Side 2 af 3

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 17:55
af Bigfoot
den der opskrift vil jeg også gerne have....

jeg har samme planer om at lave den på grill i år (igen) gjorde det for nogle år siden også.
og jeg er en rigtig mand, jeg griller på kul icon_cheesygrin.gif

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 18:16
af BWJ
Bigfoot skrev:den der opskrift vil jeg også gerne have....

jeg har samme planer om at lave den på grill i år (igen) gjorde det for nogle år siden også.
og jeg er en rigtig mand, jeg griller på kul icon_cheesygrin.gif

I postkassen :great:

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 19:37
af BWJ
Og prøv lige denne kanon opskrift til andens kammerat.....
Der ydes garanti for kraftigt mundvand. :lol:

2–2½ kg svinekam
sirligt ridset
Groft salt
30-40 g smør
8-10 laurbærblade

SAUCEN
2 spsk kalvebouillon
1 mellemstort løg skåret i kvarte
Krydderurter, f.eks. timian, rosmarin
el. andet
4 dl vand
1⁄4 l fløde 13% eller piskefløde – eller måske en god blanding!

SMAG TIL MED
1 spsk cremet blåskimmelost
1 spsk ribsgelé
Salt og peber
Kulør


Sværen gnides med rigeligt groft salt og smør, også ned mellem sværene. Sæt laurbærbladene i sværen, jævnt fordelt. Rul et stykke alufolie sammen i hele stegens længde og læg det under stegen, så den kommer til at ligge lidt på skrå.

Sæt stegen i stegholderen, vinklet så fedtet kan løbe fra sværen. Urter til saucen anbringes i foliebakken på den underste rist.

Ved grillen

Sæt stegholderen med stegen på risten over indirekte varme. Læg låget på. Efter ca. 50-60 minutter fjernes foliebakken,

og indholdet hældes i en gryde. Den tomme foliebakke sættes tilbage

på plads. Stegen griller færdigt, indtil sværen er sprød.

UDSTYR DER SKAL BRUGES
Stegholder; 1 stor foliebakke; alufolie

Kugle:
Indirekte 70-90 minutter

Gas:
Indirekte 70-90 minutter

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 19:39
af Skiveren
Har også lavet anden på grillen med kul... Kan kun anbefales, det smager bare mam mam. icon_cheesygrin.gif

Men med gas ved jeg ikke....men har fundet følgende video som andre nybegynder kan starte med at kigge med på.... :great:

http://youtu.be/ObBS1BQZtOE

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 21:03
af Landlyst
ommy skrev: Mener du han skal have en slange op i rø... new22

Øh... Det har jeg ikke lige nogen tanker om da... :shock:

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 21:15
af Havmand
Nuvel kommer det til at smage godt, med and og flæskesteg i grillen, MEN man mangler altså duften hele dagen af and i huset... Øv

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 21:22
af Bigfoot
Havmand skrev:Nuvel kommer det til at smage godt, med and og flæskesteg i grillen, MEN man mangler altså duften hele dagen af and i huset... Øv
står grillen tæt nok på huset, så garanterer jeg at lugten kommer ind også da icon_cheesygrin.gif

ellers har man jo grund nok til at kigge forbi grillen et par gange eller 50.... og kender jeg indretningen i mit værksted/garage korrekt, så vil der være kolde øl på lager der også :great:

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 21:28
af Lintz
Havmand skrev:Nuvel kommer det til at smage godt, med and og flæskesteg i grillen, MEN man mangler altså duften hele dagen af and i huset... Øv
Er der da noget forkert i at sætte kuglegrillen ind i køkkenet :oops:

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 21:31
af Landlyst
Lintz skrev:
Er der da noget forkert i at sætte kuglegrillen ind i køkkenet :oops:
Nej bare du husker at have døren eller vinduet åbent... Ellers går det galt og så er det bedemanden som spiser anden i stedet for... :shock:

Juleand på Webergrill

: 19 dec 2013 21:31
af Bigfoot
Lintz skrev:
Er der da noget forkert i at sætte kuglegrillen ind i køkkenet :oops:
det slår ganske simpelt folk ihjel.... :roll: