Re: Rødgaardsk Stenkomfur
: 14 maj 2010 06:43
Hej
Og tak for alle de pæne ord, det varmer en gammel ovnsætters hjerte
Med hensyn til brændeforbruget, kommer det som ved alt anden opvarmning an på husets varmebehov, Så jo hvis huset kræver ca. 61Kw/t pr. døgn passer det meget godt, da ovnene har en nyttegjort virkningsgrad på ca 90%.
Langt det meste af året klares det med 1 fyring af 1½-2 timers varighed kun på de aller koldeste dage fyres 2 gange.
Mit komfur skal dog køre med et mindre bål i flere timer, fordi vandopvarmning på den måde kræver lidt mere tid, men det ser jeg nu ikke som et minus da jeg nyder at have ild i komfuret.
Ja besparelsen på madlavningen er bestemt værd at tage med, det er tæt på at jeg kan sanke mit træ for den.
Og mad skal der jo til. Her er et lille foccacia brød der kan nydes imens kyllingen bliver færdig.
Og tak for alle de pæne ord, det varmer en gammel ovnsætters hjerte
Man kan faktisk godt varme et temmeligt stort hus op med en masseovn, hvis blot huset er indrettet til det, men ofte vil 2 være at foretrække.pelle skrev:Hej
Men, det kræver vel boligarealet ikke er alt for stort og godt isoleret for at man kan nøjes med en masse ovn.
Har læst man kan nøjes med 15 kg tørt nåletræ til at opvarme huset 1 døgn en kold vinter dag. En opfyring morgen og en opfyring aften. Er det sandt ? Det tiltaler mig meget at man sparer strøm ved bagværk og madlavning og også kan spare elektrisk komfur og ovn.
mvh
Pelle
Med hensyn til brændeforbruget, kommer det som ved alt anden opvarmning an på husets varmebehov, Så jo hvis huset kræver ca. 61Kw/t pr. døgn passer det meget godt, da ovnene har en nyttegjort virkningsgrad på ca 90%.
Langt det meste af året klares det med 1 fyring af 1½-2 timers varighed kun på de aller koldeste dage fyres 2 gange.
Mit komfur skal dog køre med et mindre bål i flere timer, fordi vandopvarmning på den måde kræver lidt mere tid, men det ser jeg nu ikke som et minus da jeg nyder at have ild i komfuret.
Ja besparelsen på madlavningen er bestemt værd at tage med, det er tæt på at jeg kan sanke mit træ for den.
Og mad skal der jo til. Her er et lille foccacia brød der kan nydes imens kyllingen bliver færdig.