godt se i drifts temperatur følger den fint kedel temperatur . 6 timer er godt nok lang tid ,synes du skal øge
P til 3 og I til 0.25 for at få mere styrke/knald på kedelen med P ,og I for hurtigere regulering, bare et forslag :-)

Kigan
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 508
Tilmeldt: 14 aug 2008 18:32
Mit fyr: woody 16kw/Lamborghini EXA20 21Kw kedel
Areal: 114 / 110L VVB
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3700
Årligt forbrug: ca. 3,5 Tons
Geografisk sted: Bornholm
Kontakt:

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf Kigan » 24 mar 2014 13:23

til tider har jeg samme problem men det er kun efter den har varmet VVB op der kan den være længe om at komme op, for den stiger ikke rigtig i ydelse.
Men starter fyret op efter at ha været slukket har den ikke noget problem med at komme op på 100% i ydelse.
Mvh
Kevin
Mit fyr http://stokercloud.dk/dev/kevinh.html
Scotte 16kw BlackStar BS1016 114 m2 v7.0535

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7447
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Scotte reagerer langsomt... :-(

Indlægaf pille bruger » 24 mar 2014 14:49

Kigan skrev:til tider har jeg samme problem men det er kun efter den har varmet VVB op der kan den være længe om at komme op, for den stiger ikke rigtig i ydelse.
Men starter fyret op efter at ha været slukket har den ikke noget problem med at komme op på 100% i ydelse.


Lige efter opstart køre den på låst PI tal.
Mener det er P=10 og I=0.2
Derfor kan den hurtigt komme op i temperatur.
10 gr. under setpunkt skifter den så over på brugers indstillede PI tal.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.



Tilbage til "Scotte Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst