Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Forkert lyd

Spørgsmål vedr. Woody samt det tilbehør der laves til Woody pillefyret
Naja
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 20
Tilmeldt: 01 jul 2012 17:53

Forkert lyd

Indlægaf Naja » 16 apr 2013 16:37

Jeg har i dag skiftet fotocellen og eltænderen i min woody. Nu kan den give varme igen, men den lyder som om den hele tiden tænder op, altså der er hele tiden den konstante klik lid som der der når den starter op. Hvad kan det være? Og så lyder det som om blæseren ikke virker, og flammen ser forkert ud. Hvad er der at gøre ved det. Jeg har ikke ændret på nogle indstillinger, da den kørte fint med de indstillinger før det blev nødvendig at skifte eltænder og fotocelle. Nogle der kan hjælpe en der er helt grøn på området? :roll:


xkfc

Forkert lyd

Indlægaf xkfc » 16 apr 2013 16:49

Det kan blot være en pille der sidder i blæseren.

Der burde aldrig komme kliklyde under opstart, men blæseren skal komme med tuk-tuk lyde. Det er måden omdrejningerne styres på der er årsag.

Naja
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 20
Tilmeldt: 01 jul 2012 17:53

Forkert lyd

Indlægaf Naja » 16 apr 2013 17:18

umiddelbart sidder der ikke noget fast i blæseren, den kører bare ikke rundt. Og så kommer stadig tuk tuk lyde hele tiden, og det er nogle lyde der normalt kun kommer indtil den har tændt op. Hmm mystisk...

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7444
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Forkert lyd

Indlægaf pille bruger » 16 apr 2013 17:24

Naja skrev:umiddelbart sidder der ikke noget fast i blæseren, den kører bare ikke rundt. Og så kommer stadig tuk tuk lyde hele tiden, og det er nogle lyde der normalt kun kommer indtil den har tændt op. Hmm mystisk...


Hvis blæseren ikke kører rundt skal du straks stoppe fyret.
Tag brænderen af, og rens den godt igennem.
Vend den på hovedet og få rystet de piller ud der måtte være inde i blæseren.
Sæt et par fingre på blæserhjulet og få det til at køre frit rundt.
Kan blæserhjulet ikke komme til at dreje frit rundt, er blæseren defekt, og bør skiftes.
Årsagen til at fotocellen blev defekt kan være fordi blæseren ikke virker.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Naja
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 20
Tilmeldt: 01 jul 2012 17:53

Forkert lyd

Indlægaf Naja » 16 apr 2013 17:45

Okay tak. Det ender vist ud i en ny blæser.


Brugeravatar
calle
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3014
Tilmeldt: 27 dec 2010 21:47
Mit fyr: Scotte 16 kw 4.99 Opop 418 keramiktænder
Areal: 125
Brændsel: Træpiller og brænde
Dagligt forbrug: Svingende
Årligt forbrug: 3 ton
Geografisk sted: Storkbh.
Givet likes: 10 gange
Modtaget likes: 22 gange

Forkert lyd

Indlægaf calle » 16 apr 2013 18:40

xkfc skrev:Det kan blot være en pille der sidder i blæseren.

Der burde aldrig komme kliklyde under opstart, men blæseren skal komme med tuk-tuk lyde. Det er måden omdrejningerne styres på der er årsag.


Kliklyden under start kommer fra styreboksen. Der kommer intet klik, hvis du har sat eltændereffekten til 100 %. Det er formentlig et relæ, der klikker og regulerer effekten.

Venlig hilsen
Calle - forklædt som voksen.

Dans er for de, der ikke har råd til at stå i baren.

PS. Den der har mest legetøj, når vi dør, har vundet.

Brugeravatar
lamborg
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 1604
Tilmeldt: 07 nov 2011 02:01
Mit fyr: woody 30kw. Opop 30 kw blackstar med V10
Areal: 587kvm + 80kvm Kld
Brændsel: forskellige typer
Fremviser gerne i postnummer: 7200
Dagligt forbrug: en hulen masse
Årligt forbrug: ca12-14 tons
Geografisk sted: Urup , Grindsted
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 10 gange
Kontakt:

Forkert lyd

Indlægaf lamborg » 16 apr 2013 21:37

Tjek at du har sat ledningerne i de rigtige klemmer.
MVH
Claus
Fyrmester på lamborghus
"hvor høj dine trone end er vil du altid sidde på din egen røv"
30Kw scotte. opop 30kw blackstar. 500l pilletank. Magna 25-100. V10
16kw jordvarme og 7kvm solfanger til sommerdrift med samlet 500L VVB

xkfc

Forkert lyd

Indlægaf xkfc » 16 apr 2013 22:08

calle skrev:
Kliklyden under start kommer fra styreboksen. Der kommer intet klik, hvis du har sat eltændereffekten til 100 %. Det er formentlig et relæ, der klikker og regulerer effekten.

Venlig hilsen


Jeg vil ikke mene der skal komme klik lyde fra styringen, udgangene et jo transistorer eller solid state. Så skal man have gode ører :P

xkfc

Forkert lyd

Indlægaf xkfc » 16 apr 2013 22:17

Naja skrev:Okay tak. Det ender vist ud i en ny blæser.



Hvis du drejer blæseren rundt med hånden skal den køre ubesværet, ellers er det lejerne den er gal med. Eller et eller andet blokerer.

Inden du skifter blæser, så check lige kondensatoren, eller udskift den på mistanke.

Det er sjældent selve blæseren (spole viklingerne) den er gal med, men det kan dog ske.

Brugeravatar
calle
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3014
Tilmeldt: 27 dec 2010 21:47
Mit fyr: Scotte 16 kw 4.99 Opop 418 keramiktænder
Areal: 125
Brændsel: Træpiller og brænde
Dagligt forbrug: Svingende
Årligt forbrug: 3 ton
Geografisk sted: Storkbh.
Givet likes: 10 gange
Modtaget likes: 22 gange

Forkert lyd

Indlægaf calle » 16 apr 2013 22:36

xkfc skrev:
Jeg vil ikke mene der skal komme klik lyde fra styringen, udgangene et jo transistorer eller solid state. Så skal man have gode ører :P


Så mener du forkert - hvis vi skruer tiden tilbage til 2008 - beklager !

Venlig hilsen
Calle - forklædt som voksen.

Dans er for de, der ikke har råd til at stå i baren.

PS. Den der har mest legetøj, når vi dør, har vundet.



Tilbage til "Woody Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster