Side 1 af 2

Stoker Selvbyg !!

: 19 sep 2007 10:30
af GDS-stoker
Jeg er ny her i dette udmærkede forum.
Jeg har ingen erfaring med at fyre med stoker, men har prøvet det sidste halve årstid og sætte mig lidt lidt ind i markedet, stokerprincipper m.m. da jeg overvejer seriøst at indrette et nyt fyrrum til en stoker.
Noget med at kunne fyre med lidt af hvert bl.a skovflis.
Jeg har også leget med tanken om at bygge min egen stoker, monteret på en ny eller nyere kedel med god virkningsgrad, MEN kan man overhovedet få sådan en stoker godkendt, er der nogen her i forummet der har erfaring med sådan et project???
Hilsen.
GDS stoker

: 20 sep 2007 18:30
af Servteqh
Fortæl din skorstensfejer at det er et Halmfyr du har bygget dig.
Halmfyr er ikke omfattet af den nye regel.....???
Ja jeg ved ikke hvorfor, men sådan er det altså

: 20 sep 2007 20:07
af Ole S.
Hej
Øhh skal det ikke være en ualmindelig intetvidende fejer, hvis han vil godkende en stoker som et halmfyr. Man må da gå ud fra at han har :shock: i hovedet. Det projekt turde jeg ihvertfald ikke binde an med.

Mvh Ole

: 20 sep 2007 21:23
af Fejer
hmmn. pas på med at lege med ilden...
Der findes halm stokere så i teorien kan man sagtens. husk bare at opfylde BTV 22 og husk lige at fortælle forsikringen at du har et halmfyr stående. :roll:

Der er måske en grund til at halmfyrene forsvinder rundt i landet.... :?:

: 22 sep 2007 17:37
af GDS-stoker
Hej Fejer.
Jeg kan forstå at du er godt inde i "sagerne" vedr. stoker m.m.
Hvad er din mening om mulighederne for at få godkendt en hjemmebygget stoker monteret på en kedel der overholder europæisk standard EN 303-5.
Eller skal selve stokeren også have en eller anden godkendelse ??

MVH
Jens.

: 22 sep 2007 18:30
af Brian B
hej
hvis ret skal være skal en stoker osse være CE mærket, det er vist en dyr omgang.
Hvorfor ikke kigge på dba eler lig. efter en brugt af et kendt mærke, hvis du ikke vil af med så mange penge.
der har blandt andet været en reka 30 kw til 25000 kr den æder hva der bliver serveret

: 22 sep 2007 19:24
af Fejer
Hej GDS.
Den kan sagtens godkendes såfremt den opfylder kravene men ja det koster, kan ikke lige huske de præsise priser det er noget med Ca. 60 tusind for 1 brandsel og Ca. 30-40 Tusind for hvert efterfølgende brændsel. der kan søges tilskud til hver test såfremt den bliver godkendt.
Ved ikke helt om talene stemmer men det er et Ca. deromkring udover dette kommer der så lige alt papirarbejdet der skal på plads.

Gør som Brian B forslår køb en brugt der er godkendt og ikke en brugt uden godkendelse. når du opsætter den skal den værre godkendt, den bliver takseret som en ny stoker derfor skal den opfylde kravene om nye anlæg......
P.S. Hvad vil du ofre og hvad vil du fyre med....???

: 22 sep 2007 20:45
af Momme
Jeg er ikke sikker men gælder CE mærkning ikke produkter der bliver solgt i EU. Ting man selv laver til ejet forbrug er vist nok undetaget. Om man kan overholde de dansk regler i bygningrelemanglet ude CE mærkning ved jeg ikke.

: 29 sep 2007 18:13
af GDS-stoker
Hej Fejer og i andre der har svaret på mit indlæg.

Jeg har ikke haft tid til at svare jer før nu, men bedre sent end aldrig.
Det med at få godkendt en stoker selv, det løber vidst "af sporet" !!
Jeg har tænkt mig en stoker der kan fyre med lidt af hvert, da prisen på træpiller, så vidt jeg kan se, er ved at være styret af "oliemafiaen".

Så det må være brændsel som skovflis ( kan jeg tildels selv fremstille, da jeg har juletræer på marken og en del må "skrottes" hvert år), og ellers korn, div. kerner, og evt. nitrokoks, så vil mange nok sige at en Benekov er løsningen, jeg syntes bare at tilbagebetalingstiden er rigeligt lang !!

Derfor tænkte jeg på noget selvbyg, som så ikke er "bare lige", jeg kan forstå at der træder nogle nye regler ikraft den 1/4-2008, er her nogen der ved hvad konsekvenser det får for godkendelsen af en stoker ??

Servtech nævnte at der er andre regler for halmfyr, er det fordi de ofte er placeret i en seperat bygning, væk fra andre bygninger typisk på gårde, nogen der ved noget om dette??

Hilsen GDS.

: 29 sep 2007 18:36
af Fejer
Hej. GDS.
Tilbage betalings tiden behøver ikke værre lang hvis du selv skaffer dit brændsel, men dog længere end ved selv byg....

Halm fyr har faktisk nogle helt andre krav, bare alene fyrrum + de tilstødene rum. Det er noget med brændceller og sektioner og sluserum, Bygninger inden for en hvis afstand skal også værre TÆT. det vil sige ingen vindue og døre og alt træ mm. skal gemmes.

Dette var lige fra hoften men langt henad vejen er det korekt. Jeg vil helst ikke ned i bøgerne at kigge for noget der er dødt fra starten af.
Grunden til andre regler for halm er langt større brandfare der for sikre man bygninger og betaler mere i brandforsikring.

Mvh.
Fejer.