Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Baxi 1.5 multiheat problem...

Spørgsmål vedr. Baxi samt det tilbehør der laves til Baxi stokerfyr
Brugeravatar
Bigfoot
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4274
Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
Mit fyr: Baxi multiheat 1.5 - 350 m. iltstyring
Areal: 116
Brændsel: RW træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6818
Dagligt forbrug: 18
Årligt forbrug: ca 6 ton
Geografisk sted: Årre/Varde
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 37 gange

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf Bigfoot » 04 nov 2013 07:18

hmm...... ja det lyder da mystisk at det hjalp.

gør lige dig selv en tjeneste, skru forsiden af styringen, og brug en kompressor (ikke på fuld tryk), til at blæse det rent for aske og skidt. Det kunne tyde på at det måske var en fejl der, at noget skidt laver ravage, det er set før.
Velkommen til blå stue.... her er altid varme på

"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.


maw1
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 181
Tilmeldt: 07 okt 2008 08:06
Mit fyr: Baxi multiheat 1,5
Areal: Ca. 300m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5540
Dagligt forbrug: 20-35 kilo
Årligt forbrug: 8 - 10

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf maw1 » 04 nov 2013 10:19

sneglen var igen efter et par timer holdt op med at køre, jeg kunne igen ikke køre manuelt med den.
Så jeg prøvede at trykke på relæet til snegl frem på printkortet, og så ville den gerne køre igen.....
måske det er her fejlen ligger ?
Denne gang er printkort relæ Osv blevet grundig blæst rene for støv og skidt med trykluft....
Så må vi se om det hjælper

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3020
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 43 gange

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf Brandsen » 04 nov 2013 12:03

Halløj i forum,

Ellers kunne en quick fix være at bytte om på de 2 relæer, til henholdsvis snegl frem
og snegl tilbage, for snegl tilbage bliver jo stort set ikke brugt overhovedet 8) 8)
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

maw1
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 181
Tilmeldt: 07 okt 2008 08:06
Mit fyr: Baxi multiheat 1,5
Areal: Ca. 300m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5540
Dagligt forbrug: 20-35 kilo
Årligt forbrug: 8 - 10

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf maw1 » 04 nov 2013 16:41

lige umiddelbart vil jeg mene at det ikke er selve relæerne der laver balladen....
når sneglen er stoppet med at køre, og jeg ikke kan få den til at køre når jeg trykker på manuel frem eller tilbage, jeg kan ved at trykke på selve relæ-kontakten på relæet for sneglen til at køre, både frem og tilbage. så der kan jeg vel godt udelukke relæerne eller hvad ?
jeg vil nærmere tro at fejlen ligger i selve signalet til relæerne... altså et eller andet sted på printkortet....
Kan man på nogen måde måle sig frem til fejlen ?

Jeg kan tage strøm stikket til fyret ud i ca. 30 sek. sætte det til igen og så virker alt som det skal...
så noget må blive re-sat ved denne handling.

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7778
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf thy » 04 nov 2013 16:46

maw1 skrev:lige umiddelbart vil jeg mene at det ikke er selve relæerne der laver balladen....
når sneglen er stoppet med at køre, og jeg ikke kan få den til at køre når jeg trykker på manuel frem eller tilbage, jeg kan ved at trykke på selve relæ-kontakten på relæet for sneglen til at køre, både frem og tilbage. så der kan jeg vel godt udelukke relæerne eller hvad ?
jeg vil nærmere tro at fejlen ligger i selve signalet til relæerne... altså et eller andet sted på printkortet....
Kan man på nogen måde måle sig frem til fejlen ?

Jeg kan tage strøm stikket til fyret ud i ca. 30 sek. sætte det til igen og så virker alt som det skal...
så noget må blive re-sat ved denne handling.


der sidder jo 2 relæer på printet der giver signalstrømen til de store relæer..
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk


maw1
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 181
Tilmeldt: 07 okt 2008 08:06
Mit fyr: Baxi multiheat 1,5
Areal: Ca. 300m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5540
Dagligt forbrug: 20-35 kilo
Årligt forbrug: 8 - 10

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf maw1 » 04 nov 2013 18:21

thy skrev:
der sidder jo 2 relæer på printet der giver signalstrømen til de store relæer..



Det er de store kontaktor relæer helt ude til højre jeg har aktiveret manuelt ve at trykke på dem, så køre min snegl......
Kontaktor-set.jpg
Kontaktor set

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7778
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf thy » 04 nov 2013 19:15

maw1 skrev:

Det er de store kontaktor relæer helt ude til højre jeg har aktiveret manuelt ve at trykke på dem, så køre min snegl......
Kontaktor-set.jpg


ja det skal virke når der er strøm på med direkte kontakt.... det foregår jo elektrisk normalt og det er det kontaktsæt på printet der ikke giver impuls til det.. har desværre ikke tid lige nu men ved det før har været oppe på forumet hvor de sidder og ved hvilke symtomer det ses de er dårlige..prøv at søge på relæ fejl...der var en der havde skiftet dem selv de var ret billige :wink:
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3020
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 43 gange

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf Brandsen » 04 nov 2013 20:47

Halløj i forum,

.... jamen hov, så kunne det måske være overkogssikringen, for så vidt jeg husker, er den
netop koblet op sådan, at den forhindrer strøm til K1 og K2 kontaktorerne, altså snegl frem
og snegl tilbage relæerne, hvis overkogssikringen er blevet udløst.

Det kunne man jo nemt kontrollere, ved at skrue sikringshætten af, den der sidder på fronten af
betjeningspanelet, og så trykke stiften der sidder under hætten helt i bund, og så se om
snegl frem fungerer, ved at trykke på den rigtige knap på styringen.

Måske ikke vildt sandsynligt, men jo nemt at kontrollere, og koster gratis 8) 8)
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

snubbi
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 1561
Tilmeldt: 29 nov 2010 22:02
Mit fyr: hkrst 10 fsk 500
Areal: 147m2+180m2værksted
Brændsel: flis - piller.
Fremviser gerne i postnummer: 4400
Dagligt forbrug: 40 -60 kg flis
Årligt forbrug: 7t piller/40 m3 flis
Geografisk sted: kalundborg
Modtaget likes: 1 gang

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf snubbi » 04 nov 2013 20:55

hej
det kan være låge kontakte der der driller lidt ,det kunne være at blikket der trykker på lågkontakten skulle justeres lidt

maw1
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 181
Tilmeldt: 07 okt 2008 08:06
Mit fyr: Baxi multiheat 1,5
Areal: Ca. 300m2
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 5540
Dagligt forbrug: 20-35 kilo
Årligt forbrug: 8 - 10

Baxi 1.5 multiheat problem...

Indlægaf maw1 » 05 nov 2013 00:37

Kort status....
fejlen er ikke rettet endnu.

Følgende er forsøgt:
- test af magasin låge kontakt
- kontaktor relæ byttet rund
- overkogs sikring testet

Jeg tror helt sikkert at fejlen ligger i stoker printkortet
Stoker-print.jpg


Skulle man være så heldig at der var en der lå inde med sådan et man kunne låne til at se om fejlen lå i selve printkortet ?



Tilbage til "Baxi Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Hjemme teori og 0 gæster