nå så skal der eksperimenteres...
oksestegen på 6.5 kg skal bespise 12 vokse og 2 børn.. og weberen er sat i stilling, klar til endnu en succes.. men i aften prøver vi liiiiige noget "nyt" ..
steget forvarmes i 3 timer ved 80 grader i ovnen, med en kernetemperatur på max 55 grader, skulle gerne ende ud med en steg som holder på saften og ikke bliver grå men med en fin rosa kulør gennem hele stegen.. når den rammer kuglegrillen, så har jeg, ved siden af drypbakken sat en lille bakke med en Chiliensk Cabernet-Carmenere rødvin som dampes ind i kødet gennem den 1 1/2 der gerne skulle gå med at at få steget "medium" og lige få kanten sprød uden at blive svitset...
hvilken aften er bedre at eksperimentere på end nytårsaften med 12 gæster på matriklen:-D
godt nytår til jer alle "fellow biopionerer," til jer og jeres og lad 2012 blive overraskelsernes år hvor regeringen belønner os CO2 besparende med nulstillede ejendomsskatter, reducerede afgifter på vores energiklasse A biler og generelt bare overrasker ved at holde bare en af de ting de blev valgt på - sidst nok ikke så sandsynligt;-)
godt nytår...
nytårsaften stegen:-D
-
- Stoker XII
- 14
- Indlæg: 783
- Tilmeldt: 12 apr 2010 21:14
- Mit fyr: Fjernvarme
- Areal: 230
- Geografisk sted: tarm
- Har takket: 32 gange
- Blevet takket: 25 gange
nytårsaften stegen:-D
Jaa det bliver nok samtidig med 2 torsdage i samme uge...dannidines » 31 Dec 2011, 13:20 skrev: godt nytår til jer alle "fellow biopionerer," til jer og jeres og lad 2012 blive overraskelsernes år hvor regeringen belønner os CO2 besparende med nulstillede ejendomsskatter, reducerede afgifter på vores energiklasse A biler og generelt bare overrasker ved at holde bare en af de ting de blev valgt på - sidst nok ikke så sandsynligt;-)
godt nytår...
Godt nytår
Livet er et spil, du ved du taber!
Hvordan vil du spille?
Hvordan vil du spille?
- Bigfoot
- Stoker XIX
- 13
- Indlæg: 5100
- Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
- Mit fyr: Clivet 8,3kw luft-vand
- Areal: 116
- Brændsel: ren el
- Fremviser gerne i postnummer: 6818
- Geografisk sted: Årre/Varde
- Har takket: 9 gange
- Blevet takket: 200 gange
nytårsaften stegen:-D
ja godt nytår...
jeg skal selv igang med weberen, har dog kun en 1½kg's culotte der skal laves. Men det er da ikke så dum en ide at smide lidt rødvin i drypbakken under stegen, for at give lidt ekstra smag. Det tror jeg sku at jeg vil prøve.
jeg skal selv igang med weberen, har dog kun en 1½kg's culotte der skal laves. Men det er da ikke så dum en ide at smide lidt rødvin i drypbakken under stegen, for at give lidt ekstra smag. Det tror jeg sku at jeg vil prøve.
"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.
citat Bigfoot, herning pullingarena.
-
- Stoker II
- 12
- Indlæg: 47
- Tilmeldt: 12 sep 2011 21:15
- Mit fyr: Scotte 10kw/opop 20 kedel
- Areal: 140 +18
- Brændsel: piller + lidt varmepumpe
- Fremviser gerne i postnummer: 8722
- Dagligt forbrug: 30 kg
- Årligt forbrug: 4000kg
- Geografisk sted: Hedensted
nytårsaften stegen:-D
Også godt nytår herfra.
Har lige kørt Weberen i stilling og optænder er fyldt med kul, så den er klar til at blive tændt, om en times tid.
Så er der lige tid til at klargøre oksemørbraden imens.
Et godt fif , er at lade oksekød trække 12-24 timer i en skål/ fad dækket med rødvin,inden stegning, DER ER GUF
Har lige kørt Weberen i stilling og optænder er fyldt med kul, så den er klar til at blive tændt, om en times tid.
Så er der lige tid til at klargøre oksemørbraden imens.
Et godt fif , er at lade oksekød trække 12-24 timer i en skål/ fad dækket med rødvin,inden stegning, DER ER GUF
- Zarge
- Stoker XVIII
- 15
- Indlæg: 4410
- Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
- Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
- Areal: 2*132m2
- Brændsel: Piller
- Fremviser gerne i postnummer: 7500
- Dagligt forbrug: ?
- Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
- Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
- Har takket: 68 gange
- Blevet takket: 96 gange
nytårsaften stegen:-D
eller nærten et år for tidligt... :-)
Mvh Tonni Madsen
http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/dev/zarge.html
http://pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/dev/zarge.html
-
- Stoker II
- 12
- Indlæg: 47
- Tilmeldt: 12 sep 2011 21:15
- Mit fyr: Scotte 10kw/opop 20 kedel
- Areal: 140 +18
- Brændsel: piller + lidt varmepumpe
- Fremviser gerne i postnummer: 8722
- Dagligt forbrug: 30 kg
- Årligt forbrug: 4000kg
- Geografisk sted: Hedensted
nytårsaften stegen:-D
Danni, det gælder ikke kun nytårsaften, så mon ikke i kan huske det til næste gang der skal steg på bordet
- Bigfoot
- Stoker XIX
- 13
- Indlæg: 5100
- Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
- Mit fyr: Clivet 8,3kw luft-vand
- Areal: 116
- Brændsel: ren el
- Fremviser gerne i postnummer: 6818
- Geografisk sted: Årre/Varde
- Har takket: 9 gange
- Blevet takket: 200 gange
nytårsaften stegen:-D
ja det fif ville jeg sku også godt have læst igår.... men pyt.... den er lagt i weberen allerede...
Fruen er ude og hente svigermor, jeg har lavet stegen og det andet der skal til, og går nu her og nyder en god kold mørk øl fra skælskør bryghus. Den hedder Black. Den kan godt anbefales.....
Fruen er ude og hente svigermor, jeg har lavet stegen og det andet der skal til, og går nu her og nyder en god kold mørk øl fra skælskør bryghus. Den hedder Black. Den kan godt anbefales.....
"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.
citat Bigfoot, herning pullingarena.
- Havmand
- Stoker XVI
- 14
- Indlæg: 2315
- Tilmeldt: 17 mar 2010 21:08
- Mit fyr: Atmos DC25 samt Scotte v.10 comfort 10KW
- Areal: 190
- Brændsel: Blandet træ og piller
- Fremviser gerne i postnummer: 4700
- Dagligt forbrug: 30 kg
- Geografisk sted: Næstved, Sydsjælland
- Blevet takket: 2 gange
nytårsaften stegen:-D
[album]554[/album]
3 kg. Oksemørbrad brunes i rigeligt smør...
Herefter over 4 timer i ovnen ved 80 grader med en kop rødvin i stegesoen...så er dn sku mør, saftig og lækker
3 kg. Oksemørbrad brunes i rigeligt smør...
Herefter over 4 timer i ovnen ved 80 grader med en kop rødvin i stegesoen...så er dn sku mør, saftig og lækker
- klinten
- Stoker XIV
- 13
- Indlæg: 998
- Tilmeldt: 19 apr 2011 23:52
- Mit fyr: Scotte 10 kW
- Areal: 160
- Brændsel: 8 mm
- Fremviser gerne i postnummer: 3320
- Årligt forbrug: ca. 5-6 ton
- Geografisk sted: 3320, Skævinge, nordsjælland
- Blevet takket: 1 gang
nytårsaften stegen:-D
rigtig flot stegt!!!Havmand » 01 Jan 2012, 10:21 skrev:[album]554[/album]
3 kg. Oksemørbrad brunes i rigeligt smør...
Herefter over 4 timer i ovnen ved 80 grader med en kop rødvin i stegesoen...så er dn sku mør, saftig og lækker
Mvh. Simon Klint
Tag ikke livet for seriøst, du kommer ikke levende ud af det alligevel.
Min Fyr:
http://stokercloud.dk/dev/klinten.html
Tag ikke livet for seriøst, du kommer ikke levende ud af det alligevel.
Min Fyr:
http://stokercloud.dk/dev/klinten.html