Side 1 af 2

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:05
af klinten
Så har jeg fået en føler i røgrøret lige efter kedlen. Lige nu er kedlen 57°C, fyret kører 31% og røgtemp. er 89°C. Er dette OK? Hvornår er røgtemperaturen kritisk lav og hvornår er den kritisk høj?

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:08
af levi
klinten » 20 Oct 2011, 22:05 skrev:Så har jeg fået en føler i røgrøret lige efter kedlen. Lige nu er kedlen 57°C, fyret kører 31% og røgtemp. er 89°C. Er dette OK? Hvornår er røgtemperaturen kritisk lav og hvornår er den kritisk høj?
Fin fin røgtemp. :great:

Så længe du ikke har sod eller kondens i skorstenen så er jo lavere røgtemp. som muligt lig med så høj en virkningsgrad som muligt :great:

Kritisk høj, - alt over 120 grader i skorstenen er spild :great:

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:13
af klinten
Super! Jeg tager lige et kig i skorstenen i morgen.

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:16
af levi
klinten » 20 Oct 2011, 22:13 skrev:Super! Jeg tager lige et kig i skorstenen i morgen.
Pas nu på du ikke sidder fast :lol:

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:24
af klinten
Hvis jeg overhovedet skulle have haft en chance for at komme derned, skulle jeg nok ikke have spist 5 scones, en magnum is, og 4 pølser i svøb i dag.. icon_cheesygrin.gif

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:29
af levi
klinten » 20 Oct 2011, 22:24 skrev:Hvis jeg overhovedet skulle have haft en chance for at komme derned, skulle jeg nok ikke have spist 5 scones, en magnum is, og 4 pølser i svøb i dag.. icon_cheesygrin.gif
Damm jeg vil også have en i svøb.... nam nam :oops:

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:31
af klinten
Det var ikke dumt, nogle lidt kortere pølser skåret op på langs, fyldt med cheddarost og omviklet med livets krydderi, bacon. Det kan anbefales. :-)

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 22:32
af levi
klinten » 20 Oct 2011, 22:31 skrev:Det var ikke dumt, nogle lidt kortere pølser skåret op på langs, fyldt med cheddarost og omviklet med livets krydderi, bacon. Det kan anbefales. :-)
Arrrrrrgh :shock:

Jeg skal vist have en natsnack nu :great:

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 23:19
af Scotte Kim
Bemærk at skorstenstemperatur nemt kan være 40-50 grader efter trækstabilisator.

Min kedel giver ca 80 grader røgtemperatur i ren tilstand og 125 når den er svinet til.

Min gamle TB mini gav 180-220 grader i skorstenen !! :shock:

Røgtemperatur

: 20 okt 2011 23:22
af klinten
Kan løbesod og kondens kun ses fra toppen af skorstenen? Eller vil.det også være i bunden ved renselemmen? Jeg havde lige hånden oppe i hende før (som man siger :-) ) og der var helt tørt og rent.