Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Blæser lyder og kører mærkelig

Spørgsmål vedr. Woody samt det tilbehør der laves til Woody pillefyret
Brugeravatar
Dunas
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 454
Tilmeldt: 15 apr 2010 18:17
Mit fyr: Woody 6.67 BS kedel m. 16 Kw brænder.
Areal: 153
Brændsel: 8mm træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7321
Årligt forbrug: ca. 4-5 tons
Geografisk sted: 7321 Gadbjerg
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 6 gange

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf Dunas » 24 sep 2012 18:08

Havde et ligenden problem, da jeg fik mit woodyfyr. Brænder var monteret med en Reebeck blæser, som kun gav bøvl for mig. Den larmede af helvede til og lød som en gammel fiskekutter. Jeg skiftede den ud med en Ecofit blæser 108 mm incl. ny kondensator på 1,5 microfarad. Da den nye Ecofit var monteret blev blæseindstillinger reguleret/indstillet ved lav/midt/høj. Siden jeg gjorde dette har jeg aldrig haft problemer med min blæser. Og den kører som en drøm i forhold til Reebeck blæser. Ecofitblæser larmer overhoved ikke, den køre helt lydløs. Det eneste ulempe er, at Ecofitblæser koster omkring 1100 kr incl ny kondensator. Gætte på, at det vil løser dit problem


Onkel-Jens
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 55
Tilmeldt: 04 apr 2010 21:01
Mit fyr: OPOP H418 ( Woody)
Areal: 140+32
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 9240
Dagligt forbrug: 17-20 kg.
Årligt forbrug: 4,7T
Geografisk sted: Valsted

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf Onkel-Jens » 24 sep 2012 19:21

Det er mange penge at sende efter en blæser, hvis det ikke er den der er problemet. Som den kører nu hvor jeg har koblet den op manuelt, er der ingen problem med den, den siger ikke en lyd, og kører bare derud af...
Jeg håbede måske lidt på at der var nogen der lige viste hvor problemet lå, så man var fri for at skille det hele ad, men jeg må jo prøve mig lidt frem.....

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7430
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 37 gange

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf pille bruger » 24 sep 2012 20:19

Det kan jo også være en ledning i stikket der er hoppet fra -evt. ikke har rigtig forbindelse.
Evt ir i stikket.
Træk en ny ledning oppe fra styreboksen og ned til blæseren + kondensator.
Så ved du om det er udgangen i styreboksen eller ledning - stik der er defekt.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Onkel-Jens
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 55
Tilmeldt: 04 apr 2010 21:01
Mit fyr: OPOP H418 ( Woody)
Areal: 140+32
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 9240
Dagligt forbrug: 17-20 kg.
Årligt forbrug: 4,7T
Geografisk sted: Valsted

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf Onkel-Jens » 24 sep 2012 21:29

Ja det kan være jeg lige skal prøve det, plus et par målinger omkring udgangen. Jeg vender lige tilbage til tråden når der er nyt i sagen.....hmmm har også lige en vaskemaskine der er begyndt at snakke højt, men hva det er altid spændende med lidt opgaver i hjemmet...

Onkel-Jens
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 55
Tilmeldt: 04 apr 2010 21:01
Mit fyr: OPOP H418 ( Woody)
Areal: 140+32
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 9240
Dagligt forbrug: 17-20 kg.
Årligt forbrug: 4,7T
Geografisk sted: Valsted

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf Onkel-Jens » 27 sep 2012 22:15

Så kommer der lige lidt update på min søgen efter min blæser fejl. Jeg havde i dag koblet mit scope på triacdriverens indgang, ( blæserens triac ) for at følge signalet både før og efter at problemet opstår. Signalet så meget fint ud ( se video herunder ) det var som forventet og kørte stabilt derudaf.
http://www.youtube.com/watch?v=ghsKzVW1Q4w&feature=plcp
Efter et stykke tid begyndte fejlen at komme, og nu kunne mit scope ikke trigge signalet mere ( se video herunder ) plus at der begyndte at dukke nogle "spikes" op på signalet. Jeg koblede nu min blæser over på min vario, for at holde gang i fyret, men nu var signalet lige pludselig ok igen, og var stabil, min tanke var nu at det var blæseren der lavede bøvl, men fik så den ide at koble en ganske alm. gammel glødepære på blæserudgangen. Pæren blinkede lystigt i takt med signalet et stykke tid, hvorefter problemet kom igen, signalet på scopet blev igen mærkeligt, og lyset i pæren blev meget ustabil, og nærmes halvglødede imellem pulserne. Signalet blev fint igen hvis jeg fjernede pæren. og kom igen efter kort tid hvis jeg satte pæren i igen.
http://www.youtube.com/watch?v=LVdinoZRcr8&feature=plcp
Min konklusion indtil videre, er at det ikke er blæseren der laver bøvl, men et sted i styringen. Det har betydning om der er belastning på udgangen eller ej, så måske en ny triac + driver ......hmmm det er da trods alt lidt billigere end en ny blæser... :cry:
Vender tilbage med lidt mere update, når styringen har været forbi operationsbordet...


Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7430
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 37 gange

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf pille bruger » 28 sep 2012 07:20

Fin update :great:
Ring op på kontoret og spørg om du kan få en ombytter.
Nu er det ved den tid på året hvor man gerne vil have bare lidt varme på.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Onkel-Jens
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 55
Tilmeldt: 04 apr 2010 21:01
Mit fyr: OPOP H418 ( Woody)
Areal: 140+32
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 9240
Dagligt forbrug: 17-20 kg.
Årligt forbrug: 4,7T
Geografisk sted: Valsted

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf Onkel-Jens » 29 sep 2012 17:39

Hvad er telefontiderne oppe på kontoret, er de til at fange sidst på eftermiddagen....

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7430
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 37 gange

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf pille bruger » 29 sep 2012 18:16

Onkel-Jens » 29 Sep 2012, 17:39 skrev:Hvad er telefontiderne oppe på kontoret, er de til at fange sidst på eftermiddagen....


Start evt. her http://www.nordjysk-bioenergi.dk/kontak ... pport.html
Ja, og hele dagen.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Onkel-Jens
Stoker II
Stoker II
Indlæg: 55
Tilmeldt: 04 apr 2010 21:01
Mit fyr: OPOP H418 ( Woody)
Areal: 140+32
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 9240
Dagligt forbrug: 17-20 kg.
Årligt forbrug: 4,7T
Geografisk sted: Valsted

Blæser lyder og kører mærkelig

Indlægaf Onkel-Jens » 13 okt 2012 15:50

Så kommer lige den sidste opdatering. Jeg har nu i samarbejde med NBE prøvet at udskifte min chip, men uden held, den havde samme symptomer som den gamle. Så der var kun en ting at gøre, en ombytning af styringen, så nu kører det hele igen og uden mislyde, og til stor glæde for resten af familien... :D :D :D

Jens



Tilbage til "Woody Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster