Side 1 af 3

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 08:41
af jhjorsal
Jeg har fundet en billig VVB i dba på 100 l, lige pt har jeg ikke brug for så stor en VVB da den skal sidde i en gildesal med køkken og et badeværelse der har bad, men det kunne tænkes at en af mine drenge på et tidspunkt kunne finde på at overtage gildesalen som værelse, også ville størrelsen jo mere komme til sin ret. Kan man drossel sådan en VVB ned ? jeg tænkte selv på at man kunne stoppe sådan en forvokset bold op i tanken og fylde den med luft.

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 09:02
af triumph
hmm...
Kommer varmetabet ikke fra overfladen af tanken ?
Overfladen = varmetabet bliver jo ikke mindre fordi du putter en badebold ned i den

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 09:14
af jhjorsal
Det var nu ikke varmetabet jeg tænkte på, jeg forestillede mig bare et det måtte være billigere at vedligeholde varmen i en mindre tank, men drift uden forbrug er måske det samme for en stor og en lille tank.

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 09:47
af xkfc
Som triumph er inde på så kommer varmetabet fra ydersiden, så selv om den var fyldt med bolde og der kun var 1l tilbage ville varmetabet blive det samme. Det vigtigste er at købe en god VVB med god isoleringsevne.
Det er meget billigere at holde en lille tank varm, men det er på grund af den mindre overflade, ikke fordi der er mindre i beholderen.
Det kan ofte betale sig at installere en ny beholder hvis det er en gammel model man har. http://www.byggeriogenergi.dk/media/619 ... der_ok.pdf
Der kan spares meget energi ved at have 55°C i beholderen i forhold til 60°C også omgivelses temperaturen er vigtig, det er bestemt ikke underordnet om den er 5 eller 25°C

Kenneth

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 10:24
af jhjorsal
Vil det sige at det egentlig er okay at have en stor beholder med end lavere temperatur end en lille med en høj temperatur

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 10:44
af xkfc
jhjorsal skrev:Vil det sige at det egentlig er okay at have en stor beholder med end lavere temperatur end en lille med en høj temperatur
Alt efter isoleringsgraden, så ja.
Det er svært at isolere til høj temperatur, derfor bruger de smarte "hotwater" med kogende vand i køkkenet, ofte det samme som en 100l vvb på 55°C i standby.

Hvis omgivelsestemperaturen er 23° og du gerne vil holde vandet på 25° så skal der ikke bruges meget energi. Dog er det pga. legionella ikke så smart at komme under 55°C i længere tid.

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 10:46
af Zarge
Varmetabsmessigt ja... Men i praksis kan du ikke helt bruge det til noget...
Med mindre du sammenligner med en beholder der er alt for lille til formålet, og derfor skruet voldsomt op i temperatur ( i mine forældres sommerhus eks... Der sidder en lille 30 ltrs, den har vi skruet helt op i temp for atha varmt vand nok... Det ville nok være bedre for varme tabet at skifte den til en stører med en mere normal temperatur i... Den bli'r så brugt så lidt så det ikke kan svare sig...)

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 11:14
af Landlyst
Er det ikke bare et spørgsmål om hvor højt føleren til termostaten sidder? så er der jo bare koldt vand i bunden og bare toppen som bliver varm.... Og der med mindre overflade til varmetab.... ?

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 11:23
af Flammen
det kommer vel an på hvor spiralen er placeret i vvb. hva med ligonella i bunden

Drossel en VVB ned

: 14 sep 2014 11:50
af jhjorsal
Okay, pt skal jeg formentlig bruge varmt vand 4-5 gange om året i gildesalen, så der er det jo nærmest ligegyldigt. Hvis en af knægtene flytter derover, kender jeg de her teenage drenge alt for godt, de bader til der ikke er mere varmt vand, derfor en lille VVB. Men jeg har fundet en 2 år gammel 100l VVB med sikkerhedsaggrigat til 400,- som jeg sågar kan tilslutte centralvarmeanlægget (stokerens fremløb) hvis forbruget stiger og jeg ikke længere syntes den skal køre på el, denne installation vil jeg dog ikke ofre i første omgang med det lille forbrug der pt. er udsigt til. En Harald skrald 30l VVB koster 590,- + sikkerhedsaggrigat 450,- hvad syntes i jeg skal vælge, det kan dog godt være VVB skal hedde 50 l til 780,- og dem er der ingen tilslutning af centralvarme på, altså ingen af dem.