Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Ladepumpe støjer

Diskussion og spørgsmål vedr. kedler, installationen og skorstenen
Akkumuleringstank, VVB, Trækstabilisator
Besvar
Muele
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 103
Tilmeldt: 28 apr 2009 13:37
Mit fyr: Boink 16kw og 90 rør solvarme.
Areal: 150
Brændsel: 6 mm piller og solens stråler
Dagligt forbrug: 12-15 kg i oktober
Årligt forbrug: 5-6
Geografisk sted: Nord-Als, Sønderjylland

Ladepumpe støjer

Indlæg af Muele » 29 okt 2013 17:14

Hej Alle

Ladepumpen mellem mit fyr og akku-tank er begyndt at sige en lyd. Sådan lidt rumlende. Enten et dårligt leje eller noget der har sat sig fast i den. Jeg tror mest på at det er lejet. Den har vist været i brug i ca 4 år.

Det er ved at gå mig lidt på. Pumpen befinder sig ca 1 meter fra mit hoved når jeg ligger og sover og støjen breder sig også gennem rørene. Den lavfrekvente rumlen går lige ind.

Det er en Grundfos alpha+. Den kører så vidt jeg kan vurdere i laveste "gear". Den holder ihvertfald tempoet, selvom jeg skruer op eller ned for den.

Den har siddet med akslen lodret (|) indtil den begyndte at støje. Nu har jeg prøvet at dreje den så den sidder vandret ( _ ) . Men det gør ingen forskel. Jeg har prøvet at hamre lidt på den for at se om det kunne løsne noget snavs eller rokke lidt på lejet. Men det har ingen forskel gjort.

Er der noget jeg kan gøre for at redde pumpen? Kan man skifte lejet, f.eks.

Hvis den ikke står til at redde. Hvad skal jeg så købe istedet? Jeg har ikke brug for en dyr og avanceret pumpe. Den skal bare køre med en fast, relativ lav kraft. Den kører vel i snit 10 timer i døgnet i vinterhalvåret. I sommerhalvåret klarer solvarmen stort set opvarmningen.

På forhånd tak, Mogens


Brugeravatar
John Skov Jensen
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3879
Tilmeldt: 02 maj 2009 20:40
Mit fyr: Atmos DC40GD
Areal: sammenlagt 350 m2
Brændsel: Bøg
Fremviser gerne i postnummer: 8370
Geografisk sted: Ødum, 8370 Hadsten
Modtaget likes: 130 gange

Ladepumpe støjer

Indlæg af John Skov Jensen » 29 okt 2013 18:15

Hvis den har kørt med pumpeakslen i lodret stilling indtil støjen opstod, ja så er den sikkert slidt op nu og dermed defekt.
Køb en let brugt alpha2 eller alpha pro på dba, de kan findes til rimelige penge. Begge disse pumper vil bruge noget mindre strøm end din alpha+. Jeg har selv lige købt en alpha2 til 350kr på dba.

Men inden du farer ud og handler, kunne du jo lige tage vandet af og demontere pumpen ved at afmontere de 4 unbraco skruer der holder pumpe og hus sammen. Det kunne jo være der sad lidt garn eller anden snavs der let kan renses ud

Besvar