Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Styring af pumpe virker ikke

Spørgsmål vedr. Scotte samt det tilbehør der laves til Scotte pillefyret
saveit
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 24
Tilmeldt: 19 aug 2012 21:37
Mit fyr: Scotte 10kw Blackstar Semirens
Areal: 145kvm, 90kvm opvarm
Brændsel: TPI Supreme 8mm piller
Fremviser gerne i postnummer: 4171

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf saveit » 16 nov 2013 22:41

Hej Alle

Har lige hjulpet en kammerat med installation af ny blackstar mini med 6.85 styring. Her skal styringen så styre pumpen. Pumpen er tilsluttet i N og L5NC og vvb ventilen er i N og L6NC og det er indstillet under Tilbehør.

I al den tid mens der var strøm til styringen og den blot stod tændt indtil vi startede selve optændingen af fyret, der kørte pumpen. Da fyret så startede op og begyndte at optænde stoppede pumpen med at køre. Fyret startede naturligvis i VVB drift da vandet i denne var koldt - men styringen skal vel også køre pumpen i vvb drift. Jeg har forsøgt at stille både op og ned i pumpe stop og start temp uden nogen ændring.

MEN det mærkelige er så, at hvis jeg skifter pumpen over på L6 under Tilbehør hvor vvb ventilen sidder til (som iøvrigt fungerer fint), så starter pumpen. Men det går selvfølgelig ikke at både vvb ventil og pumpe står til L6 i styringen.

Ligemeget om jeg sætter pumpen til L5 eller OFF så kører den ikke længere. Hvad ****** sker der??

Mvh Stefan


saveit
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 24
Tilmeldt: 19 aug 2012 21:37
Mit fyr: Scotte 10kw Blackstar Semirens
Areal: 145kvm, 90kvm opvarm
Brændsel: TPI Supreme 8mm piller
Fremviser gerne i postnummer: 4171

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf saveit » 16 nov 2013 22:43

Pumpen er en almindelig smedegaard simflex. Der er ikke jord tilsluttet pumpen - kun N og L5 på printet.

Kigan
Stoker XI
Stoker XI
Indlæg: 508
Tilmeldt: 14 aug 2008 18:32
Mit fyr: woody 16kw/Lamborghini EXA20 21Kw kedel
Areal: 114 / 110L VVB
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3700
Årligt forbrug: ca. 3,5 Tons
Geografisk sted: Bornholm
Kontakt:

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf Kigan » 16 nov 2013 23:11

L5 står den til L5NC eller L5ON?
Mvh
Kevin
Mit fyr http://stokercloud.dk/dev/kevinh.html
Scotte 16kw BlackStar BS1016 114 m2 v7.0535

saveit
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 24
Tilmeldt: 19 aug 2012 21:37
Mit fyr: Scotte 10kw Blackstar Semirens
Areal: 145kvm, 90kvm opvarm
Brændsel: TPI Supreme 8mm piller
Fremviser gerne i postnummer: 4171

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf saveit » 16 nov 2013 23:27

Oprindeligt stod den på 5LC og der kørte den som sagt når styringen var tændt, men så snart vi startede optænding så slukkede den. Den forbliver slukket på både L5NO og L5NC. Slår jeg pumpen over på
L6NC eller L6NO så starter pumpen på dem begge selvom det faktisk er der vvb ventilen sidder på.

From
Stoker IX
Stoker IX
Indlæg: 395
Tilmeldt: 17 jan 2007 14:07
Mit fyr: Woody 24kw ver 6.69+ Opop 418
Areal: 125 bolig+200 garage
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 25 kg
Årligt forbrug: 7-8 ton
Geografisk sted: Gravlev

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf From » 16 nov 2013 23:31

Tilslut pumpen til L5 og N og i styringen vælger du L5NO, så tror jeg at det virker.

Pumpen vil så starte når kedlen er blevet var nok !


saveit
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 24
Tilmeldt: 19 aug 2012 21:37
Mit fyr: Scotte 10kw Blackstar Semirens
Areal: 145kvm, 90kvm opvarm
Brændsel: TPI Supreme 8mm piller
Fremviser gerne i postnummer: 4171

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf saveit » 17 nov 2013 00:08

Har du overhovedet læst hvad jeg har skrevet? Pumpen er tilsluttet i n og l5 og det virker dtadig ikke.

Brugeravatar
martin_b
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 951
Tilmeldt: 14 nov 2011 22:38
Mit fyr: Scotte 20 KW
Areal: 400 m2
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6780
Dagligt forbrug: 45 kg / 3 kg
Årligt forbrug: 8 tons
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf martin_b » 17 nov 2013 07:10

Hvad står pumpe start og stop til? Det er nok det det driller.
Scotte 20 kW, chip 6.76, OPOP Blackstar 30
VVB-prioritet *2-vejs* - trækstabilisator
Smedegaard Simflex 25-60 fast tryk, laveste setting
Opvarmer 400 m2 villa fra 1864 (to plan)
Onlinedata: http://www.holmbangsoe.dk/pillefyr og skyen: http://stokercloud.dk/dev/martinbangsoe.html

Brugeravatar
fbn
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 119
Tilmeldt: 12 maj 2013 10:00
Mit fyr: Scotte BS Mini semi rens 10 KW
Areal: 165
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7560
Årligt forbrug: 3200 kg
Geografisk sted: Hjerm
Kontakt:

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf fbn » 17 nov 2013 09:41

saveit skrev:Har du overhovedet læst hvad jeg har skrevet? Pumpen er tilsluttet i n og l5 og det virker dtadig ikke.


Tror du skal tjekke igen hvordan du har forbundet det.

For der er med meget stor sandsynlighed en fejl 40 i montering
for ellers bør det du beskriver ikke kunne lade sige gøre.

Hvis lednings farven ikke er rodet rundt i er det :
VVB ventiler
Sort direkte til nul (n)
Brun direkte fase (den som forsyner dit styring)
Blå kobles på udgang mærket L6

Pumpe
Gul\grøn direkte jord (den samme som går til din styring)
Blå direkte til nul (n på printet)
Brun kobles på udgang mærket L5
MVH Frank Bojsen Nielsen

Scotte BS1016 Semirens. Metro 110 L combi vvb med 3.vejs VVP.
Beboelse 165 m2 - Etstrengsanlæg - kompressorrens - træk stabilisator.

triumph
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3152
Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
Mit fyr: 24 kw black star semirens
Areal: 200
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4261
Årligt forbrug: 7,2 tons
Geografisk sted: høve - skælskør
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 26 gange

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf triumph » 17 nov 2013 10:00

pumpen skal først starte ved den temp. den er indstillet til i styringen.

From
Stoker IX
Stoker IX
Indlæg: 395
Tilmeldt: 17 jan 2007 14:07
Mit fyr: Woody 24kw ver 6.69+ Opop 418
Areal: 125 bolig+200 garage
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 25 kg
Årligt forbrug: 7-8 ton
Geografisk sted: Gravlev

Styring af pumpe virker ikke

Indlægaf From » 18 nov 2013 13:26

saveit skrev:Har du overhovedet læst hvad jeg har skrevet? Pumpen er tilsluttet i n og l5 og det virker dtadig ikke.


Ja - men det gav ikke meget mening !



Tilbage til "Scotte Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: bennylar og 1 gæst