Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Her kan du få hjælp til Bil, MC og Motor samt alt "gør det selv" til Bil, MC og Motor
Ny bil, nye dæk eller startproblemer
Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 26 jul 2012 17:30

Ja, så fik jeg mig endelig taget sammen til at få fyldt kølemiddel på klimaen i Lagunaen... Der var 450g ud af de 650g der skulle være, men det hjalp desværre ikke at toppe op...
Termometeret i luftdyssen sneg sig kun ned på 18°... :roll:
Altså... Der er kølemiddel på, kompressoren kører rundt, og den køler "lidt" (udeluften var noget over 18° icon_cheesygrin.gif
Men altså bare ikke nok...
Hvad kan det så mon skyldes?
1. "Udetermometeret" virker ikke, kan det ha indflydelse?
2. Kan der være noget galt med termometret i bakspejlet?
3. Kan det være selve styremodulet der fucker op i temperaturen, og "tror" den køler nok?
4. Noget helt andet???


triumph
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3151
Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
Mit fyr: 24 kw black star semirens
Areal: 200
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4261
Årligt forbrug: 7,2 tons
Geografisk sted: høve - skælskør
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 26 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf triumph » 26 jul 2012 18:45

på nogen biler kan ude termometret godt have indflydelse

PeterMA
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 761
Tilmeldt: 03 mar 2011 14:08
Mit fyr: Woody 10KW - Black Start 1016 semirens
Areal: 192kvm
Brændsel: blandet
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Dagligt forbrug: 20kg
Årligt forbrug: 4 Tons
Geografisk sted: Slagslunde
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 1 gang

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf PeterMA » 26 jul 2012 18:59

Har du haft en computer på den?
Min fabia laver samme nummer, det viste sig at være den servomotor der styre spjældet, den var defekt, og flyttede sig ikke når man ændrede temperaturen.
---
Med Venlig Hilsen

Peter M. Andersen.

Solceller - > http://clxportal.danfoss.com/index.php? ... 9&end=TRUE

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 26 jul 2012 19:32

Altså sådan så det blander varm luft i? ( det med spjældet)
Ja jeg har haft en computer på, den viste ingen fejl...

levi

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf levi » 26 jul 2012 20:09

Zarge » 26 Jul 2012, 17:30 skrev:Ja, så fik jeg mig endelig taget sammen til at få fyldt kølemiddel på klimaen i Lagunaen... Der var 450g ud af de 650g der skulle være, men det hjalp desværre ikke at toppe op...
Termometeret i luftdyssen sneg sig kun ned på 18°... :roll:
Altså... Der er kølemiddel på, kompressoren kører rundt, og den køler "lidt" (udeluften var noget over 18° icon_cheesygrin.gif
Men altså bare ikke nok...
Hvad kan det så mon skyldes?
1. "Udetermometeret" virker ikke, kan det ha indflydelse?
2. Kan der være noget galt med termometret i bakspejlet?
3. Kan det være selve styremodulet der fucker op i temperaturen, og "tror" den køler nok?
4. Noget helt andet???


Hvad er en Laguna ? :shock:


PeterMA
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 761
Tilmeldt: 03 mar 2011 14:08
Mit fyr: Woody 10KW - Black Start 1016 semirens
Areal: 192kvm
Brændsel: blandet
Fremviser gerne i postnummer: 3660
Dagligt forbrug: 20kg
Årligt forbrug: 4 Tons
Geografisk sted: Slagslunde
Givet likes: 4 gange
Modtaget likes: 1 gang

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf PeterMA » 26 jul 2012 21:05

Hmm, er faktisk ikke helt klar over hvad den gør. Fordi den alm. Sevro til at blande koldt og vamrt, den fungere fint.
Min viste heller ikke nogen fejl, men hvis jeg gik ind under klima anlæg, og valgte test så viste den en fejl. Positionfejl på servo.
---
Med Venlig Hilsen

Peter M. Andersen.

Solceller - > http://clxportal.danfoss.com/index.php? ... 9&end=TRUE

svsommer
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 728
Tilmeldt: 05 aug 2008 17:30
Mit fyr: Pellx med dtc9002 Roca P30-5
Areal: 170
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 32kg 29/10-09
Årligt forbrug: ?

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf svsommer » 26 jul 2012 21:34

er det en laguna 2
har det været galt fra ny?
var der 450g på før efterfyldning?
slår magnet koblingen til?
virker din blæser på alle trin?
har du fejl i motor styring?
og ja det kan nemt være ude temp der er skyld i det ikke virker hvis den siger under 8g så køler anlægget ikke.
mvh
svsommer

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3992
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Givet likes: 8 gange
Modtaget likes: 11 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Zarge » 26 jul 2012 22:33

svsommer » 26 Jul 2012, 21:34 skrev:er det en laguna 2
har det været galt fra ny?
var der 450g på før efterfyldning?
slår magnet koblingen til?
virker din blæser på alle trin?
har du fejl i motor styring?
og ja det kan nemt være ude temp der er skyld i det ikke virker hvis den siger under 8g så køler anlægget ikke.


Laguna2 jeps, har virket fint, kneb lidt for et par år siden, der manglende kølemiddel, har virket siden men nu kniber det så igen...
450g før opfyldning ja.
Om koblingen slår til ved jeg ikke.
Blæser virker på alle trin, dog går der en 10-15 sec fra bilen startes til der kommer liv i kontrolpanelet ( opfører sig somom strømmen er slukket...
Syntes også den er lang tid om at køre op i hastighed når den står på auto...
Havde ingen fejl for et par uger siden, og der kneb det også med kølingen.
Ved ikke om den får noget signal fra udetemp overhovedet ( hvis den da bruger den samme som displayet i kabinen)
Efter at ha været ustabil en periode er den helt forsvundet, altså igen streger eller noget som på stegetermometret, tallene er bare væk...
Og luften var som sagt 18g så noget må den køle, det var noget varmer i værkstedet...

triumph
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3151
Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
Mit fyr: 24 kw black star semirens
Areal: 200
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4261
Årligt forbrug: 7,2 tons
Geografisk sted: høve - skælskør
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 26 gange

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf triumph » 27 jul 2012 05:59

Som Peter MA siger, så sider der ofte et spjæld der blander udeluft med varmluft. Hvis udluftføler (er defekt) siger at det er koldt, så blander den varmluft i

Brugeravatar
Thomas83
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 453
Tilmeldt: 13 jan 2011 13:06
Mit fyr: Pilevang Type PA Med Iltstyring
Areal: 220 kun gulvvarme
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4200
Dagligt forbrug: 10 - 32kg
Årligt forbrug: 5,5ton
Geografisk sted: Slagelse

Lagunaen køler ikke nok... PIV

Indlægaf Thomas83 » 27 jul 2012 06:25

Det kan være tørfilteret eller pollen/kabinefiltret der er tilstoppet :D
Online fyrdata: http://thomas83.stokerlog.dk
Sonnenkraft Solvarme 5stk Idmk paneler,Sks c3 styrring, 1500l akkumuleringstank i fyrrum
og 400l vvb i huset.
Solcelleanlæg: 6Kwh - 30stk Himin hg200 paneler og Sma Sunny Tripower 6000tl inverter 38° stik syd



Tilbage til "Bil, MC og Motor"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster