Hej i Forum
Jeg kunne godt tænke mig at høre nogle erfaringer gode som dårlige, om hvordan I sliber og holder jeres køkkenknive skarpe.
På nogle af vores er det næsten lige meget hvordan vi vender dem, så sløve er de. (overdrivelse fremmer forståelsen)
Er de dersens el-slibere noget værd?
F.eks OBH's : OBH
Træls at smide 500,- ud af vinduet hvis de ikke virker.
Jeg er helt med på at en kniv skal vedligeholdes med et strygestål, men når det ikke helt er nok mere, hvad så?
Professionel slibning er jo nok helt sikkert den bedste løsning. Men jeg har ikke kunne finde nogen her i området.
På forhånd tak!
Skarpe køkkenknive?
-
- Stoker XVIII
- 14
- Indlæg: 4113
- Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
- Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
- Areal: 182
- Brændsel: Piller, Flis og brænde
- Fremviser gerne i postnummer: 8830
- Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
- Har takket: 2 gange
- Blevet takket: 47 gange
Skarpe køkkenknive?
Hvis du vil bruge 500,- på et slibesæt kan jeg varmt anbefale Lansky 5-stens sættet.
http://outdooradventure.dk/lansky-slibe ... s-671.html
Jeg har svært ved at tro på du får noget bedre til pengene. Og langt skarpere knive end nogen maskin-tingest.
http://outdooradventure.dk/lansky-slibe ... s-671.html
Jeg har svært ved at tro på du får noget bedre til pengene. Og langt skarpere knive end nogen maskin-tingest.
- MartinLau
- Stoker XII
- 12
- Indlæg: 785
- Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
- Mit fyr: Ekoheat 900
- Areal: 204
- Brændsel: Fågelfors 8mm
- Fremviser gerne i postnummer: 4840
- Dagligt forbrug: 10-15 kg
- Årligt forbrug: 5,5 tons
- Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
- Har takket: 1 gang
- Blevet takket: 4 gange
Skarpe køkkenknive?
Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.
Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.
Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.
Stålet har RIGTIG meget sige.
Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.
Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.
Venlig hilsen
Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!
Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!
-
- Stoker V
- 12
- Indlæg: 189
- Tilmeldt: 29 sep 2011 00:09
- Mit fyr: Scotte 10kW
- Areal: 172 m2
- Brændsel: Piller
- Fremviser gerne i postnummer: 8544
- Årligt forbrug: 4 ton (i teorien!)
- Geografisk sted: Mørke
Skarpe køkkenknive?
Jeg har kun dårlige erfaringer med elslibere og andre slibere der bruger samme princip. Lansky sættet har jeg hørt gode ting om, men har ikke prøvet det. Til gengæld har jeg rigtig gode erfaringer med karborundumsten i forskellig kornstørrelse, en kold øl og en god portion tålmodighed.Er der store hakker i, eller skal der laves en helt ny æg, så plejer jeg dog tage det grove med en bænksliber.
-
- Stoker XIX
- 12
- Indlæg: 5496
- Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
- Mit fyr: 24 kw black star semirens
- Areal: 200
- Brændsel: piller
- Fremviser gerne i postnummer: 4261
- Årligt forbrug: 7,2 tons
- Geografisk sted: høve - skælskør
- Har takket: 408 gange
- Blevet takket: 428 gange
Skarpe køkkenknive?
Jeg har nogen global knive, de kan blive virkeligt skarpe. Men der går kun et splitsekund før de er sløve igen.MartinLau skrev:Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.
Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.
Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.
Så det er ikke alle dyre knive der holder sig skarpe.
-
- Stoker XVIII
- 14
- Indlæg: 4113
- Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
- Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
- Areal: 182
- Brændsel: Piller, Flis og brænde
- Fremviser gerne i postnummer: 8830
- Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
- Har takket: 2 gange
- Blevet takket: 47 gange
Skarpe køkkenknive?
Du skriver en ting som er rigtigt nok. Stålet har meget at sige. Resten er en gang vand ud af ørerne.MartinLau skrev:Et slibesæt er sikkert OK, men hvis du vil have skarpe knive, så køb nogle ordentlige knive.
Stålet har RIGTIG meget sige.
Vi har både nogle Raadvad og nogle noname vi fik med sammen med en knivblok. Alle knivene slibes med det strygestål der var med til knivblokken.
Raadvad knivene holder sig skarpe længe. De andre skal næste slibes fra gang til gang.
Alle knive blive sløve med tiden. Uden diskussion. Og det kan ikke bare rettes op med en tur på strygestålet. Der skal et slibesæt til. Så et slibesæt er ikke bare "OK". Det er en nødvendighed. Der er en grund til at Lansky sættet er så populært.
Jeg har Dyre MAC og Buck knive som koster pænt meget mere end nogen Raadvad kniv og med langt bedre stål end nogen Raadvad kniv. Og gæt lige en gang. De skal også slibes af og til. OG ja, jeg har også 4-5 Raadvadknive der bliver brugt dagligt. Og de skal også slibes.
Og Lansky sættet tør jeg godt anbefale at man køber. Hvad enten det er 3 eller 5 stens-sættet. Det er noget der virker.
- MartinLau
- Stoker XII
- 12
- Indlæg: 785
- Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
- Mit fyr: Ekoheat 900
- Areal: 204
- Brændsel: Fågelfors 8mm
- Fremviser gerne i postnummer: 4840
- Dagligt forbrug: 10-15 kg
- Årligt forbrug: 5,5 tons
- Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
- Har takket: 1 gang
- Blevet takket: 4 gange
Skarpe køkkenknive?
Jeg skrev ikke "dyre" knive, men "ordentlige" knive.triumph skrev:
Jeg har nogen global knive, de kan blive virkeligt skarpe. Men der går kun et splitsekund før de er sløve igen.
Så det er ikke alle dyre knive der holder sig skarpe.
Det er som sagt stålet der gør forskellen og ikke prisen
Så du ville kunne købe dig fattig i slibesæt til dine Global og du ville stadig skulle slibe dem tit.
@Tom_AT: Indtil videre skærer de stadig perfekt. De må være godt 4 år gamle.
Venlig hilsen
Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!
Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!
-
- Stoker XVIII
- 14
- Indlæg: 4113
- Tilmeldt: 20 nov 2009 17:09
- Mit fyr: Blacksmith Combi Classic 18 / Atmos DC25
- Areal: 182
- Brændsel: Piller, Flis og brænde
- Fremviser gerne i postnummer: 8830
- Geografisk sted: Kvorning, midt mellem Randers og Viborg.
- Har takket: 2 gange
- Blevet takket: 47 gange
Skarpe køkkenknive?
De skal jo også brugesMartinLau skrev:
Jeg skrev ikke "dyre" knive, men "ordentlige" knive.
Det er som sagt stålet der gør forskellen og ikke prisen
Så du ville kunne købe dig fattig i slibesæt til dine Global og du ville stadig skulle slibe dem tit.
@Tom_AT: Indtil videre skærer de stadig perfekt. De må værre godt 4 år gamle.
- Jobak
- Stoker Pro Sponsor
- 17
- Indlæg: 873
- Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
- Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
- Areal: 180
- Brændsel: Silva 8mm
- Årligt forbrug: ca. 6t
- Geografisk sted: Hjerm
- Har takket: 1 gang
- Blevet takket: 2 gange
Skarpe køkkenknive?
Tak for info.
Jeg er også selv af den faste overbevisning at alle knive uanset prisklasse skal slibes, derfor spørgsmålet.
Sad lige og så videoen på deres hjemmeside, utroligt at de ikke kan lave det lidt mere "snildt" med fast spændning af beslag osv.
Det kommer da til at ta lidt tid med en "lang" køkkenkniv, hvor beslaget så skal flyttes flere gange. Ham i videoen kører sådan set
"udenfor" beslaget og har dermed helt sikkert ikke den ønskede vinkel på bladet mere.
Der er vist ikke en "springe over gærdet...." med at slibe knive.
Jeg er også selv af den faste overbevisning at alle knive uanset prisklasse skal slibes, derfor spørgsmålet.
Sad lige og så videoen på deres hjemmeside, utroligt at de ikke kan lave det lidt mere "snildt" med fast spændning af beslag osv.
Det kommer da til at ta lidt tid med en "lang" køkkenkniv, hvor beslaget så skal flyttes flere gange. Ham i videoen kører sådan set
"udenfor" beslaget og har dermed helt sikkert ikke den ønskede vinkel på bladet mere.
Der er vist ikke en "springe over gærdet...." med at slibe knive.
Med venlig hilsen
Jobak
Det brænder først, som er nærmest ved ilden.