Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Skarpe køkkenknive?

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til
Brugeravatar
themasterdk
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 725
Tilmeldt: 21 maj 2010 21:53
Mit fyr: KSM-Multistorker 275-18i
Areal: 225 + værksted
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4450
Dagligt forbrug: ca. 20-25 kg piller
Årligt forbrug: 6 Tons
Geografisk sted: Vestsjælland, Jyderup 4450

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf themasterdk » 17 jan 2013 08:35

Æblebjerg skrev:Jeg har hidtil brugt en god diamant slibesten korn 600 og et diamantstrygestål korn 1200. Det har fungeret rimeligt godt, men det kan være svært at holde slibevinkelen konstant.

Jeg er derfor selv på udkig efter et godt slibesystem, og har ledt en del rundt på nettet.

Jeg har prøvet Lansky. Jeg synes det virker ok til små lommeknive, men er lidt for omstændigt til størrer køkkenknive. Der er rigtig mange der er mener Apex Edge pro er et rigtigt godt system. Der er også nogle gode videoklip.

http://www.edgeproinc.com/

Jeg er selv meget fristet, men synes det er mange penge.

Selvom jeg er meget imod at købe billige efterligninger, er jeg friset af at købe en kineserefterligning (ikke kopi) af edge pro:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Knife-Sha ... 43b4528249

Det er jo en helt anden prisklasse. slibestenene er ikke noget at råbe hurra for, men jeg har så tænkt mig at købe de originale sten og bruge dem i stedet. så er det stadig til at betale.



Se det ser mere proff ud end det andet icon_cheesygrin.gif
--------- ;-) ---------------


mlab
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 2
Tilmeldt: 23 maj 2013 07:33

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf mlab » 23 maj 2013 07:36

Tom_AT skrev:
Jeg har Dyre MAC og Buck knive som koster pænt meget mere end nogen Raadvad kniv og med langt bedre stål end nogen Raadvad kniv. Og gæt lige en gang. De skal også slibes af og til. OG ja, jeg har også 4-5 Raadvadknive der bliver brugt dagligt. Og de skal også slibes.

Og Lansky sættet tør jeg godt anbefale at man køber. Hvad enten det er 3 eller 5 stens-sættet. Det er noget der virker.


@Tom_AT: Tak for anbefaling af Lansky-sættet.., men hvilkne vinkel sliber du hhv. dine Rådvad og din Buck i..?

pft
/Morten

Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3740
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Tom_AT » 23 maj 2013 11:28

Mine køkkenknive sliber jeg i en vinkel på 20 grader. Buck kniven på 25 grader.

mlab
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 2
Tilmeldt: 23 maj 2013 07:33

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf mlab » 23 maj 2013 12:07

1000 tak for hurtigt svar

/m



Tilbage til "Fri debat"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster