Side 1 af 1

Spørgsmål til renselem, røgrør og brænderhovede

: 26 jan 2011 11:10
af holberg19
Hej ildsjæle!

Jeg har spørgsmål indenfor tre områder. De følger nedenfor:

1) Renselem på røgrør
Jeg har én gang oplevet at den lille runde renselem på mit røgrør er "gledet" ned, således at der er hul ind til røgrøret mens fyret var i drift. Heldigvis har jeg ret stort træk i min skorsten, så jeg opdagede det ikke ved en ændret lugt i fyrrummet, men ved selvsyn.

Renselemmen er bare en buet cirkel med et gevind i, hvor en bagkant skrues på som dermed holder lemmen i spænd i røgrøret. Sikkert standard.

Da jeg rensede kedlen for 2 dage siden var renselemmen igen gledet ned. Det var sket under rensningen hvor jeg havde gået lidt hårdt til fyret.

Er der noget helt galt her, eller skal jeg bare stramme den endnu hårdere?

2) Røgrør indgang i skorsten
Efter jeg fik lavet ny skorsten har mureren monteret røgrøret igen. Det sidder naturligvis fast i skorstenen, men det glastråd (???) han har brugt til at tætne det lille gab mellem hullet i skorstenen og røgrøret hele vejen rundt, slutter ikke 110% tæt og det der sidder, sidder ikke specielt godt fast. Skal jeg foretage mig noget yderligere?

3) Brænderhovede
Selve brænderhovedet/brænderrammen hvor herden hviler på min TB mini brænder er begyndt at revne. Der er altså tale om hele den ramme, der stikkes ind i fyret. Det høres ved at jernet arbejder med en knirkende lyd når det bliver varmepåvirket. Jeg fik det svejst hos naboen for en lille uge siden. Der var nok 10-12 revner af forskellig længde. Nu er enkelte af revnerne slået igennem igen.

Da der nu efterhånden er MANGE reparationer i rammen er min plan egentlig at skære hele rammen af der hvor den er forbundet med brænderen og så svejse en ny ramme på efter de samme mål. Se rød markering på billedet nedenfor. Dumt, ok eller skal jeg gøre noget andet?
images.jpg
images.jpg (8.63 KiB) Vist 1014 gange

Re: Spørgsmål til renselem, røgrør og brænderhovede

: 26 jan 2011 20:12
af holberg19
Ingen med et bud?

Re: Spørgsmål til renselem, røgrør og brænderhovede

: 26 jan 2011 20:58
af pille bruger
Sæt et stykke selvklæbende stigebånd (glassnor)rundt, bag på låget.
Så kan det spændes fast uden at det smutter ned af sig selv.

Skub glassnoren ind med en flad skruetrækker.
Det behøver ikke sætte fast så det ikke kan rokke sig, men bare så der ikke kommer røg ud.
Ellers er det i gang med en murerske og mørtel.

Du skal have en prof. til at svejse rammen.

Re: Spørgsmål til renselem, røgrør og brænderhovede

: 26 jan 2011 21:01
af Landbo
Hej.

Det er ikke 'normalt' at renseklappen glider på røgrøret. Den skal sidde 'fast'. Måden renseklappen sidder monteret på er standart på nyere røgrør. Hvis den ikke kan blive siddende, når du spænder fingerskruen hårdt med fingerne, kan det være nødvendigt at eftertildanne stangen/bolten med en fil så stangen kan klemme 'renseklappen' ordenteligt mod røgrøret.

Med hensyn til røgrørets tilslutning i skorstenen. Der bør glastråden sidde rimeligt stramt. Måske du skal klemme noget tykkere i mellem indmuringsbøsningen og røgrøret.

Vedrørende din TB herd vil du helt sikkert få de bedste fif i TB forumet.

Re: Spørgsmål til renselem, røgrør og brænderhovede

: 29 jan 2011 18:05
af holberg19
Tak for hjælpen. Jeg går i krig.