Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Spørgsmål vedr. BioMax samt det tilbehør der laves til BioMax pillefyret
sblar
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 14
Tilmeldt: 10 okt 2013 21:40

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf sblar » 20 okt 2013 17:26

Vores helt nye Biomax 16, vil ikke starte.

I går skete der intet ud over at der kom alarm "OPTÆNDINGSFEJL". Efer at have læst lidt her og der, trak vi stikket ud af brænderen, og satte det i igen. Det hjalp idet der nu kom gang i blæseren og fyret startede op. Der varede dog ikke ret længe før det stoppede igen med røg i hele fyrrummet til følge.

I dag vil det igen ikke starte, men nu på en lidt anden måde:
Starter med at display viser "RENBLÆSNING" samtidig med at blæseren kører i ganske kort tid (4-5 sek.)
Derefter stopper blæseren, displayer skifter "STARTBRÆNDSEL", og der falder en håndfuld piller ned.

Så går det i "FORVARMER" i 60 sekunder, uden at komme i gang. Derefter starter nedtællingen forfra fra 900 sekunder.
Når de er gået, ender det hele med alarm "OPTÆNDINGSFEJL".

Blæseren kører kun de nævnte 4-5 sekunder i starten.

Hvis man åbner ind til brænderen, kan man se at der er kommet ild i pillerne, men da blæseren ikke kører, bliver det ikke rigtigt til noget.
Hvad kan der mon være galt?

Vil selvfølgelig ringe til firmaet i morgen, men det kunne jo være at nogen havde en god idé.

Indstillinger er checket og står som anbefalet.


Brugeravatar
T-mek
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 962
Tilmeldt: 21 jul 2013 15:13
Mit fyr: Scotte 10kw 6.78, semi-rens, 160L VVB.
Areal: 160 + 60 i værksted
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4990
Årligt forbrug: 5500 til 6000 kg.
Geografisk sted: 4990 Sakskøbing
Modtaget likes: 2 gange

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf T-mek » 20 okt 2013 17:42

sblar skrev:Vores helt nye Biomax 16, vil ikke starte.

I går skete der intet ud over at der kom alarm "OPTÆNDINGSFEJL". Efer at have læst lidt her og der, trak vi stikket ud af brænderen, og satte det i igen. Det hjalp idet der nu kom gang i blæseren og fyret startede op. Der varede dog ikke ret længe før det stoppede igen med røg i hele fyrrummet til følge.

I dag vil det igen ikke starte, men nu på en lidt anden måde:
Starter med at display viser "RENBLÆSNING" samtidig med at blæseren kører i ganske kort tid (4-5 sek.)
Derefter stopper blæseren, displayer skifter "STARTBRÆNDSEL", og der falder en håndfuld piller ned.

Så går det i "FORVARMER" i 60 sekunder, uden at komme i gang. Derefter starter nedtællingen forfra fra 900 sekunder.
Når de er gået, ender det hele med alarm "OPTÆNDINGSFEJL".

Blæseren kører kun de nævnte 4-5 sekunder i starten.

Hvis man åbner ind til brænderen, kan man se at der er kommet ild i pillerne, men da blæseren ikke kører, bliver det ikke rigtigt til noget.
Hvad kan der mon være galt?

Vil selvfølgelig ringe til firmaet i morgen, men det kunne jo være at nogen havde en god idé.

Indstillinger er checket og står som anbefalet.


Lyder som fejl på udgang til blæser i styring, defekt blæsermotor / eller kondensator.
/ Christian

Har gerne lidt dele til Scotte / Baxi + diverse pumper på hylden.

Per_w
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 13
Tilmeldt: 25 feb 2013 17:08
Mit fyr: Biomax 16
Fremviser gerne i postnummer: 9760
Geografisk sted: 9760 Vrå

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf Per_w » 20 okt 2013 17:44

Har du monteret røgføleren i afgangsrøret ? Og hvad skriver den om røg temperatur under opstarten ?
Det kan også være at din røg minimum temperatur står for højt eller den stigning der skal være i rumtemperatur inden den tror der er ild står for højt

Mvh. Per

sblar
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 14
Tilmeldt: 10 okt 2013 21:40

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf sblar » 20 okt 2013 17:46

Ja, et eller andet med blæseren var også min første tanke, for den skal vel køre under opstarten?

Per_w
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 13
Tilmeldt: 25 feb 2013 17:08
Mit fyr: Biomax 16
Fremviser gerne i postnummer: 9760
Geografisk sted: 9760 Vrå

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf Per_w » 20 okt 2013 17:53

Hvis der kommer ild i pillerne må blæseren køre, det er den der blæser den varme luft ind der tænder pillerne


sblar
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 14
Tilmeldt: 10 okt 2013 21:40

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf sblar » 20 okt 2013 18:01

Per_w skrev:Hvis der kommer ild i pillerne må blæseren køre, det er den der blæser den varme luft ind der tænder pillerne


Nope, blæseren kører kun 4-5 sekunder i starten. Ild er måske så meget sagt, når brænderen trækkes ud er der gløder og ilden, som er meget svag, skyldes nok mere det at der kommer luft til, når brænderen trækkes ud.

Her er indstillingerne:

Kombifyring Nej
Pausestop Nej
Pausestart 10 grader
Pausestop 3 grader
Kedeltemp 65 grader
Brændsel 2,70
Røgtempmin 55 grader
Røgtempmax 340 grader
Startbrændsel 26
Pausebrændsel 15 s
Pauseluft 5%
Pausetidmax 60 m
Renblæstid 25 s
Renblæsint 45 m
Sommerdrift Nej

Brændselmin 5%
Sneglemax 15%
Luftmin 5%
Luftmax 40%
Luftreducer 8%
Tændvarmtid 10 m
Tændvarmeff 90%
Tændvarmluft 3%
Regramptid 30 s
Stopblæsetid 15
Røgstarttemp 10 grader

Per_w
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 13
Tilmeldt: 25 feb 2013 17:08
Mit fyr: Biomax 16
Fremviser gerne i postnummer: 9760
Geografisk sted: 9760 Vrå

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf Per_w » 20 okt 2013 18:08

Hæv tændluft til 7 % og tændvarmetid til 15 min. Tændvarme effekt til 100 og startbrændsel til 30

Mvh. Per

Dinsen
Stoker IX
Stoker IX
Indlæg: 390
Tilmeldt: 01 feb 2011 20:12
Mit fyr: BB 14 / Panasonic NE9MKE
Areal: 180m2 + 110l VVB
Brændsel: German pellets / El
Fremviser gerne i postnummer: 6560
Årligt forbrug: 4t i 12/13
Geografisk sted: Sønderjylland (6560)

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf Dinsen » 20 okt 2013 18:26

Husk blæseren kører kun i pulser under opstart, og som per skriver op med tændluft.
Så kører Stokerbot S3S! Tjek min fyrdata Her!
Nu med 5,8 Kwp solceller på taget. Se min produktion Her!

sblar
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 14
Tilmeldt: 10 okt 2013 21:40

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf sblar » 20 okt 2013 19:45

Hej igen

Tak for forslagene som nu er prøvet uden held, fyret gør præcis som før, så det er kontakt til vvs1.dk i morgen.

mvh
Søren

Brugeravatar
Kjeld P
Stoker IX
Stoker IX
Indlæg: 377
Tilmeldt: 27 nov 2011 19:16
Mit fyr: Biomax 16
Areal: 185
Brændsel: Piller og solskin
Fremviser gerne i postnummer: 8700
Dagligt forbrug: 0
Årligt forbrug: 0,4T
Geografisk sted: Øst Jylland
Givet likes: 1 gang

Opstart af helt nyt Biomax 16 fejler.

Indlægaf Kjeld P » 20 okt 2013 21:07

Hold øje med røg temperaturen (RT) på displayet...den kan ikke komme ud af 'optænding' selvom der er ild hvis ikke RT kommer over de 55g. Hvis der er ild og RT stadig er for lav så tag føleren ud og varm den forsigtig med en lighter. Så kommer RT over de 55 den korrekt er indstillet til og starter. Sæt så føleren på plads, men hold øje RT...den må ikke komme under 55 for starter det hele forfra. Hvis i har turbolatorer i har den svært ved opstart.

Hvis den har lavet opstart uden at komme i gang og i laver ny...må den ikke tage opstart brændsel igen...hiv røret og lad pillerne løbe i en bøtte...ellers ligger der for meget herden...

De kan godt starte selv...den skal bare lære det.
Nu med tre Panasonic Inverter varmepumper...assisteret af pillefyr hvis det bliver rigtig dejlig koldt.



Tilbage til "BioMax Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster