Og prøv lige denne kanon opskrift til andens kammerat.....
Der ydes garanti for kraftigt mundvand.
2–2½ kg svinekam
sirligt ridset
Groft salt
30-40 g smør
8-10 laurbærblade
SAUCEN
2 spsk kalvebouillon
1 mellemstort løg skåret i kvarte
Krydderurter, f.eks. timian, rosmarin
el. andet
4 dl vand
1⁄4 l fløde 13% eller piskefløde – eller måske en god blanding!
SMAG TIL MED
1 spsk cremet blåskimmelost
1 spsk ribsgelé
Salt og peber
Kulør
Sværen gnides med rigeligt groft salt og smør, også ned mellem sværene. Sæt laurbærbladene i sværen, jævnt fordelt. Rul et stykke alufolie sammen i hele stegens længde og læg det under stegen, så den kommer til at ligge lidt på skrå.
Sæt stegen i stegholderen, vinklet så fedtet kan løbe fra sværen. Urter til saucen anbringes i foliebakken på den underste rist.
Ved grillen
Sæt stegholderen med stegen på risten over indirekte varme. Læg låget på. Efter ca. 50-60 minutter fjernes foliebakken,
og indholdet hældes i en gryde. Den tomme foliebakke sættes tilbage
på plads. Stegen griller færdigt, indtil sværen er sprød.
UDSTYR DER SKAL BRUGES
Stegholder; 1 stor foliebakke; alufolie
Kugle:
Indirekte 70-90 minutter
Gas:
Indirekte 70-90 minutter