Side 1 af 2

Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 09:24
af Fer
Hej

Jeg fik mit første skorstensfejer besøg igår.

Efter han kørte og jeg fik tænkt lidt over det, må jeg indrømme at jeg tænker lidt han sprang over hvor gærdet var lavest!

Jeg har mit pille fyr på en Isokern skorsten.
Jeg har en brændovn på en muret skorsten.

På pillefyret rensede han røgrøret og tømte skorstenen for aske i bunden. Han kiggede kort ind i bunden af skorstenen. Kommenterede min aske var lidt fugtig.

Ved brændeovnen rensede han den og rensede røgrøret. Kiggede i bunden og rensede den. Lyste og kigge lidt ind i skorstenen.

Det var det hele. Jeg undre mig nu over han ikke rensede selve skorstenene. Jeg ved at især skorstenen til pillefyret har meget aske siddende. Dog udgør det vel ikke en fare iht. skorstensbrænd da det er fint udbrændt.

Jeg undre mig lidt, og kan ikke rigtig finde ud af om han har gjort sit job til fulde... (plus 572 kr er lidt meget for 15-20 minutters arbejde som jeg selv gør engange imellem.)

Re: Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 09:46
af Oldgaard
lyder da af en lidt doven skorstensfejer ;)
da jeg havde min fejer ude i sidste uge for at godkende scotten/fyrrummet, så gav han da lige skorstenen en gang samtidig, for som han sagde så slap han for at komme forbi om en månedstid :)
dog rensede han ikke mit røgrør men koncentrerede sig kun om selve skorstenen og mener da at han hver gang også hiver kosten igennem skorstenen hos os.

Ps. Tommy ikke på arbejde ?

Re: Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 14:06
af Fer
Hehe.. jo jo.. men har heldigvis en stor frihedsgrad i mit arbejde :) Så jeg kan godt bruge lidt tid på stokerpro

Re: Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 14:24
af Bent-Ole
Hej Tommy Fer

Kan se vi bor tæt på hinanden. Derfor har vi nok samme fejer.

Har lige haft besøg af fejeren idag.

Han fejede skorstenen (med isokerne) og tømte den for aske og så kørte han igen. Pris 408,98 kr.
Sådan har de altid gjordt her.

Re: Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 17:05
af Fer
Hej Bent

Ja det er da pudsigt. vi burde have samme fejer. Når men han får ikke lov at slippe så nemt næste gang :)

Re: Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 19:51
af Landbo
Tja Fer.

Det skulle være du skulle skifte branche ? icon_cheesygrin.gif Nej seriøst, her på matriklen bruges der højst 10 minutter på to skorstene. Og hvis man sammenregner beløbet for de huse som jeg kan se her fra, må fejeren lave en timeløn der ligger et sted mellem kr. 1500 og 2000. :(

Menn, det er vel møj værre at din aske er lidt fugtig ? :)

Re: Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 20:01
af Fer
Må erkende jeg ikke syntes det er så galt igen... men jeg har også ændret en del på opsætningen, så jeg tror at det hjælper. (Før kørte fyret med høj ilt procent ved lavlast (11%) Dette giver meget lave temperature. jeg har ændret det til 7% nu hvilket vil give lidt højere temperatur ud af fyret. Ellers må jeg isolere mit røgrør.

Jeg syntes nu ikke det ser så slemt ud med min lidt fugtige aske i bunden af skorstenen. Da jeg tog lugen af den anden weekend der kom det da rendende ud af naturlig vej :) Så så meget fugt kan der ikke være :)

Ja kunne da godt være man skulle skifte branche... Selv hvis jeg tæller km pengene med under et udkald midt om natten, så kan jeg vist ikke komme helt derop! Der kan det kun bliver til 1/3 timer løn i rådighedstillæg+ timeløn+overtid (endnu en timeløn)... dertil kommer så de skattefrie køre penge frem og tilbage... omregner man dem til skattepligtige penge kan vi altså ikke rigtigt hive den over 1000kr alligevel :twisted:

Re: Skorstensfejer besøg

: 27 jan 2011 21:19
af EKP
Det skorstensfejer-monopol der er i mange (hvis ikke alle!) kommuner er næppe gavnligt for forbrugeren. Undrer mig også over at min skorstensfejer altid kommer i en stor audi. Må indrømme det giver en liidt dårlig smag i munden.

Re: Skorstensfejer besøg

: 08 feb 2011 23:22
af KennedP
nu det jo ikke den fejer der har været hos dig der får de penge !!
taksten er sat af staten i samråd med kommunen ! skorstensfejermesterne går til lånforhandling som svendene gør
taksten for skorstensfejning er den samme i hele Danmark (med untagelse af KBH) og den pris der er sat er gældene for 1 skorsten op til 10m uanset om den sidder på en villa eller en gård
så kommer der prisen for rensning af rør oven i , den er sat efter hver påbegyndte meter
og til sidst og aller dyrest er det lovpligtig syn der skal laves hvert år

synet bliver lavet der hvor skorstensfejeren normalt arbejder. dvs. at han ikke længere syner på loft og vanger med mindre hans rensning bringer ham den vej !

vedr ham der kommer kørende i en audi ! du kan være 100% sikker på den er registret i firmaet på gule plader ! og han ikke må køre i den privat !

der er ikke monopol på skorstensfejning ! loven siger at kommunen skal TILBYDE skorstensfejning til dens borgere ! men hver enkelte borger har frit skorstensfejer valg
lovpligtigt arbejde skal udføres af en udlært skorstensfejer !
i har til enhver tid lov til at vælge en anden fejer, MEN han skal ha bestået skorstensfejerenes uddannelse, og du kan være ret sikker på at det stadig kommer til at koste det samme da det er staten der har lagt gebyrende

jeg skal ikke forsvare andre skorstensfejere her ! men jeg syntes det en tarvelig diskussion når der bliver sagt at det er for dyrt og det går for stærkt for de penge osv osv
jeg har steder der tager mig 5min at færdig gøre, men jeg har også steder der tager over 30min PLUS jeg så også har været forbi over 2gange da de enten skal siges til dagen før eller ikke var hjemme så jeg har ikke kunne færdig gøre det
de steder der tager 5min må i sidste ende veje op for dem der tager 30-45min
jeg er timelønnet men jeg har også et ansvar om at jeg skal nå x antal steder om dagen for at kunne nå rundt om året
så længe staten taksere en skorsten som de gør og ikke individuelle steder, så kan det umuligt være fejerens skyld at i syntes prisen er for høj !
jeg laver i snit om dagen 5-6000kr når momsen er lagt oven i ! det giver ud til en timeløn på lige omkring 800-900kr !
ud af de penge skal jeg selv ha min løn og så er der alle de ting med i at drive et firma som pension der skal oven i, forsikring (og den er ret dyr) osv osv osv
min mester har faktisk ikke mere om året en hver anden tømmer / snekker mester eller lign. den eneste forskel er han skal ikke lede efter arbejdet ! men han må så heller ikke tage arbejde uden for hans kommune

Re: Skorstensfejer besøg

: 08 feb 2011 23:38
af Zarge
Tja jeg kender en del selvstændige håndværkere. Og der er sgu ingen af dem der tjæner 800-900 kroner i timen!