Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Spørgsmål vedr. Baxi samt det tilbehør der laves til Baxi stokerfyr
juncher
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 6
Tilmeldt: 09 dec 2012 16:53

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf juncher » 09 dec 2012 16:58

hej Baxispecialister,
Mit baxi 1,5 MH har en A-15 fejlmelding og jeg kan ikke få kedeltemperaturen op på mere end 56 grader, selvom den er SET til 80.
Jeg har iltstyring, men det virker som om der ikke kommer luft fra underluften - og der er ikke vand i luftkammeret.

Hvad kan være galt ?
Håber i kan hjælpe mig !

Venlig hilsen Juncher


Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3033
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 45 gange

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf Brandsen » 09 dec 2012 17:15

Halløj i forum,

Det lyder umiddelbert som en defekt røg temp føler, men du kan da lige starte
med at kontrollere ledningerne til den er i orden, ikke blevet klemt eller har
gnaveskader.

Kunne også være et strømproblem, så check lige at du har alle 3 faser inde
på dit power print, altså 220V mellem hver af faserne og nul.

Måske mistet jord leder ? Prøv evt at trække en almindelig ledning, et eller andet
sted fra setllet på din Baxi, og så til jord, f.eks et usioleret vandrør.

Måske har printet fået et flop, prøv at slukke på hovedafbryderen i ca 10 sekunder,
og tænd igen.

Måske er blæseren stået af ? Check at den overhovedet kører.

Hvilken røg temp aflæser du i displayet ?
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

juncher
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 6
Tilmeldt: 09 dec 2012 16:53

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf juncher » 09 dec 2012 22:08

Hej Brandsen,
Jeg aflæser ml. 95 0g 105 i røgtemp. ,
Der er ingen strømproblemer, hverken faser eller jord.
Blæseren kører men der kommer kun luft ud af overluften.

hvis røgmåler er defekt burde den så ikke være helt død ?

Hilsen Juncher

juncher
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 6
Tilmeldt: 09 dec 2012 16:53

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf juncher » 09 dec 2012 22:11

Hej Brandsen,
Jeg aflæser ml. 95 0g 105 i røgtemp. ,
Der er ingen strømproblemer, hverken faser eller jord.
Blæseren kører men der kommer kun luft ud af overluften.

hvis røgmåler er defekt burde den så ikke være helt død ?

Hilsen Juncher

wellev
Stoker III
Stoker III
Indlæg: 78
Tilmeldt: 08 nov 2010 12:24
Mit fyr: baxi 1.5 2002 atmos 32 rapsfyr
Areal: 210
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4243
Dagligt forbrug: 25
Geografisk sted: vest sjæland rude 4243

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf wellev » 09 dec 2012 22:45

jeg har op levet det same men det var fordi der var formeget smul og det fine smul kommer ind i luftkassen . stop fyret og blæs med trykluft og prøv igen


Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3033
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 45 gange

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf Brandsen » 09 dec 2012 23:26

Halløj i forum,

Nej, desværre kan elektronik være 'halvdødt', og komme med helt vilde aflæsninger,
det var ofte bedre om de helt afgik ved døden med det samme, og ikke skabe uendelig forvirring.
En løs forbindelse kan også gøre det. Men hvis du har kontrolleret ledninger, faser, forbindelser,
så vil jeg lige anbefale nedenstående, da du siger der ikke kommer luft til forbrændingen.

Jeg ville stoppe fyret og lade det køle af.

Der er ialt 4 luftkasser til underluft, 2 i hver side.
De 2 underste har hver 2 huller, og der skal kunne gå et 6mm bor gennem disse
De 2 øverste har hver 10 huller, og der skal kunne gå et 5mm bor gennem disse

Derefter skrue aftapningsskruen ud.

Herefter trykluft gennen alle huller i de 4 luftkasser.

Herefter trykluft bag ind i blæseren, ved at tage de høje smalle sidedæksler af,
og så blæse ind gennem de huller der er i pladen hvor blæsermotoren er monteret på.

... og så lige et stykke stift ståltråd langt ind i hullet hvor aftapningsskruen sidder,
det er før set hullet er blevet stoppet med snask, så der alligevel kan stå vand i
bunden af luftkamrene, selv om man har haft skruen helt ude.
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

Brugeravatar
Bigfoot
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4286
Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
Mit fyr: Baxi multiheat 1.5 - 350 m. iltstyring
Areal: 116
Brændsel: RW træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6818
Dagligt forbrug: 18
Årligt forbrug: ca 6 ton
Geografisk sted: Årre/Varde
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 37 gange

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf Bigfoot » 10 dec 2012 07:00

nu er det så en 1.5'er som vi taler om her brandsen....

der er kun to til underluft, en i hver side.
Men ja, start med at tjekke at de huller ikke er tilstoppede og sådan.
Dog lyder det til at du allerede har gjort det.

Jeg ville nu ty til andre løsninger. Prøv lige at skrue din blæser ud, den sidder bare med de fire løse møtrikker bagi, og så få pustet rent der i luftkammeret.
Jeg har oplevet på et par ældre baxier, at de har tendens til at samle skidt og lort deri, som bliver til noget ret så fast noget, der blokerer kanalerne til underluften.
Velkommen til blå stue.... her er altid varme på

"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3033
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 45 gange

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf Brandsen » 10 dec 2012 07:35

Halløj i forum,

@Bigfoot, godt du er vere vågen end jeg, så ikke lige det var en Baxi 1.5
... men i princippet samme omgang kontrol og fremgangsmåde
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

Brugeravatar
Bigfoot
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4286
Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
Mit fyr: Baxi multiheat 1.5 - 350 m. iltstyring
Areal: 116
Brændsel: RW træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6818
Dagligt forbrug: 18
Årligt forbrug: ca 6 ton
Geografisk sted: Årre/Varde
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 37 gange

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf Bigfoot » 10 dec 2012 09:20

min VVS makker og jeg, var faktisk ude ved en 11 år gammel 1.5'er som havde samme problematik.
Der var luftkammerat ved blæseren fyldt op med snot fra brændkammeret, lort der havde bygget sig op over en del år nu.
Det var så slemt, at vi kontaktede baxi om problemet, for der var skidt deri, som ikke var muligt at få ud igen.

Deres procedure var faktisk at skære luftkammeret op fra bagsiden (der er ikke kontakt til noget vandkammer der), og så få skidtet ud, for så at svejse det til igen. Der er nogle punktsvejsninger der holder de plader sammen til luftkammeret. Det er dem de mener. (man er ikke i tvivl når man kigger derind)

Men vi valgte dog at hakke lidt igennem alle lufthuller, og med lidt hjælp fra den lokale stenhøj kompressor fik vi alt skidt ud igen. Det løste problemet, dog virker det til at være en stakket frist. Men det virker stadig, og dette var sidste vinter.
Velkommen til blå stue.... her er altid varme på

"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.

Brugeravatar
thy
Supporter
Supporter
Indlæg: 7799
Tilmeldt: 09 dec 2006 17:17
Mit fyr: Baxi 1,5 350L
Areal: 170+60værksted+60del
Brændsel: grogodt piller
Fremviser gerne i postnummer: 5560
Dagligt forbrug: ca 8-40
Årligt forbrug: ca 5
Geografisk sted: Frøbjerg (FYN)
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 11 gange
Kontakt:

A-15 fejl ingen underluft og kun 56 g. kedeltemp.

Indlægaf thy » 10 dec 2012 15:32

Bigfoot skrev:min VVS makker og jeg, var faktisk ude ved en 11 år gammel 1.5'er som havde samme problematik.
Der var luftkammerat ved blæseren fyldt op med snot fra brændkammeret, lort der havde bygget sig op over en del år nu.
Det var så slemt, at vi kontaktede baxi om problemet, for der var skidt deri, som ikke var muligt at få ud igen.

Deres procedure var faktisk at skære luftkammeret op fra bagsiden (der er ikke kontakt til noget vandkammer der), og så få skidtet ud, for så at svejse det til igen. Der er nogle punktsvejsninger der holder de plader sammen til luftkammeret. Det er dem de mener. (man er ikke i tvivl når man kigger derind)

Men vi valgte dog at hakke lidt igennem alle lufthuller, og med lidt hjælp fra den lokale stenhøj kompressor fik vi alt skidt ud igen. Det løste problemet, dog virker det til at være en stakket frist. Men det virker stadig, og dette var sidste vinter.


det var da træls... kan det ske med de løse luftkasser....
Mvh thy.... ps viser gerne Banditten frem hvis det sku være 402.gif
Baxi 1,5 350l 170m2 plaseret i 120m2værksted/periodisk opvarmet
30m 3/4rør + 20m fjernvarmerør Trækstabilisator 5,10m isokern ø 20
http://thy.sensor.stokerbot.dk



Tilbage til "Baxi Stoker"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster