Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Spørgsmål vedr. BioHeat samt det tilbehør der laves til BioHeat pillefyret
sothoni
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 13 jan 2014 21:53

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf sothoni » 13 jan 2014 22:26

Hej, mit fyr er ca. 1 1/2 år gammelt og har kørt upåklageligt indtil nu, hvor den første gang kom med en blæserfejl. Efter genstart kørte fyret fint et par dage for så at komme med samme fejlmelding.

Nu vil blæseren ikke kører op i omdrejninger, hvorfor?
-Har målt spændingen til blæseren og den er kun på ca. 77 volt. Den for altså ikke tilstrækkelig spænding.
- har afmonteret blæser og tilsluttet 220volt direkte på motoren og så kører den fint med max. omdrejning.

Jeg mistænker Hall sensoren i motoren til at være defekt. Er der nogen der ved hvordan man kan teste den? Evt. Hvilken spænding der skal måles?

Mvh Søren Thorøe


Brugeravatar
ino
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 108
Tilmeldt: 08 maj 2010 10:02
Mit fyr: Passat Bioheat 149
Areal: 185
Brændsel: 8mm Piller
Årligt forbrug: 4,1 T
Geografisk sted: 2670 greve

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf ino » 14 jan 2014 06:46

Har du prøvet at efter se samlingen under krympemuffen? Der kunne være en dårlig forbindelse der

sothoni
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 13 jan 2014 21:53

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf sothoni » 14 jan 2014 07:45

De ser ud til at være ok. Jeg har nu prøvet at tage stikket 43,44,45 fra Hall sensoren af og måle spændingen fra sensoren mens den kører langsomt rundt og jeg syntes ikke at kunne registrere nogen spænding. Så tænker det eer sensoren der er noget galt med.

Er der andre forslag?

nemocharley

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf nemocharley » 14 jan 2014 09:07

ja - kontakt passat (eller forhandler). Jeg ved ikke hvordan de selv ser på det. Jeg ser på det således, at et 1½ år gammelt fyr af bioheatens kaliber (og pris) skal køre som det var tiltænkt og uden problemer.

jeg ved ikke om man kan sammenligne det med en ny bil, min har 2års garanti.

Brugeravatar
Oldgaard
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2444
Tilmeldt: 25 aug 2007 12:29
Mit fyr: Scotte 16kw Blackstar 1016 V7 :)
Areal: 250
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 4173
Dagligt forbrug: hmm aner der ikke
Årligt forbrug: nu må vi se ;)
Geografisk sted: Sorø
Givet likes: 12 gange
Modtaget likes: 7 gange
Kontakt:

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf Oldgaard » 14 jan 2014 09:20

nemocharley skrev:jeg ved ikke om man kan sammenligne det med en ny bil, min har 2års garanti.


Bliver lige nød til at komme med et indspark, der er ikke ( under normale omstændigheder) noget der hedder 2 års garanti!!
At nogle så vælger at give det, er kun godt for os forbugere
kilde : http://taenk.dk/gode-raad/garanti-og-reklamationsret
Som Aaen sagde : ok, det er osse bare for at have sagerne. hvis nu at der skulle komme en landmand op i mig
www.oldgaard.tk
Bor du på Midtsjælland og står en aften og mangler fotoføler eller eltænder til scotte/woody så giv mig en pm


Brugeravatar
ino
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 108
Tilmeldt: 08 maj 2010 10:02
Mit fyr: Passat Bioheat 149
Areal: 185
Brændsel: 8mm Piller
Årligt forbrug: 4,1 T
Geografisk sted: 2670 greve

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf ino » 14 jan 2014 15:49

Er sikring F1 ok (1Amp t) yderst til højre? Forsyner også føde snegl

sothoni
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 13 jan 2014 21:53

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf sothoni » 14 jan 2014 17:02

Ja den er ok og fødesnegl fungere også som den skal.

Hvilket relæ styrer blæseren? K8 er nemlig lidt sort

Brugeravatar
ino
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 108
Tilmeldt: 08 maj 2010 10:02
Mit fyr: Passat Bioheat 149
Areal: 185
Brændsel: 8mm Piller
Årligt forbrug: 4,1 T
Geografisk sted: 2670 greve

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf ino » 14 jan 2014 17:26

sothoni skrev:Ja den er ok og fødesnegl fungere også som den skal.

Hvilket relæ styrer blæseren? K8 er nemlig lidt sort


Mener k8 er til eltænder og den øverste med køle plade er til blæser. Har du lys i den diode ud for klemme 43 44 og 45 Hvis du starter blæser fra service menu 1992 med kedel i stoppet? Har du prøvet at tale med passat de plejer at være flinke til at hjælpe.

Brugeravatar
ino
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 108
Tilmeldt: 08 maj 2010 10:02
Mit fyr: Passat Bioheat 149
Areal: 185
Brændsel: 8mm Piller
Årligt forbrug: 4,1 T
Geografisk sted: 2670 greve

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf ino » 14 jan 2014 17:34

Hvor bor du i landet det kunne være der var en tæt på som kunne hjælpe, jeg har en blæser liggende men jeg tror den er til en c2. Men den er til 230v og har hall sensor med 3 ledninger

sothoni
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 7
Tilmeldt: 13 jan 2014 21:53

Bioheat 149 - forbrændingsblæserfejl

Indlægaf sothoni » 14 jan 2014 19:21

Ja har talt med passat. Vi har nu prøvet at skifte blæseren uden nogen ændring på omdr. Tilgengæld var der ikke noget lys i displayet, da jeg tændte for strømmen igen. Først efter et lille smølfespark på styringen kom der hul igennem, hvilket tyder på en dårlig forbindelse på printkortet.

Har nu aftalt med passat at de sender en ny styring imorgen. Det er rigtig at de er flinke til at hjælpe og jeg har da heller ikke betalt for noget endnu.

Forresten bor jeg i Kolding..



Tilbage til "BioHeat Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster