nytårsaften stegen:-D

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til
dannidines

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af dannidines »

nå så skal der eksperimenteres...

oksestegen på 6.5 kg skal bespise 12 vokse og 2 børn.. og weberen er sat i stilling, klar til endnu en succes.. men i aften prøver vi liiiiige noget "nyt" ..

steget forvarmes i 3 timer ved 80 grader i ovnen, med en kernetemperatur på max 55 grader, skulle gerne ende ud med en steg som holder på saften og ikke bliver grå men med en fin rosa kulør gennem hele stegen.. når den rammer kuglegrillen, så har jeg, ved siden af drypbakken sat en lille bakke med en Chiliensk Cabernet-Carmenere rødvin som dampes ind i kødet gennem den 1 1/2 der gerne skulle gå med at at få steget "medium" og lige få kanten sprød uden at blive svitset...

hvilken aften er bedre at eksperimentere på end nytårsaften med 12 gæster på matriklen:-D

godt nytår til jer alle "fellow biopionerer," til jer og jeres og lad 2012 blive overraskelsernes år hvor regeringen belønner os CO2 besparende med nulstillede ejendomsskatter, reducerede afgifter på vores energiklasse A biler og generelt bare overrasker ved at holde bare en af de ting de blev valgt på - sidst nok ikke så sandsynligt;-)

godt nytår...
Senest rettet af dannidines 31 dec 2011 13:35, rettet i alt 1 gang.

Kruse
Stoker XII
Stoker XII
14
Indlæg: 783
Tilmeldt: 12 apr 2010 21:14
Mit fyr: Fjernvarme
Areal: 230
Geografisk sted: tarm
Har takket: 32 gange
Blevet takket: 25 gange

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af Kruse »

dannidines » 31 Dec 2011, 13:20 skrev: godt nytår til jer alle "fellow biopionerer," til jer og jeres og lad 2012 blive overraskelsernes år hvor regeringen belønner os CO2 besparende med nulstillede ejendomsskatter, reducerede afgifter på vores energiklasse A biler og generelt bare overrasker ved at holde bare en af de ting de blev valgt på - sidst nok ikke så sandsynligt;-)

godt nytår...
Jaa det bliver nok samtidig med 2 torsdage i samme uge... :lol:

Godt nytår
Livet er et spil, du ved du taber!
Hvordan vil du spille?
Brugeravatar
Bigfoot
Stoker XIX
Stoker XIX
13
Indlæg: 5100
Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
Mit fyr: Clivet 8,3kw luft-vand
Areal: 116
Brændsel: ren el
Fremviser gerne i postnummer: 6818
Geografisk sted: Årre/Varde
Har takket: 9 gange
Blevet takket: 200 gange

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af Bigfoot »

ja godt nytår...

jeg skal selv igang med weberen, har dog kun en 1½kg's culotte der skal laves. Men det er da ikke så dum en ide at smide lidt rødvin i drypbakken under stegen, for at give lidt ekstra smag. Det tror jeg sku at jeg vil prøve.
"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.
skovtrold1
Stoker II
Stoker II
12
Indlæg: 47
Tilmeldt: 12 sep 2011 21:15
Mit fyr: Scotte 10kw/opop 20 kedel
Areal: 140 +18
Brændsel: piller + lidt varmepumpe
Fremviser gerne i postnummer: 8722
Dagligt forbrug: 30 kg
Årligt forbrug: 4000kg
Geografisk sted: Hedensted

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af skovtrold1 »

Også godt nytår herfra.

Har lige kørt Weberen i stilling og optænder er fyldt med kul, så den er klar til at blive tændt, om en times tid.
Så er der lige tid til at klargøre oksemørbraden imens. :great:

Et godt fif , er at lade oksekød trække 12-24 timer i en skål/ fad dækket med rødvin,inden stegning, DER ER GUF icon_cheesygrin.gif
dannidines

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af dannidines »

skovtrold... du er så ca 12-24 timer for sent ude med det tip så, hehe;-)

Brugeravatar
Zarge
Stoker XVIII
Stoker XVIII
15
Indlæg: 4410
Tilmeldt: 19 okt 2008 15:15
Mit fyr: Scotte 16kw BS20 v10
Areal: 2*132m2
Brændsel: Piller
Fremviser gerne i postnummer: 7500
Dagligt forbrug: ?
Årligt forbrug: plyf... nu ser vi...
Geografisk sted: Nær Sir ved Holstebro
Har takket: 68 gange
Blevet takket: 96 gange

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af Zarge »

eller nærten et år for tidligt... :-)
skovtrold1
Stoker II
Stoker II
12
Indlæg: 47
Tilmeldt: 12 sep 2011 21:15
Mit fyr: Scotte 10kw/opop 20 kedel
Areal: 140 +18
Brændsel: piller + lidt varmepumpe
Fremviser gerne i postnummer: 8722
Dagligt forbrug: 30 kg
Årligt forbrug: 4000kg
Geografisk sted: Hedensted

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af skovtrold1 »

Danni, det gælder ikke kun nytårsaften, så mon ikke i kan huske det til næste gang der skal steg på bordet
Brugeravatar
Bigfoot
Stoker XIX
Stoker XIX
13
Indlæg: 5100
Tilmeldt: 06 sep 2010 10:21
Mit fyr: Clivet 8,3kw luft-vand
Areal: 116
Brændsel: ren el
Fremviser gerne i postnummer: 6818
Geografisk sted: Årre/Varde
Har takket: 9 gange
Blevet takket: 200 gange

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af Bigfoot »

ja det fif ville jeg sku også godt have læst igår.... men pyt.... den er lagt i weberen allerede...

Fruen er ude og hente svigermor, jeg har lavet stegen og det andet der skal til, og går nu her og nyder en god kold mørk øl fra skælskør bryghus. Den hedder Black. Den kan godt anbefales..... :great:
"omdrejningstal, kølevandstemperatur, og turbotryk, er alt sammen totalt ligegyldige parametre, som man egentlig ikke skal gå så højt op i."
citat Bigfoot, herning pullingarena.
Brugeravatar
Havmand
Stoker XVI
Stoker XVI
14
Indlæg: 2315
Tilmeldt: 17 mar 2010 21:08
Mit fyr: Atmos DC25 samt Scotte v.10 comfort 10KW
Areal: 190
Brændsel: Blandet træ og piller
Fremviser gerne i postnummer: 4700
Dagligt forbrug: 30 kg
Geografisk sted: Næstved, Sydsjælland
Blevet takket: 2 gange

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af Havmand »

[album]554[/album]
3 kg. Oksemørbrad brunes i rigeligt smør...
Herefter over 4 timer i ovnen ved 80 grader med en kop rødvin i stegesoen...så er dn sku mør, saftig og lækker :great:
Bo Sarup-Havmand
Mit interface
Min Stokerlog
Brugeravatar
klinten
Stoker XIV
Stoker XIV
13
Indlæg: 998
Tilmeldt: 19 apr 2011 23:52
Mit fyr: Scotte 10 kW
Areal: 160
Brændsel: 8 mm
Fremviser gerne i postnummer: 3320
Årligt forbrug: ca. 5-6 ton
Geografisk sted: 3320, Skævinge, nordsjælland
Blevet takket: 1 gang

nytårsaften stegen:-D

Indlæg af klinten »

Havmand » 01 Jan 2012, 10:21 skrev:[album]554[/album]
3 kg. Oksemørbrad brunes i rigeligt smør...
Herefter over 4 timer i ovnen ved 80 grader med en kop rødvin i stegesoen...så er dn sku mør, saftig og lækker :great:
rigtig flot stegt!!! :great:
Mvh. Simon Klint

Tag ikke livet for seriøst, du kommer ikke levende ud af det alligevel.
Min Fyr:
http://stokercloud.dk/dev/klinten.html

Besvar