Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

ingen varme

Diskussion og spørgsmål vedr. kedler, installationen og skorstenen
Akkumuleringstank, VVB, Trækstabilisator
Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3743
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

ingen varme

Indlægaf Tom_AT » 04 feb 2012 08:51

Hejsa..

Jeg må jo nok erkende, tingene kører ikke helt som de burde.
Her i disse dage med ned til -10 grader kan vi slet ikke få varme på i huset. Lige pt varmen vi kun 110 kvm op, altså stueetagen. Der er ingen isolering under gulv, og heller ikke i bjælkelag på nær 20 kvm af huset som er en tilbygning.

Lige nu fyrer vi med brænde. Fremløbstemperaturen er 65 grader. Kigger jeg på energimåleren jeg har sat efter akkumuleringstanken har huset et varmeforbrug på kun ca 5 kw og det med alle radiatorer sat på max og med en temperatur inden for på 19 grader.

Mellem hus og fyrrum ligger der løgstør-rør. 2x25mm, kappe 110mm. Jeg har fået at vide af 3 fagfolk uafhængigt af hinanden, at dette rør rigeligt kan overføre varmen til huset. Også når vi tager 1. salen i brug og får 180 kvm. Men jeg har da godt nok fået min tvivl.

cirkulationspumpen er en alpha 2 og står normalt på auto. Jeg har lige prøvet at sætte den på trin 2 og her steg forbruget til ca 6 kw.

Det undrer mig også meget, for returtemperaturen er også ganske høj synes jeg. omkring 45-48 grader. Der er altså kun en afkøling på kun 15-18 grader. Synes det er underligt lavt.

Kan nogen måske hjælpe mig med et eller andet her.. For det er da mildest talt pissetræls at sidde her og fryse. Det har aldrig tidligere været et problem, altså før vi lagde det fjernvarmerør ned. Der blev varmen overført af 5-1/4" rør.

Mangler i info, så sig endelig til.


Brugeravatar
Havmand
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2315
Tilmeldt: 17 mar 2010 21:08
Mit fyr: Atmos DC25 samt Scotte v.10 comfort 10KW
Areal: 190
Brændsel: Blandet træ og piller
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 30 kg
Geografisk sted: Næstved, Sydsjælland
Modtaget likes: 1 gang

ingen varme

Indlægaf Havmand » 04 feb 2012 08:58

Og alle termostater er åbne, der er ikke en hane som lukker af et sted... Prøv at tvinge pumpen til maks...
Jeg mener et en meter Rio radiator skal kunne sluge 0,8 kw...

Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3743
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

ingen varme

Indlægaf Tom_AT » 04 feb 2012 08:59

Problemet er at sætter jeg pumpen på max kommer der en underlig brummelyd, som om den ikke kan komme af med vandet, eller hvad man skal sige.

Edit: Nu står pumpen på max. Den brummer ikke mere eller noget. Så må vi se hvad der sker.
Senest rettet af Tom_AT 04 feb 2012 09:04, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar
Havmand
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2315
Tilmeldt: 17 mar 2010 21:08
Mit fyr: Atmos DC25 samt Scotte v.10 comfort 10KW
Areal: 190
Brændsel: Blandet træ og piller
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 30 kg
Geografisk sted: Næstved, Sydsjælland
Modtaget likes: 1 gang

ingen varme

Indlægaf Havmand » 04 feb 2012 09:01

Htm.. Det gør min kun hvis der er luft i... Er alle termostater blevet motioneret ?

Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3743
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

ingen varme

Indlægaf Tom_AT » 04 feb 2012 09:05

Jeg er lige igang med termostaterne nu.. Pumpen siger ikke underlige lyde længere.


Brugeravatar
Havmand
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2315
Tilmeldt: 17 mar 2010 21:08
Mit fyr: Atmos DC25 samt Scotte v.10 comfort 10KW
Areal: 190
Brændsel: Blandet træ og piller
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 30 kg
Geografisk sted: Næstved, Sydsjælland
Modtaget likes: 1 gang

ingen varme

Indlægaf Havmand » 04 feb 2012 09:08

Så tror jeg din energimåler stiger nu :D

Albert
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 826
Tilmeldt: 05 apr 2010 05:50

ingen varme

Indlægaf Albert » 04 feb 2012 09:08

Jeg har lige bøvlet med manglende varme på 2 radiatorer i overetagen,og som så ofte før var det luft der var årsagen.
Jeg lukkede alle radiatorer på nær den sidste i enden af systemet,satte derfter begge pumper på fuld effekt i et par timer,lad være med at fokusere på strømforbruget medens de kører fuld last,så bliver fristen til at afbryde forsøget nok for stort.

Da det havde kørt to timer gik jeg i fyrrummet, og kunne høre der var luft i den pumpe der sidder på returstrengen,begge pumper blev stoppet og udluftet,og der er varme på alle radiatorer igen

Brugeravatar
Bigfoot
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4282
Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
Mit fyr: Baxi multiheat 1.5 - 350 m. iltstyring
Areal: 116
Brændsel: RW træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6818
Dagligt forbrug: 18
Årligt forbrug: ca 6 ton
Geografisk sted: Årre/Varde
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 37 gange

ingen varme

Indlægaf Bigfoot » 04 feb 2012 09:11

det lyder meget som om der ligger luft i en lomme et sted, som gør at flowet ikke er så godt.

Jeg synes godt nok også at et forbrug på kun 6KW i denne tid, er meget lavt, selvom det kun er 110 kvm, men de er jo ret så ringe isoleret.
Velkommen til blå stue.... her er altid varme på

"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.

Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3743
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

ingen varme

Indlægaf Tom_AT » 04 feb 2012 09:29

Ja altså, huset er på ingen måde godt isoleret. Jeg tvivler godt nok lidt på at det er luft, men prøver også lige at udlufte alle radiatorer. Pudsigt nok har vi aldrig haft problemer med dette før vi fik lagt dette fjernvarmerør ned. Kan nogen med sikkerhed fortælle mig at de 2x25mm er rigeligt, for har dælme min tvivl.

Tom_AT
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3743
Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
Areal: 182
Brændsel: Piller, Flis og brænde
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
Modtaget likes: 3 gange

ingen varme

Indlægaf Tom_AT » 04 feb 2012 09:36

Har lige prøvet at udlufte alle radiatorer. Men der kom kun vand ud, altså ingen luft.



Tilbage til "Kedler, installationen & skorstenen"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster