Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Spørgsmål vedr. solvarmeanlæg
Solfanger, Solvarmepanel, Vakuum
tnordholt

Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf tnordholt » 18 nov 2007 16:36

Hej med jer,

Jeg har lige faaet gjort mit vacuum anlaeg faerdigt, sat op med 60 roer, motorstyring, temp styring og det hele, men jeg er noget nervoes for at der er noget galt med det da det ikke laver varme overhovedet.

Koebte hele anlaegget fra vvs grossisten og det er sat op helt efter manualen, men underligt nok kommer der ingen varme. Jeg testede et af roerene ved at laegge det udenfor midt paa dagen (det var dog overskyet) og kobberdimsen i enden af roeret blev end ikke lunt. Jeg ville mene det ville blive bare lidt varmt selv paa en overskyet dag? Jeg proevede det samme med andre roer og alle med samme resultat.

Nu er de alle sat op i manifolden men temp i manifolden stiger ikke engang en grad paa en alm overskyet dag, saa jeg frygter jeg evt. har gjort noget galt.

Er der nogen der kan fortaelle mig hvad der evt, kan vaere galt eller hvad jeg kan have glemt?


Brugeravatar
BFE
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 407
Tilmeldt: 31 aug 2007 23:59
Mit fyr: Biocomfort 16KW på Woody-Opop H418
Areal: 250m2 opført i 2005
Brændsel: 8mm piller: HøjlundPillen
Årligt forbrug: 8.400Kg
Geografisk sted: Sydfyn

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf BFE » 18 nov 2007 17:35

Det er solfangere det drejer sig om, eller?
Mvh, BFE
100 trins (Woody 4.19a) 16KW Bio-Comfort (-O2) på Woody/Opop H418, opvarmer 250m2
Placeret i 70m2 uopvarmet værksted. Kedelshunt: RAVK 25-65 Gr. + RAV 1/2".
6m 3/4rør + 25m fjernvarmerør 2x25mm præisoleret.
Ingen trækstabilisator, 3,5m Metalbestos Multi-50 Ø150mm. 1500L silo.

tnordholt

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf tnordholt » 19 nov 2007 07:53

Ja det er vacuum solfangere

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7662
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 2 gange
Modtaget likes: 6 gange
Kontakt:

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf thy » 19 nov 2007 10:03

er der væske i og er det udluftet :shock:

ved godt nok intet om vacumsolfangere :shock:
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Brugeravatar
Momme
Stoker VIII
Stoker VIII
Indlæg: 318
Tilmeldt: 07 jan 2007 14:01
Mit fyr: Benekov 27PL silver
Areal: 260
Brændsel: Kirsbærsten
Dagligt forbrug: slukket pt.
Årligt forbrug: 10-15 ton.
Geografisk sted: Sydsjælland, Faxe, Orup

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf Momme » 19 nov 2007 10:32

Hvilken hælning ligger de med der er nået med en min hældning der skal til for de virker
Du får HØJST de du betaler får (tit mindre)


Jens
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 787
Tilmeldt: 15 jan 2007 23:26
Mit fyr: MGM 15 Comfort + Passat Atmos m. akku.
Areal: 275
Brændsel: Træpiller + brænde i Atmos'en
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: 6 t + brænde
Geografisk sted: Sydvestjylland
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 5 gange

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf Jens » 19 nov 2007 10:36

Beklager, men jeg tror bestemt ikke at de giver det mindste varme fra sig på en overskyet dag på denne årstid, for hvor skulle de lige få det fra. I sommerhalvåret, der skal de nok give noget også på en overskyet dag, men ikke som temperaturene er nu og med det tykke skydække.

Men tålmodighed, - så snart der er hul i skyerne, så skal de nok give varme fra sig, også på en frostkold vinterdag, - men det er altså SOL-fangere og de skal jo tilføres energi før de kan afgive noget.

Jeg tror bestemt det nok skal komme til at virke, gad godt at det var her der sad sådan et batteri på 60 rør :)

Mvh Jens
Mvh Jens

Hvis du ikke ændre kurs, - så risikere du at ende der, hvor du er på vej hen !

tnordholt

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf tnordholt » 19 nov 2007 11:15

Tak for kommentarerne.

Ja der er vand på og anlægget er udluftet. Vandet cirkulerer ganske fint rundt.

De sidder i en vinkel på 32 grader direkte syd, så det skulle være godt nok.

Jeg overvejede også om det var pga skydækket, men når jeg ser på andre anlæg der viser ydelsen online så giver de stadig 2-4 KW på samme tid, altså når det er helt overskyet. I det mindste skulle man da tro den lille kobberende blev bare lidt varm, men det gør den ikke.

Mvh
Thomas

Brugeravatar
BFE
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 407
Tilmeldt: 31 aug 2007 23:59
Mit fyr: Biocomfort 16KW på Woody-Opop H418
Areal: 250m2 opført i 2005
Brændsel: 8mm piller: HøjlundPillen
Årligt forbrug: 8.400Kg
Geografisk sted: Sydfyn

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf BFE » 19 nov 2007 14:58

De er sikkert ikke billige, dine vacuumrør og der er sikkert lavet en masse grundlæggende forsøg med dem, inden de er sat i produktion og er blevet markedsført.
Der må derfor også foreligge en original spec', som du burde kunne få udleveret fra din forhandler. Den kan fortælle dig hvilke ydelser under hvilke forhold, du kan forvente af dine solfangere.
På en dag som i dag, med så tykt et skydække, skal man nok ikke regne med ret mange stråler fra solen rammer dine "sun-rods".
Mvh, BFE
100 trins (Woody 4.19a) 16KW Bio-Comfort (-O2) på Woody/Opop H418, opvarmer 250m2
Placeret i 70m2 uopvarmet værksted. Kedelshunt: RAVK 25-65 Gr. + RAV 1/2".
6m 3/4rør + 25m fjernvarmerør 2x25mm præisoleret.
Ingen trækstabilisator, 3,5m Metalbestos Multi-50 Ø150mm. 1500L silo.

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7662
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 2 gange
Modtaget likes: 6 gange
Kontakt:

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf thy » 19 nov 2007 19:20

tnordholt skrev:Tak for kommentarerne.

Ja der er vand på og anlægget er udluftet. Vandet cirkulerer ganske fint rundt.

De sidder i en vinkel på 32 grader direkte syd, så det skulle være godt nok.

Jeg overvejede også om det var pga skydækket, men når jeg ser på andre anlæg der viser ydelsen online så giver de stadig 2-4 KW på samme tid, altså når det er helt overskyet. I det mindste skulle man da tro den lille kobberende blev bare lidt varm, men det gør den ikke.

Mvh
Thomas


det er vel ikke alm vand der er på fangerne
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

tnordholt

Re: Hvorfor virker vacuum anlaeg ikke?

Indlægaf tnordholt » 19 nov 2007 19:22

Nej nej, det er alm vand blandet med de 5 liter frostvaedske der fulgte med anlaegget



Tilbage til "Solvarme"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster