Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Skarpe køkkenknive?

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til
Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3742
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Tom_AT » 16 jan 2013 19:25

Jobak skrev:Tak for info. :great:
Jeg er også selv af den faste overbevisning at alle knive uanset prisklasse skal slibes, derfor spørgsmålet.
Sad lige og så videoen på deres hjemmeside, utroligt at de ikke kan lave det lidt mere "snildt" med fast spændning af beslag osv.
Det kommer da til at ta lidt tid med en "lang" køkkenkniv, hvor beslaget så skal flyttes flere gange. Ham i videoen kører sådan set
"udenfor" beslaget og har dermed helt sikkert ikke den ønskede vinkel på bladet mere.
Der er vist ikke en "springe over gærdet...." med at slibe knive.


Når jeg sliber mine knive flytter jeg ikke kniven i beslaget når den først er spændt fast. Holderen til stenen er ret lang.
Lansky anbefaler selv at man kun bruger den lille slids til små knive. Men jeg har nu brugt den til store knive også. Det fungerer fint.


Flammen
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1219
Tilmeldt: 02 feb 2012 02:07
Mit fyr: Woody 20kw 6.69 m. iltstyring og komp re
Areal: 170
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 6990
Geografisk sted: vestjylland, Ulfborg
Givet likes: 2 gange
Modtaget likes: 4 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Flammen » 16 jan 2013 19:31

jeg har haft den OBH som du linker til. den brændte af efter blot 5-6 gange brug. køb ikke sådan noget crap produkseret af absolut billigste udbyder :evil:

Brugeravatar
Klaus
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3769
Tilmeldt: 27 dec 2006 06:36
Mit fyr: MGM Comfort 15KW
Areal: 185kvm
Brændsel: De billigste træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6900
Dagligt forbrug: 10-16kg
Årligt forbrug: Forventet 4 ton
Geografisk sted: Vestjylland ved siden af Ringkøbing fjord.

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Klaus » 16 jan 2013 19:37

Du går ned til slagteren og får dem slebet og vedligeholder dem med strygestålet.
Jeg har endnu ikke prøvet en slibemaskine der afgrater og finpudser kniven ordentligt. Og derfor bliver den hurtigt sløv igen.
Hilsen Slagteren

Hjemme teori
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 1506
Tilmeldt: 28 feb 2008 23:46
Mit fyr: Sotte 30kW Blackstar L V.10.0921
Areal: 693m2
Brændsel: Træpiller, brænde
Årligt forbrug: 14t pill.,12m3 brænd
Geografisk sted: 3140 Ålsgårde
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 8 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Hjemme teori » 16 jan 2013 20:01

Jeg får slebet knive hos:
http://www.hwl.dk/Soeg.aspx?searchstr=slibning

Her får man slebet kniven og ikke æggen og det gør at den bliver ved at være god, hele knivens levetid. Hvis kun man sliber æggen, vil kniven langsomt blive for bred. Man kan evt. få dem slebet her hver 3-4 gang og så på slibesten imellem.
Men jeg har mange knive og bruger derfor mange forskellige (mindre slid på den enkelte), men når jeg har fået slebet hele knivparken, holder det 1-2 år, hvis de bliver vedligeholdt på strygestålet.

Jeg har primært zwilling knive. Konen bruger global, men jeg synes simpelthen de er for ringe at holde på.
Mvh. Sophus

Brugeravatar
Havmand
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2315
Tilmeldt: 17 mar 2010 21:08
Mit fyr: Atmos DC25 samt Scotte v.10 comfort 10KW
Areal: 190
Brændsel: Blandet træ og piller
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 30 kg
Geografisk sted: Næstved, Sydsjælland
Modtaget likes: 1 gang

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Havmand » 16 jan 2013 20:07

Får slebet mine hos HWL når mine Tojiro er blevet sløve...


Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3742
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Tom_AT » 16 jan 2013 20:07

Hjemme teori skrev:Jeg får slebet knive hos:
http://www.hwl.dk/Soeg.aspx?searchstr=slibning

Her får man slebet kniven og ikke æggen og det gør at den bliver ved at være god, hele knivens levetid. Hvis kun man sliber æggen, vil kniven langsomt blive for bred. Man kan evt. få dem slebet her hver 3-4 gang og så på slibesten imellem.
Men jeg har mange knive og bruger derfor mange forskellige (mindre slid på den enkelte), men når jeg har fået slebet hele knivparken, holder det 1-2 år, hvis de bliver vedligeholdt på strygestålet.

Jeg har primært zwilling knive. Konen bruger global, men jeg synes simpelthen de er for ringe at holde på.


Ved godt jeg er glad for Lanky sættet :-)
Men andre slibesæt gør sikkert det samme.

Men altså. Lansky sættet sliber jo ikke kun æggen, men hele kniven og holder derfor samme vinkel.

Brugeravatar
Ugelvig
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1354
Tilmeldt: 18 sep 2012 12:19
Mit fyr: Atmos D14P/Iwabo Villa S2
Areal: 212+70
Brændsel: Stampemøllen
Dagligt forbrug: 16 kg pr. døgn
Årligt forbrug: 6 ton
Geografisk sted: Sønderjylland
Kontakt:

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Ugelvig » 16 jan 2013 20:21

Jeg har prøvet MANGE forskellige slibesten og slibesæt. Har sågar haft professionelle til at slibe mine knive (på det tidspunkt OBH knive), gør jeg aldrig mere, det kostede rigtig meget af bladet... :'(

Har det helt store sæt fra Lansky... Ok sæt, bestemt. Men ikke det bedste...

I dag bruger jeg sådan en tingest her:

http://www.bilka.dk/bolig/koekken/knive ... e_other_ds)

Jeg bruger den til mine jagtdolke, mine køkkenknive (damascus stål) og alle mulige andre knive. Det fungere perfekt! Jeg syntes resultatet er væsentlig bedre en Lansky og det er 10 gange nemmere. Jeg bruger dog olien fra Lansky sættet sammen med denne, syntes det giver det bedste resultat. Man skal bare have godt ved i begge dele og så give den 4 - 5 hårde stryg, så er kniven som ny! Fordelen med den sten er, at den holder vinklen lige gyldig, hvor bred, høj, smal osv. bladet er.
/AJU

Atmos D14P med påmonteret Iwabo Villa S2 og 750l træpiller i Mafa Midi silo fremvises gerne :)

Brugeravatar
pelle
Supporter
Supporter
Indlæg: 2547
Tilmeldt: 21 feb 2008 18:05
Mit fyr: vigas 25 gasogen 2x1200 l akku
Areal: 200
Brændsel: gran og fyr og sol
Fremviser gerne i postnummer: 6900
Årligt forbrug: 3.5 tons træ pr. år
Geografisk sted: lidt syd for herning
Givet likes: 16 gange
Modtaget likes: 5 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf pelle » 16 jan 2013 20:24

Jeg benytter konens ryg som slibestål...
Nej.. Pjat... :)
Jeg har en båndsliber og en filtskive til at fjerne ruæg.. Lidt knivvoks på og Knivene bliver sindsygt skarpe,,,(Kan tage hår af armen)
Solceller 7.6 kw anlæg. 40 x 190 watt. 42 gr. taghældning. 25 gr. mod vest fra stik syd. 2 stk 3 kw KLNE invertere.
V. pumpe Luft/luft . Panasonic. CS.HE9LKE/ CU.HE9LKE
Livet er ikke så fattigt på glæder, når bare man kommer de rigtige steder.

Æblebjerg
Stoker VII
Stoker VII
Indlæg: 287
Tilmeldt: 06 nov 2007 07:24
Mit fyr: Scotte 4.13/Opop + Lukket pejs
Areal: 250m2+kælder og loft
Brændsel: Piller + Brænde
Dagligt forbrug: Gn.snit Jan: 27,6 kg
Årligt forbrug: Ca. 6 t
Geografisk sted: Sydals

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Æblebjerg » 16 jan 2013 20:29

Jeg har hidtil brugt en god diamant slibesten korn 600 og et diamantstrygestål korn 1200. Det har fungeret rimeligt godt, men det kan være svært at holde slibevinkelen konstant.

Jeg er derfor selv på udkig efter et godt slibesystem, og har ledt en del rundt på nettet.

Jeg har prøvet Lansky. Jeg synes det virker ok til små lommeknive, men er lidt for omstændigt til størrer køkkenknive. Der er rigtig mange der er mener Apex Edge pro er et rigtigt godt system. Der er også nogle gode videoklip.

http://www.edgeproinc.com/

Jeg er selv meget fristet, men synes det er mange penge.

Selvom jeg er meget imod at købe billige efterligninger, er jeg friset af at købe en kineserefterligning (ikke kopi) af edge pro:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Knife-Sha ... 43b4528249

Det er jo en helt anden prisklasse. slibestenene er ikke noget at råbe hurra for, men jeg har så tænkt mig at købe de originale sten og bruge dem i stedet. så er det stadig til at betale.
----------------------------------------

Venlig hilsen
Jens

En glad Scotte-ejer

Æblebjerg
Stoker VII
Stoker VII
Indlæg: 287
Tilmeldt: 06 nov 2007 07:24
Mit fyr: Scotte 4.13/Opop + Lukket pejs
Areal: 250m2+kælder og loft
Brændsel: Piller + Brænde
Dagligt forbrug: Gn.snit Jan: 27,6 kg
Årligt forbrug: Ca. 6 t
Geografisk sted: Sydals

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Æblebjerg » 16 jan 2013 20:40

Ugelvig skrev:Jeg har prøvet MANGE forskellige slibesten og slibesæt. Har sågar haft professionelle til at slibe mine knive (på det tidspunkt OBH knive), gør jeg aldrig mere, det kostede rigtig meget af bladet... :'(

Har det helt store sæt fra Lansky... Ok sæt, bestemt. Men ikke det bedste...

I dag bruger jeg sådan en tingest her:

http://www.bilka.dk/bolig/koekken/knive ... e_other_ds)

Jeg bruger den til mine jagtdolke, mine køkkenknive (damascus stål) og alle mulige andre knive. Det fungere perfekt! Jeg syntes resultatet er væsentlig bedre en Lansky og det er 10 gange nemmere. Jeg bruger dog olien fra Lansky sættet sammen med denne, syntes det giver det bedste resultat. Man skal bare have godt ved i begge dele og så give den 4 - 5 hårde stryg, så er kniven som ny! Fordelen med den sten er, at den holder vinklen lige gyldig, hvor bred, høj, smal osv. bladet er.


Jeg har også kigget på sisse rulleslibere, men jeg tør simpelthen ikke køre mine nye Tojiro knive igenne. De fungerer sikkert fint til de lidt blødere ståltyper, men til Tojiro og det der er værre tror jeg ikke de dur.

Ps. Hvis man er på udkig efter en Tojiro, kan jeg anbefale dette sted i England:

http://nipponkitchen.com/

Tojiro DP med VG10 pulverstål kan varmt anbefales!!
----------------------------------------

Venlig hilsen
Jens

En glad Scotte-ejer



Tilbage til "Fri debat"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: brightguard og 1 gæst