Side 1 af 2

renovering af værelse

: 15 jan 2014 16:39
af lille_smed
jeg har tidligere lavet en tråd om at skal i gang med at lave 1 sal på huset..

det er her med udsat .. så det skal tage af nogle omgange ... da jeg har så heldig , at skal være far har om 2,5 mdr.. så får jeg nok ikke så maget tid til at bygge det hele om .. og konen syntes nok ikke det vil være sjovt at det skal støve over det hele.. så det bliver taget i bider.

det værelse jeg skal i gang med .. vil jeg starte helt forfra .. .. så alt ned og nyt op .. tidligere vil jeg bare have blæst papir uld ind .., men det er bestemt også den dyre løsning. ..

jeg havde en tanke om at sætte vindpap op på undersiden af lægterne .. så et lukker af for at vinden kan komme i kontakt med isolering .. håber på at det er nemme at gøre det tæt med vindpap.. frem for at skulle være meget forsigtig, med isoleringen, at det ikke komme for langt ud ..

men hvis der er nogen som har fif til hvordan jeg bedste griber det an så tager jeg gerne imod

renovering af værelse

: 15 jan 2014 16:56
af triumph
Nogen siger at vindpap er "NO GO" da det kommer til at virke som en ekstra dampspærre. Det var nok bedre at bruge "undertag"

renovering af værelse

: 15 jan 2014 17:00
af lille_smed
oki .. det har jeg ikke hørt før.. er der andre som har kendskab til dette

renovering af værelse

: 15 jan 2014 17:07
af Tom_AT
Altså du vil sætte vindpap på undersiden af taglægterne ud mod selve taget?? Hvorfor dog det. Jeg har aldrig set en tømrer gøre sådan.

Der skal altid være ca 50 mm mellemrum mellem tagbeklædning og isolering til cirkulation. For at det ikke skal trække ind i isoleringen kan du montere vindbræt.

renovering af værelse

: 15 jan 2014 18:25
af Renevinum
Tror enda der skal være luft mellem lægterne og isoleringen også, men er ikke helt sikker.

renovering af værelse

: 15 jan 2014 18:52
af Tom_AT
Renevinum skrev:Tror enda der skal være luft mellem lægterne og isoleringen også, men er ikke helt sikker.

Det var egentligt også det jeg mente :P
Godt du fik det med :D

renovering af værelse

: 15 jan 2014 19:06
af lille_smed
spurgte lige min nabo , som er tømrer, der er ikke noget problem i at ligge isolerngen ud til lægten da jeg har tagplader på og afstanden er stor ,, grunden til jeg gerne vil have vindpap eller under tag på .. at at jeg har store problemer med vind komme ind.. og det skal stoppes.. .. og tænkte bare at det må være nemmet at gøre tæt med vind pap eller under tag .. ..

renovering af værelse

: 15 jan 2014 19:14
af Renevinum
Så tror jeg, jeg ville bruge undertag og så sætte på lægterne inden isolering.

renovering af værelse

: 15 jan 2014 19:31
af Tom_AT
lille_smed skrev:spurgte lige min nabo , som er tømrer, der er ikke noget problem i at ligge isolerngen ud til lægten da jeg har tagplader på og afstanden er stor ,, grunden til jeg gerne vil have vindpap eller under tag på .. at at jeg har store problemer med vind komme ind.. og det skal stoppes.. .. og tænkte bare at det må være nemmet at gøre tæt med vind pap eller under tag .. ..
Så er det jo netop at du montere et vindbræt, altså ude i skunken hvor tag møder mur :) Kan ikke lige huske de korrekte termer.

Hvis du monterer vindpap vil vinden jo stadig trække ind.

renovering af værelse

: 15 jan 2014 19:37
af lille_smed
jeg har en meter yder mur .. over gulv på 1 salt.. min plan var at sætte vindbræt , fra muren op til lægten, og sætte under taget fast på vind bræt.. og fuge det tæt