Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Optændingsproblemer

Spørgsmål vedr. Scotte samt det tilbehør der laves til Scotte pillefyret
Muele
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 100
Tilmeldt: 28 apr 2009 13:37
Mit fyr: Boink 16kw og 90 rør solvarme.
Areal: 150
Brændsel: 6 mm piller og solens stråler
Dagligt forbrug: 12-15 kg i oktober
Årligt forbrug: 5-6
Geografisk sted: Nord-Als, Sønderjylland

Optændingsproblemer

Indlægaf Muele » 14 nov 2011 13:54

Hej, håber nogen kan hjælpe.

Jeg har problemer med at få pålidelig optænding. Det fejler pt ca hver 2.-3. gang.
Jeg fyrer med German Pellets. De er temmelig lange i forhold til Lava, som jeg har brugt hidtil. Jeg tror at det betyder at de oftere lander uheldigt i forhold til etænderen, som jo gemmer sig og kun lige stikker spidsen frem.

Det er en rød eltænder, som vist er svagere end den originale (jeg fik et par stykker af dem med da jeg købte anlægget som en del af prisforhandlingen). Når ellers det går som det skal, tænder den op på et par minutter. Jeg har rodet en del med styrke og tid. Den står vist på 6 minutter og 90% lige nu. Har været oppe på 11 minutter og 95%, men det var ikke bedre.

Jeg har overvejet at file hullet større, så eltænderen stikker længere frem. Men så kommer den til at sidde mere direkte i flammen under drift, og jeg ved ikke om den kan tåle det.

Er der nogen der har nogle tips jeg kan prøve? Skal jeg købe en anden eltænder? (Man er jo økonomisk indstillet, så det ville jo være ærgeligt at kassere de røde.)


Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7430
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 37 gange

Optændingsproblemer

Indlægaf pille bruger » 14 nov 2011 19:51

Prøv lige denne guide først http://www.bioflame.dk/
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Muele
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 100
Tilmeldt: 28 apr 2009 13:37
Mit fyr: Boink 16kw og 90 rør solvarme.
Areal: 150
Brændsel: 6 mm piller og solens stråler
Dagligt forbrug: 12-15 kg i oktober
Årligt forbrug: 5-6
Geografisk sted: Nord-Als, Sønderjylland

Optændingsproblemer

Indlægaf Muele » 14 nov 2011 20:33

Tak for linket. Hvem står bag den side?

Jeg har sat indstillingerne som U Eltænding med hvide ledninger Ø6mm- Min har dog røde tutter over de hvide ledninger, men ellers er det de samme.

Det gik også op for mig at jeg havde glemt at der ligger en klap i bunden af det sidste fag af kedlen. Den har jeg ikke haft oppe og rense siden sidste vinter. Den var helt tilgroet med aske, så måske har der været for lidt træk i kedlen. Men jeg tror det ikke. Men føj da. Det kunne have udløst en katastrofe, hvis der var blevet næsten helt lukket til.

Jeg melder tilbage hvordan det går med de nye indstillinger. Men jeg er ikke så optimistisk, for jeg har prøvet meget forskelligt, dog ikke over 95% effekt på eltænderen.

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7430
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 37 gange

Optændingsproblemer

Indlægaf pille bruger » 14 nov 2011 20:46

NBE står bag linket.
Sæt bare eltænderen til 100%
Husk ar rengøre under herd også.

Ja, ups med den rensning.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

triumph
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3150
Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
Mit fyr: 24 kw black star semirens
Areal: 200
Brændsel: piller
Fremviser gerne i postnummer: 4261
Årligt forbrug: 7,2 tons
Geografisk sted: høve - skælskør
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 26 gange

Optændingsproblemer

Indlægaf triumph » 14 nov 2011 20:54

hvis din eltænder har hvide ledninger skal du køre med 100 %.
der er 2 slags hvide tændere en cylendrisk med 200 w og en u tænder med 275 w
jeg har skiftet fra en med røde ledninger (375w) til en cylendrisk med hvide ledninger. Siden jeg har har skiftet, så har jeg også problemer med fejloptænding ca en gang om måneden.
(du skal også chekke lys: skal stå på 5. blæser i optænding (se manual)



Tilbage til "Scotte Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster