Side 1 af 1

Nybegynders system diagram - nogen forslag???

: 02 feb 2011 22:50
af Robert_it
Hej Alle,

Går og bygger mit varmesystem i hovedet. Skal lave nyt tag og er i gang med 2 nye badeværelser lige nu.
Har besluttet mig for et REKA fyr HKRST-10N og Ca 60 rør.
Jeg har lavet en tegning som jeg kunne tænke mig at lave systemet og savner input.
Er det helt henne i vejret??

Skal måske lige nævne at mit hus er Ca 300 M2 hvor ca 125-130 er gulv varme og Ca. 100 M2 fordelt på 7 radiatorer. resten er ikke opvarmet. Familien er på 4 men vi har tit en eller flere overnattende gæster da vi bor i Italien.
Tag konstruktion begynder tidligst efter sommer, ingen hast.

På forhånd tak

Robert

Re: Nybegynders system diagram - nogen forslag???

: 03 feb 2011 07:28
af Bigfoot
Hvorfor køre med to tanke????

kunne du ikke bare køre med en stor centralvarmetank, dog med to spiraler i, så solvarmen og fyret kører på samme tank.

Re: Nybegynders system diagram - nogen forslag???

: 03 feb 2011 08:01
af Keld
er en opstilling med en vvb på 500 liter og 2 spiraler, en i top på centralvarmen og en i bunden på solvarmen ikke bedre, så skal der heller ikke så meget deminiraliseret vand til. En akutank ved kedlen er ikke nødvenig for fyrets drift der kan måske være en fordel ved at lave en veksler til overskudssolvarme der så kan føde gulvvarmen i badeværelserne. hvis der ønskes 2 tanke skulle tank nr2 være en buffertank til solvarmen, hvor kedlen kun bruges til at løfte tempraturen ,hvis det er nødvendig. Hvor stort er opvarmningsbehovet i italien?

Re: Nybegynders system diagram - nogen forslag???

: 03 feb 2011 11:42
af Flunk
Du kan finde inspiration her:

viewforum.php?f=182

Re: Nybegynders system diagram - nogen forslag???

: 03 feb 2011 21:00
af tomfisch
Gå også ind på varmt vand fra solens hjemmeside på http://www.vvfs.dk og se på anlægsdiagrammer. Fidusen ved disse anlæg er, at du med intelligent styring kan optimere virkningsgraden af dine solpaneler, samtidigt med at du kan styre snart sagt alle andre parametre, du måtte have brug. Fx brænderkald til kedel, styring af fremløbstemperatur til radiator/gulvvarme, og produktion af varmt brugsvand. De "avancerede" dele er ikke bygget ind i en buffer men ligger uden for, hvilket i tilfælde af defekt gør udskiftning enklere og billigere. En simpel buffer kan fx forventes at holde lige så længe som en radiator, men hvis man har bygget en varmtvandsbeholder ind i bufferen, så vil bufferens levetid jo være begrænset af varmtvandsbeholderens.

Re: Nybegynders system diagram - nogen forslag???

: 03 feb 2011 21:27
af Robert_it
Hej Alle,

Tak for foreløbige forslag.

Nu har jeg ingen praktisk erfaring, det er jo her alle i kommer ind i billedet, jeg har dog brugt en del tid på nettet og læst diverse meninger om sol og varme.
Min umiddelbare mening med måden det er bygget op og grunden til 2 tanke er at prioriterer solen meget højt, vi har rigtigt meget sol her men også meget koldt om vinteren (ned til -10). Brugen af en sol tank med VV.spiral var at få så meget varme i tanken af solen som muligt. Har læst at glycol nedsætter viskositeten (plus den skal ses efter) og at varmeveksler har tab på omkring 6%, derfor direkte vand i sol-tank med varmtvandspiral? Det er måske fuldstændigt betydeligt i praksis? På denne måde ville jeg styrer Boileren til ikke at leverer varme i sol-tank mellem 07 og 17 Hvor spiralen sidder midt i tanken og derved højst kan varme sol-tank ”halvt” op alligevel?
(halvt op er vel nok i en 800 Liter tank til en dag, hvorimod den ”lades” helt op om sommeren og kan holde i flere dage i tilfælde af dårligt vejr)
Med meget sol om sommeren og sol-tanken er varmet helt op kan man så lede varme til boiler-tank(og nu kan man faktisk bruge denne som ”omvendt” buffer om sommeren eller lede noget varme ud i gulvvarme som før forslået)
Jeg ser det altså som at solen altid hjælper fyret Max men at fyret kun hjælper ”halvt” på vand-tank, man kan veksle begge veje og opnå stor fleksibilitet. Soltanken ER vel en slags buffer med vandspiral og om sommeren bytter de så roller og fyrets tank fungerer nu som en slags buffer istedet?

Hvis jeg kun har ’en tank til alt får jeg så ikke en dårligere effekt af solen? Så varmer fyret jo tanken op til et minimum og hvis der så kun er lidt knald på solen er det vel ikke nor til at afsætte energien i den halvvarme fælles tank?
Jeg forstiller mig dette uden at have praktisk erfaring :? det er lykken ved at blive ”teoretisk begavet” ved at læse men ingen praktisk erfaring :oops:


Håber det giver mening???
Tak - Robert