Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Skarpe køkkenknive?

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til
Brugeravatar
Jobak
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 870
Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
Areal: 180
Brændsel: Silva 8mm
Årligt forbrug: ca. 6t
Geografisk sted: Hjerm
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Jobak » 16 jan 2013 18:36

Hej i Forum
Jeg kunne godt tænke mig at høre nogle erfaringer gode som dårlige, om hvordan I sliber og holder jeres køkkenknive skarpe.
På nogle af vores er det næsten lige meget hvordan vi vender dem, så sløve er de. (overdrivelse fremmer forståelsen)

Er de dersens el-slibere noget værd?
F.eks OBH's : OBH

Træls at smide 500,- ud af vinduet hvis de ikke virker.
Jeg er helt med på at en kniv skal vedligeholdes med et strygestål, men når det ikke helt er nok mere, hvad så?
Professionel slibning er jo nok helt sikkert den bedste løsning. Men jeg har ikke kunne finde nogen her i området.

På forhånd tak!


Med venlig hilsen
Jobak

Det brænder først, som er nærmest ved ilden.


Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3746
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Tom_AT » 16 jan 2013 18:55

Hvis du vil bruge 500,- på et slibesæt kan jeg varmt anbefale Lansky 5-stens sættet.

http://outdooradventure.dk/lansky-slibe ... s-671.html

Jeg har svært ved at tro på du får noget bedre til pengene. Og langt skarpere knive end nogen maskin-tingest.

Brugeravatar
MartinLau
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 769
Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 204
Brændsel: Fågelfors 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 4840
Dagligt forbrug: 10-15 kg
Årligt forbrug: 5,5 tons
Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf MartinLau » 16 jan 2013 19:05

Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.

Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.

Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.
Venlig hilsen

Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!

triumph
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3155
Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
Mit fyr: 24 kw black star semirens
Areal: 200
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4261
Årligt forbrug: 7,2 tons
Geografisk sted: høve - skælskør
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 26 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf triumph » 16 jan 2013 19:05

jeg har sådan er her (model CC120)
Den er go
http://blog.metrokitchen.com/chefs-choi ... rs-review/

Bjarke J
Stoker V
Stoker V
Indlæg: 189
Tilmeldt: 29 sep 2011 00:09
Mit fyr: Scotte 10kW
Areal: 172 m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 8544
Årligt forbrug: 4 ton (i teorien!)
Geografisk sted: Mørke

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Bjarke J » 16 jan 2013 19:06

Jeg har kun dårlige erfaringer med elslibere og andre slibere der bruger samme princip. Lansky sættet har jeg hørt gode ting om, men har ikke prøvet det. Til gengæld har jeg rigtig gode erfaringer med karborundumsten i forskellig kornstørrelse, en kold øl og en god portion tålmodighed.Er der store hakker i, eller skal der laves en helt ny æg, så plejer jeg dog tage det grove med en bænksliber.


triumph
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3155
Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
Mit fyr: 24 kw black star semirens
Areal: 200
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4261
Årligt forbrug: 7,2 tons
Geografisk sted: høve - skælskør
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 26 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf triumph » 16 jan 2013 19:08

MartinLau skrev:Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.

Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.

Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.


Jeg har nogen global knive, de kan blive virkeligt skarpe. Men der går kun et splitsekund før de er sløve igen.
Så det er ikke alle dyre knive der holder sig skarpe.

Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3746
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Tom_AT » 16 jan 2013 19:11

MartinLau skrev:Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.

Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.

Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.


Du skriver en ting som er rigtigt nok. Stålet har meget at sige. Resten er en gang vand ud af ørerne.

Alle knive blive sløve med tiden. Uden diskussion. Og det kan ikke bare rettes op med en tur på strygestålet. Der skal et slibesæt til. Så et slibesæt er ikke bare "OK". Det er en nødvendighed. Der er en grund til at Lansky sættet er så populært.

Jeg har Dyre MAC og Buck knive som koster pænt meget mere end nogen Raadvad kniv og med langt bedre stål end nogen Raadvad kniv. Og gæt lige en gang. De skal også slibes af og til. OG ja, jeg har også 4-5 Raadvadknive der bliver brugt dagligt. Og de skal også slibes.

Og Lansky sættet tør jeg godt anbefale at man køber. Hvad enten det er 3 eller 5 stens-sættet. Det er noget der virker.

Brugeravatar
MartinLau
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 769
Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 204
Brændsel: Fågelfors 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 4840
Dagligt forbrug: 10-15 kg
Årligt forbrug: 5,5 tons
Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf MartinLau » 16 jan 2013 19:13

triumph skrev:
Jeg har nogen global knive, de kan blive virkeligt skarpe. Men der går kun et splitsekund før de er sløve igen.
Så det er ikke alle dyre knive der holder sig skarpe.


Jeg skrev ikke "dyre" knive, men "ordentlige" knive. icon_cheesygrin.gif
Det er som sagt stålet der gør forskellen og ikke prisen :great:

Så du ville kunne købe dig fattig i slibesæt til dine Global og du ville stadig skulle slibe dem tit.

@Tom_AT: Indtil videre skærer de stadig perfekt. De må være godt 4 år gamle.
Venlig hilsen

Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!

Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3746
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Tom_AT » 16 jan 2013 19:18

MartinLau skrev:
Jeg skrev ikke "dyre" knive, men "ordentlige" knive. icon_cheesygrin.gif
Det er som sagt stålet der gør forskellen og ikke prisen :great:

Så du ville kunne købe dig fattig i slibesæt til dine Global og du ville stadig skulle slibe dem tit.

@Tom_AT: Indtil videre skærer de stadig perfekt. De må værre godt 4 år gamle.


De skal jo også bruges :wink:

Brugeravatar
Jobak
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 870
Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
Areal: 180
Brændsel: Silva 8mm
Årligt forbrug: ca. 6t
Geografisk sted: Hjerm
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Skarpe køkkenknive?

Indlægaf Jobak » 16 jan 2013 19:20

Tak for info. :great:
Jeg er også selv af den faste overbevisning at alle knive uanset prisklasse skal slibes, derfor spørgsmålet.
Sad lige og så videoen på deres hjemmeside, utroligt at de ikke kan lave det lidt mere "snildt" med fast spændning af beslag osv.
Det kommer da til at ta lidt tid med en "lang" køkkenkniv, hvor beslaget så skal flyttes flere gange. Ham i videoen kører sådan set
"udenfor" beslaget og har dermed helt sikkert ikke den ønskede vinkel på bladet mere.
Der er vist ikke en "springe over gærdet...." med at slibe knive.


Med venlig hilsen
Jobak

Det brænder først, som er nærmest ved ilden.



Tilbage til "Fri debat"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster