Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Ingen strøm på den gamle Fordson

Her kan du få hjælp til Bil, MC og Motor samt alt "gør det selv" til Bil, MC og Motor
Ny bil, nye dæk eller startproblemer
Brugeravatar
klinten
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 995
Tilmeldt: 19 apr 2011 23:52
Mit fyr: Scotte 10 kW
Areal: 160
Brændsel: 8 mm
Fremviser gerne i postnummer: 3320
Årligt forbrug: ca. 5-6 ton
Geografisk sted: 3320, Skævinge, nordsjælland

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf klinten » 08 apr 2012 01:30

Mange tak for input indtil videre. Kullene sidder helt løst i holderne. Som det kan ses på billedet skulle der også være rigeligt kul tilbage.
http://db.tt/mRrhhguM
Hvor er det i siger jeg skal bruge en nedstrygerklinge? Er det til at rense mellem kontakterne hvor kullene rør?
Mvh. Simon Klint

Tag ikke livet for seriøst, du kommer ikke levende ud af det alligevel.
Min Fyr:
http://stokercloud.dk/dev/klinten.html


Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7438
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 37 gange

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf pille bruger » 08 apr 2012 08:13

klinten » 08 Apr 2012, 01:30 skrev:Mange tak for input indtil videre. Kullene sidder helt løst i holderne. Som det kan ses på billedet skulle der også være rigeligt kul tilbage.
http://db.tt/mRrhhguM
Hvor er det i siger jeg skal bruge en nedstrygerklinge? Er det til at rense mellem kontakterne hvor kullene rør?


Den messing ring (kummotator) kullene går ind mod, kan renses mellem lamellerne.
En nedstryger klinge er måske ok, men den kan lave en fin grat i kanten af lamellen.
Denne kant skal lægges ned med smergellærred, ellers er kullet hurtigt revet væk.
Brig i stedet en skalpel til at ridse mellem lamellerne.
Det laver ikke grater.
Og man renser fordi kulstøv sætter sig i mellemrummet og kortslutter kummutatoren så strømmen ikke
går i spolen, men hen over lamellerne.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Brugeravatar
klinten
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 995
Tilmeldt: 19 apr 2011 23:52
Mit fyr: Scotte 10 kW
Areal: 160
Brændsel: 8 mm
Fremviser gerne i postnummer: 3320
Årligt forbrug: ca. 5-6 ton
Geografisk sted: 3320, Skævinge, nordsjælland

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf klinten » 08 apr 2012 11:35

Når jeg Ohm'er mellem stel og + på dynamoen burde der så ikke være mere end 6-7 ohm? Det tyder da på at et eller andet er defekt ikke? Den er i skruestikken når jeg måler.
Mvh. Simon Klint

Tag ikke livet for seriøst, du kommer ikke levende ud af det alligevel.
Min Fyr:
http://stokercloud.dk/dev/klinten.html

Landlyst
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 4468
Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
Areal: 200kvm+ 60kvm
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Dagligt forbrug: 30,8
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: 8830 Tjele
Givet likes: 22 gange
Modtaget likes: 10 gange

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf Landlyst » 08 apr 2012 20:36

http://www.jan-buchwald.dk/Dynamoen_a.htm

Prøv lige at lure lidt på den side... Den forklare ret godt opbygninge...

Noget kunne tyde på at det er en relæfejl eller en modstand... Eller regulatoren.... Men det sidder nok et ellerandet sted på traktoren icon_cheesygrin.gif Det er jo ikke bygget ind i dynamoen... Så du skal nok lige prøve at gå ledningsnettet igennem...

Og der skal være forbindelse når du ohmer...

Men ring bare i morgen hvis ikke du finder noget... :great: :great:

Brugeravatar
godsejeren
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1113
Tilmeldt: 22 sep 2007 21:11
Mit fyr: Scotte10kw/v6/vvbprio/keramisk skorsten
Areal: 140
Brændsel: Biopellets din plus
Fremviser gerne i postnummer: 9700
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: brønderslev / lærkegaarden / 9700
Givet likes: 19 gange
Modtaget likes: 36 gange

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf godsejeren » 09 apr 2012 17:06

hvis du sætter et par startkabler på skal den kører ligesom en starter. hvis den gør det er der ikke noget galt med den så er det laderelæet
Jens overfyrmester på godset
scotte bs1016 med semirens sommerherd og V6.79 sat i drift 13/8-2013 kl.16.10.
P=3.5 i=0.17 blæser 13-18-23 rens 10-4-30 røgtemp 70* Skakttemp 40-45* Vvbtemp 55* kedeltemp 66* shunttemp 55* snegl 955 gram trevejsventil rumtermostat http://mhes.dk


Brugeravatar
klinten
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 995
Tilmeldt: 19 apr 2011 23:52
Mit fyr: Scotte 10 kW
Areal: 160
Brændsel: 8 mm
Fremviser gerne i postnummer: 3320
Årligt forbrug: ca. 5-6 ton
Geografisk sted: 3320, Skævinge, nordsjælland

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf klinten » 09 apr 2012 17:16

Hmm.. Nu har jeg læst den side du linker til Landlyst. Jeg blev kun lidt klogere.. :D Jeg monterede dynamoen på traktoren i går efter at have renset den efter alle kunstens regler. Jeg prøvede så at starte traktoren uden at have forbundet ledningerne til dynamoen. Jeg håbede på at kunne måle en spænding over dynamoen, men hvad jeg kan forstå så skal dynamoen have en startespænding for at kunne komme til at producere strøm. Er dette korrekt forstået? Nu vil jeg prøve at gå ud og sætte ledningerne til og så starte den og se hvad der sker.
Mvh. Simon Klint

Tag ikke livet for seriøst, du kommer ikke levende ud af det alligevel.
Min Fyr:
http://stokercloud.dk/dev/klinten.html

Landlyst
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 4468
Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
Areal: 200kvm+ 60kvm
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Dagligt forbrug: 30,8
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: 8830 Tjele
Givet likes: 22 gange
Modtaget likes: 10 gange

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf Landlyst » 09 apr 2012 19:08

Hmm ja hvad skete der ved det? Tror du skal ha det hele monteret for at få noget brugbart ud af det....

Hvis ikke det vil noget, så prøv om du ka finde nogle relæer eller manglende forbindelser... Og er der ikke det så ville jeg køre ind til en autoelekriker og få ham til at prøve den af.... Så er man 99% sikker på om den dur eller ikke... Og om det er på traktoren der er fejl...

El er noget værre bøvl når det går i ged....

Brugeravatar
godsejeren
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1113
Tilmeldt: 22 sep 2007 21:11
Mit fyr: Scotte10kw/v6/vvbprio/keramisk skorsten
Areal: 140
Brændsel: Biopellets din plus
Fremviser gerne i postnummer: 9700
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: brønderslev / lærkegaarden / 9700
Givet likes: 19 gange
Modtaget likes: 36 gange

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf godsejeren » 10 apr 2012 21:08

klinten » 09 Apr 2012, 17:16 skrev:Hmm.. Nu har jeg læst den side du linker til Landlyst. Jeg blev kun lidt klogere.. :D Jeg monterede dynamoen på traktoren i går efter at have renset den efter alle kunstens regler. Jeg prøvede så at starte traktoren uden at have forbundet ledningerne til dynamoen. Jeg håbede på at kunne måle en spænding over dynamoen, men hvad jeg kan forstå så skal dynamoen have en startespænding for at kunne komme til at producere strøm. Er dette korrekt forstået? Nu vil jeg prøve at gå ud og sætte ledningerne til og så starte den og se hvad der sker.


lader den :shock:
Jens overfyrmester på godset
scotte bs1016 med semirens sommerherd og V6.79 sat i drift 13/8-2013 kl.16.10.
P=3.5 i=0.17 blæser 13-18-23 rens 10-4-30 røgtemp 70* Skakttemp 40-45* Vvbtemp 55* kedeltemp 66* shunttemp 55* snegl 955 gram trevejsventil rumtermostat http://mhes.dk

snubbi
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 1561
Tilmeldt: 29 nov 2010 22:02
Mit fyr: hkrst 10 fsk 500
Areal: 147m2+180m2værksted
Brændsel: flis - piller.
Fremviser gerne i postnummer: 4400
Dagligt forbrug: 40 -60 kg flis
Årligt forbrug: 7t piller/40 m3 flis
Geografisk sted: kalundborg
Modtaget likes: 1 gang

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf snubbi » 10 apr 2012 21:27

klinten » 09 Apr 2012, 17:16 skrev:Hmm.. Nu har jeg læst den side du linker til Landlyst. Jeg blev kun lidt klogere.. :D Jeg monterede dynamoen på traktoren i går efter at have renset den efter alle kunstens regler. Jeg prøvede så at starte traktoren uden at have forbundet ledningerne til dynamoen. Jeg håbede på at kunne måle en spænding over dynamoen, men hvad jeg kan forstå så skal dynamoen have en startespænding for at kunne komme til at producere strøm. Er dette korrekt forstået? Nu vil jeg prøve at gå ud og sætte ledningerne til og så starte den og se hvad der sker.

hvis du hade givet den lidt strøm fra et eks 4,5 batteri i et par sek.så hade dynamoen givet strøm fra sig dog ikke reguleret hvis den virker ,den skal nemlig magnetteseres lidt for at give strøm

Brugeravatar
klinten
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 995
Tilmeldt: 19 apr 2011 23:52
Mit fyr: Scotte 10 kW
Areal: 160
Brændsel: 8 mm
Fremviser gerne i postnummer: 3320
Årligt forbrug: ca. 5-6 ton
Geografisk sted: 3320, Skævinge, nordsjælland

Ingen strøm på den gamle Fordson

Indlægaf klinten » 10 apr 2012 21:38

Jeg prøvede at montere ledningerne på dynamoen og så starte traktoren. Ingen spænding overhovedet. Jeg må få fat i en værkstedshåndbog. Jeg er ret sikker på at der er fusket med ledningsnettet.. Nogen der ved hvordan jeg ser præcist hvornår den er fra, så jeg kan købe den rigtige bog?
Mvh. Simon Klint

Tag ikke livet for seriøst, du kommer ikke levende ud af det alligevel.
Min Fyr:
http://stokercloud.dk/dev/klinten.html



Tilbage til "Bil, MC og Motor"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster