Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Spørgsmål vedr. Woody samt det tilbehør der laves til Woody pillefyret
tazzer2000
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 4
Tilmeldt: 31 okt 2011 17:58

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf tazzer2000 » 08 nov 2011 17:18

Hej, jeg har monteret et nyt fyr hos min kæreste, hun har et hus på 130 m2 ca. og fyret bruger ca 20 kg. german pellets om dagen, og vi er ikke engang flyttet ud i huset endnu og varmtvands beholderen er ikke koblet til.. hvor bliver alle mine piller af ?

Hvis jeg åbner ned til kedlen er der 8 ud af 10 gange en mærkelig belægning inde i kedlen som antændes og gløder, dette ser da meget flot ud, men jeg tvivler på det er økonomisk.
Jeg syntes selv jeg har gjort meget udaf at indstille fyret nu, og ilt styrringen køre fint, hvad går der galt ?
Jeg mistænker selv at fyret ikke får "jævn" pille tilførsel,

Nogle ideer ? mvh. Mads Møller Lund


Landlyst
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 4468
Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
Areal: 200kvm+ 60kvm
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Dagligt forbrug: 30,8
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: 8830 Tjele
Givet likes: 22 gange
Modtaget likes: 10 gange

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf Landlyst » 08 nov 2011 17:26

Hvis du nu fortælle hvad det er for et fyr og hvad indstilingerne er.... Så har du nok større chance for hjælp icon_cheesygrin.gif

Brugeravatar
Ollii
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 893
Tilmeldt: 10 jan 2009 19:18
Mit fyr: Fjernvarme
Areal: 110
Dagligt forbrug: ca 30 kr. :-)
Geografisk sted: ALS
Modtaget likes: 1 gang

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf Ollii » 08 nov 2011 19:04

Dog er belægning inde i fyret der flammer op en indikator på for fed blanding. endten for mange piller eller for lidt luft.
Prøv og justere den ind uden iltstyring.
Når du taler kan du kun sige noget du allerede ved. Når du lytter kan du lære hvad andre ved.

M.v.h. Olli.

tazzer2000
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 4
Tilmeldt: 31 okt 2011 17:58

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf tazzer2000 » 08 nov 2011 19:53

Fyret et et woody 10 kw. med en opop black star kedel. monteret med , ilt styrring, træk stabilisator,.
hvilke indstillinger vil i gerne vide. ? for fed blanding ? jeg havde regnet med det modsatte.

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7447
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf pille bruger » 08 nov 2011 19:54

Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.


tazzer2000
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 4
Tilmeldt: 31 okt 2011 17:58

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf tazzer2000 » 08 nov 2011 20:01

Michael, denne ikke særlig gode guide har jeg prøvet at følge, og resultatet er det samme

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7447
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf pille bruger » 08 nov 2011 20:03

tazzer2000 » 08 Nov 2011, 20:01 skrev:Michael, denne ikke særlig gode guide har jeg prøvet at følge, og resultatet er det samme


Slå iltstyring fra, og kør guiden.
Den kan ikke foretages med aktiv iltstyring.
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

tazzer2000
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 4
Tilmeldt: 31 okt 2011 17:58

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf tazzer2000 » 09 nov 2011 23:13

Dette er også prøvet, men som sagt så føler jeg ikke at fyret brænder ensartet selvom den køre på samme procent, det er slet ikke samme flamme hver gang man åbner , første gang jeg åbner brænder den med kæmpe flamme og lidt for fed, så skruer jeg blæser 2 % op, 5 min efter åbner jeg igen, så ligner det brænderen kun køre 25% selvom den står på 100%

Brugeravatar
pille bruger
Supporter
Supporter
Indlæg: 7447
Tilmeldt: 14 nov 2008 17:57
Mit fyr: RTB
Areal: 160
Brændsel: piller + 30 rør solfanger
Dagligt forbrug: 10 kg.
Årligt forbrug: 4500 kg.
Geografisk sted: Svendborg
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 39 gange

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf pille bruger » 10 nov 2011 07:33

tazzer2000 » 09 Nov 2011, 23:13 skrev:Dette er også prøvet, men som sagt så føler jeg ikke at fyret brænder ensartet selvom den køre på samme procent, det er slet ikke samme flamme hver gang man åbner , første gang jeg åbner brænder den med kæmpe flamme og lidt for fed, så skruer jeg blæser 2 % op, 5 min efter åbner jeg igen, så ligner det brænderen kun køre 25% selvom den står på 100%


Det problem kan skyldes flere ting.
Er der meget smuld ?
Er der smuld, så tilsæt en kaffe kop mad olie til den sidste slat piller når beholderen en næsten tom.
Det binder det smuld der er, og renser sneglen, så den giver mere ensartet dosering.
Det kan også skyles at du har været for hurtig med at bedømme indstillingen og ilden,
inden du er gået videre til næste indstilling.
Noget andet der her spiller ind er skorstenstræk.
Er der trækstabilisator monteret, og hvad står den på ?

Det var lig et par spørgsmål inden vi går videre new18
Best regards
Michael fra StokerCloud Service http://www.nbe.dk/sadan-fungere-stokercloud/
RTB + Ilt styring + solfanger.

Brugeravatar
Ollii
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 893
Tilmeldt: 10 jan 2009 19:18
Mit fyr: Fjernvarme
Areal: 110
Dagligt forbrug: ca 30 kr. :-)
Geografisk sted: ALS
Modtaget likes: 1 gang

Højt forbrug + "savsmulds aske"

Indlægaf Ollii » 10 nov 2011 14:31

tazzer2000 » 09 Nov 2011, 23:13 skrev:Dette er også prøvet, men som sagt så føler jeg ikke at fyret brænder ensartet selvom den køre på samme procent, det er slet ikke samme flamme hver gang man åbner , første gang jeg åbner brænder den med kæmpe flamme og lidt for fed, så skruer jeg blæser 2 % op, 5 min efter åbner jeg igen, så ligner det brænderen kun køre 25% selvom den står på 100%


Jeg tror du skal slå iltstyr fra. Lave en ny afvejning, Stille blæser tilbage på fabriks indstillinger. Og derefter starte helt fra ny. Du bliver også nødt til at lade fyret falde til ro efter opstart før du justerer på det. Og så skal du give det meget mere end 5min. før du kan bedømme dine rettelser i indstillinger.

Michaels guide han linker til er rigtig fin og starte ud fra. Men ting tager tid. :)
Når du taler kan du kun sige noget du allerede ved. Når du lytter kan du lære hvad andre ved.

M.v.h. Olli.



Tilbage til "Woody Pillefyr"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster