Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Her kan du få hjælp til Bil, MC og Motor samt alt "gør det selv" til Bil, MC og Motor
Ny bil, nye dæk eller startproblemer
svsommer
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 728
Tilmeldt: 05 aug 2008 17:30
Mit fyr: Pellx med dtc9002 Roca P30-5
Areal: 170
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 32kg 29/10-09
Årligt forbrug: ?

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf svsommer » 27 jul 2012 08:46

Zarge » 26 Jul 2012, 22:33 skrev:
Laguna2 jeps, har virket fint, kneb lidt for et par år siden, der manglende kølemiddel, har virket siden men nu kniber det så igen...
450g før opfyldning ja.
Om koblingen slår til ved jeg ikke.
Blæser virker på alle trin, dog går der en 10-15 sec fra bilen startes til der kommer liv i kontrolpanelet ( opfører sig somom strømmen er slukket...
Syntes også den er lang tid om at køre op i hastighed når den står på auto...
Havde ingen fejl for et par uger siden, og der kneb det også med kølingen.
Ved ikke om den får noget signal fra udetemp overhovedet ( hvis den da bruger den samme som displayet i kabinen)
Efter at ha været ustabil en periode er den helt forsvundet, altså igen streger eller noget som på stegetermometret, tallene er bare væk...
Og luften var som sagt 18g så noget må den køle, det var noget varmer i værkstedet...


du skal kontrollere om magnetkoblingen virker som den skal.
det med din ude temp. forsvinder i display er ikke nødvendigt en dårligføler men defekt display
hvad med blæser ved kondenser slår den til og fra når ac køre?
de fleste ac anlæg køre fint når det er varmt som nu de dage her med 3/4 fyldt anlæg.
hvis overnævne virker så skal der fejlfindes med tester da den har en del føler og relæ bladandet gyllesensor
mvh
svsommer


Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 27 jul 2012 09:09

har lige pillet føleren ud af spejlet... Den reagerer ikke (går ud fra at det er en varmefølsom modstand, og modstanden ændres ikke når jeg varmer den op...)
Men kan kun finde den hos renault... de vil så ha over 600kr for sådan en!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så den blir sgu ikke skiftet... Det vil jeg simpelhen ikke gå for en modstand...

EDIT. ang display, så tror jeg ikke det er den... visningen var helt hen i skoven det sidste stykke tid indtil den endelig gav helt op...

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 27 jul 2012 10:42

Hæ... huggeren havde sgu en til at ligge... så nu kan jeg se udetemp igen icon_cheesygrin.gif
Umiddelbart ser det ikke ud til at det har hjulpet på aircon, desværre...
Jeg syntes ikke rigtigt jeg kan bedømme om magnetkoblingen virker.
Jeg kan mærke at begge rør ind i kabinen bliver kolde (ikke isnende, men bestemt kolde)
Men skal den ene ikke være varm?
Tror efterhånden vi er ovre i noget med de spjæld, er bare lidt nervøs for hvordan de er at komme ind til... :oops:

svsommer
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 728
Tilmeldt: 05 aug 2008 17:30
Mit fyr: Pellx med dtc9002 Roca P30-5
Areal: 170
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 32kg 29/10-09
Årligt forbrug: ?

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf svsommer » 27 jul 2012 11:12

Zarge » 27 Jul 2012, 10:42 skrev:Hæ... huggeren havde sgu en til at ligge... så nu kan jeg se udetemp igen icon_cheesygrin.gif
Umiddelbart ser det ikke ud til at det har hjulpet på aircon, desværre...
Jeg syntes ikke rigtigt jeg kan bedømme om magnetkoblingen virker.
Jeg kan mærke at begge rør ind i kabinen bliver kolde (ikke isnende, men bestemt kolde)
Men skal den ene ikke være varm?
Tror efterhånden vi er ovre i noget med de spjæld, er bare lidt nervøs for hvordan de er at komme ind til... :oops:

hvis du mærker på røret ved fordamper så skal det ene være is koldt ja der danner sig is
hvis du slår ac til og fra kan du så høre den kobling motoren skal være startet blæser for kondenser vil også startet og stoppe.
du vil kunne se om der er noget af selve remhjulet der står stille prøv først at slukke ac og kig og omvendt
mvh
svsommer

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 27 jul 2012 11:44

ok, remskiven står stille når ac slukket, kører når ac tændt. tjek
så den er fin...
Der er to rør der går til kabinen, et tykt og et tyndt.
De bliver begge kolde...
Ikke is, men våde af kondensvand...
Men skal de være kolde begge to, tyder det ikke på at den ikke kan overføre varmen?


svsommer
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 728
Tilmeldt: 05 aug 2008 17:30
Mit fyr: Pellx med dtc9002 Roca P30-5
Areal: 170
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 32kg 29/10-09
Årligt forbrug: ?

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf svsommer » 27 jul 2012 12:48

Zarge » 27 Jul 2012, 11:44 skrev:ok, remskiven står stille når ac slukket, kører når ac tændt. tjek
så den er fin...
Der er to rør der går til kabinen, et tykt og et tyndt.
De bliver begge kolde...
Ikke is, men våde af kondensvand...
Men skal de være kolde begge to, tyder det ikke på at den ikke kan overføre varmen?

det tynde er højtryk koldt
der hvor rørene går ind i kabine er det i en klods hvor begge rør er med en form for dåse på
hvis ja så kan det være din pumpe er defekt det kan den blive hvis anlægget ikke har være brugt om vinter
hvis det ikke er med den blok så har du sikker en drøvel ventil der er stoppet.
mærk på det tynde rør om det er koldt andre steder.
men det er sikkert din pumpe der er defekt.
du må ikke tage mig på midt ord. har ikke bilen forand mig hvis du forstår.
mvh
svsommer

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 27 jul 2012 14:43

humm... dåse på inder eller ydersiden af torpedopladen? (kan ikke komme til indersiden, og der er ingen på ydersiden)
Så vidt jeg kan mærke er den tynde næsten lige så kold som den tykke over det hele...
Jeg har brugt ac jævnligt (stortset hver dag om vinteren for at fjerne dug etc...)

Flammen
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1219
Tilmeldt: 02 feb 2012 02:07
Mit fyr: Woody 20kw 6.69 m. iltstyring og komp re
Areal: 170
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 6990
Geografisk sted: vestjylland, Ulfborg
Givet likes: 2 gange
Modtaget likes: 4 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Flammen » 27 jul 2012 16:37

når navet i remskiven på kompressoren kører, er magnetkoblingen aktiveret. dvs at føleren på akkumulatoren (den omtalte dåse) kalder på tryk. da bør trykrøret fra kompressoer være helt rimet til. ellers er jeg bange for du må kigge dig efter en ny kompressor :( må man spørge om hvem der påfyldte kølemiddel på anlæget? personen burde have kontrolleret trykdifferencen ved den lejlighed. det ville straks afslører en defekt kompressor

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 27 jul 2012 16:41

quickpot koblede sådan en fin maskine til, som brugte en times tid på at lave forskellige tryktests etc... den mente ikke der var noget galt...
Men det vil sige at kompressoren kan være "dårlig" altså køle lidt, men ikke nok?

svsommer
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 728
Tilmeldt: 05 aug 2008 17:30
Mit fyr: Pellx med dtc9002 Roca P30-5
Areal: 170
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 32kg 29/10-09
Årligt forbrug: ?

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf svsommer » 27 jul 2012 16:42

Zarge » 27 Jul 2012, 14:43 skrev:humm... dåse på inder eller ydersiden af torpedopladen? (kan ikke komme til indersiden, og der er ingen på ydersiden)
Så vidt jeg kan mærke er den tynde næsten lige så kold som den tykke over det hele...
Jeg har brugt ac jævnligt (stortset hver dag om vinteren for at fjerne dug etc...)

den sidder lige hvor rør går i kabine
http://www.google.dk/search?q=Ekspansio ... 44&bih=875

MEN hvad gør den blæser ved kondenser køre den?
mvh
svsommer



Tilbage til "Bil, MC og Motor"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster