Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Mit første ølbryg

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til
Besvar
Brugeravatar
MartinLau
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 785
Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 204
Brændsel: Fågelfors 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 4840
Dagligt forbrug: 10-15 kg
Årligt forbrug: 5,5 tons
Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 4 gange

Mit første ølbryg

Indlæg af MartinLau » 18 nov 2012 22:51

Hey,

Jeg har nu erfaret, at jeg har en anden interesse tilfælles med mine stoker-venner.

Så da I også pris på at brygge/nyde øl, vil jeg da gerne dele min første ølbryg med jer icon_cheesygrin.gif
Det er et Allgrain bryg fra Maltbazaren, som hedder "Rudolfs Red Ale".

Det er yderst spændende og helt sikkert noget jeg skal prøve igen.

Tror dog det er rart at være 2 om det, da der er mange ting som skal gøres.

Aftenen før sad jeg og malede malten med min corona-mølle. Det kan godt være, at den skal opgraderes på et tidspunkt. Syntes det var meget svært at male malten nogenlunde ensartet. Lige som man fandt en indstilling der passede, så begyndte den at knuse malten og så måtte man tilpasse indstillingen igen.

Hjemmelavet SI til lauter tun
Billede

Det færdige lauter tun
Billede

Gasblus fra paella-sæt, som jeg lånte af en nabo
Billede

35 liters gryde, som jeg lånte af kokken på jobbet. Gik jo til et godt formål 8-D
Billede

Et billede under mæskningen
Billede

Første tap under urt opsamlingen
Billede

Urt kogning efter den har humlet
Billede

Urten køler fra 100gr til 80gr mens krydderierne er i
Billede

Et billede af masken og humlen
Billede

Rengøring af min hjemmelavede chiller. Virker OK, men sikkert langt fra som effektiv som en hvis jeg havde købt en
Billede

Bryggen har fået tilsat gær og skal nu stå 14 dage i primær fermentering
Billede

En lille visning af hvor mange liter det blev til. Det er lidt mere end der står i opskriften og det er det kan man også se på OG. Håber ikke alkoholprocenten lider for meget af det.
Billede

Alle billederne kan også ses i mit galleri.
Venlig hilsen

Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!


Brugeravatar
Julehund
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2192
Tilmeldt: 12 mar 2007 07:14
Mit fyr: ivt jordvarme m. 300m turboflex slange
Areal: 145
Brændsel: EL
Fremviser gerne i postnummer: 6990
Dagligt forbrug: 16 kWh I nov.
Geografisk sted: Staby
Kontakt:

Mit første ølbryg

Indlæg af Julehund » 19 nov 2012 08:12

fedt. har du fået smagt på sagerne?? eller er den ikke klar endnu? :)

Brugeravatar
MartinLau
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 785
Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 204
Brændsel: Fågelfors 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 4840
Dagligt forbrug: 10-15 kg
Årligt forbrug: 5,5 tons
Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 4 gange

Mit første ølbryg

Indlæg af MartinLau » 19 nov 2012 09:17

Jeg bryggede lørdag og smagte da på urten.
Det dufter HELT VILDT godt, når man koger sådan noget malt. Det smager ikke af noget jeg ville drikke endnu.

Så lørdag om 12 dage, så skal der druesukker i og så skal det hældes på flasker. Der skal jeg nok også lige smage en mundfuld.

Hvis ikke du allerede har købt et lauter tun, så er det temmelig nemt at lave selv.
Venlig hilsen

Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!

Brugeravatar
Julehund
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2192
Tilmeldt: 12 mar 2007 07:14
Mit fyr: ivt jordvarme m. 300m turboflex slange
Areal: 145
Brændsel: EL
Fremviser gerne i postnummer: 6990
Dagligt forbrug: 16 kWh I nov.
Geografisk sted: Staby
Kontakt:

Mit første ølbryg

Indlæg af Julehund » 19 nov 2012 10:45

jeg har lavet en belgisk juleale som er på flasker (klar D.1-12) glæder mig helt wild..
så har jeg 12L gul til at stå og boble + 23L cz pilsner.
det hele er "brygget" på kits, men jeg skal helt klart igang med Allgrain. og jeg regner med at finde en gl. malke spand 25-30L, som jeg montere et varmelegeme fra en vaskemaskine i. og så laver jeg en lauter tun af en køletaske

Brugeravatar
MartinLau
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 785
Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 204
Brændsel: Fågelfors 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 4840
Dagligt forbrug: 10-15 kg
Årligt forbrug: 5,5 tons
Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 4 gange

Mit første ølbryg

Indlæg af MartinLau » 19 nov 2012 10:57

OK. Jeg har ikke prøvet de der Beerkits. Syntes det virkede lidt kedeligt, men det er måske fordi jeg har prøvet både vin (også et kit) og så Mjød før.
Semigrain havde de ikke noget på lager af, så jeg hoppede direkte på allgrain.

Der skal som sagt laves en del, men hvis man har ryddet op der hvor det laves og gjort det hele klar, så går det nok nemmere.

Det gik i hvert fald pææænt stærkt med det der gasblus. Så hvis jeg støder på et brugt, så skal det med i samlingen.

Lyder spændende med sådan en hjemmelavet el-gryde. Jeg vil meget gerne se den når du har fået den lavet :great:
Venlig hilsen

Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!


Brugeravatar
Julehund
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 2192
Tilmeldt: 12 mar 2007 07:14
Mit fyr: ivt jordvarme m. 300m turboflex slange
Areal: 145
Brændsel: EL
Fremviser gerne i postnummer: 6990
Dagligt forbrug: 16 kWh I nov.
Geografisk sted: Staby
Kontakt:

Mit første ølbryg

Indlæg af Julehund » 19 nov 2012 11:04

jeg smider billeder i mit album, når jeg kommer så langt! :)

pic. af (håber jeg) øl... icon_cheesygrin.gif
Vedhæftede filer
2012-11-19 10.47.51.jpg
CZ + GULD

Brugeravatar
MartinLau
Stoker XII
Stoker XII
Indlæg: 785
Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
Mit fyr: Ekoheat 900
Areal: 204
Brændsel: Fågelfors 8mm
Fremviser gerne i postnummer: 4840
Dagligt forbrug: 10-15 kg
Årligt forbrug: 5,5 tons
Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 4 gange

Mit første ølbryg

Indlæg af MartinLau » 19 nov 2012 11:10

Det ser sgu godt ud!
Jeg kom lidt sent i gang, så mit er først klar lige omkring nytår, men mon ikke der smages til jul også.

Lad endelig høre om det smager efter hensigten!
Venlig hilsen

Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!


Besvar