Side 1 af 1

Frostsikring af ekspansionsbeholder

: 04 maj 2010 17:44
af majland
Foranlediget af at jeg skal til at lave om for installation af solvarme og en akku-tank ...

På loftet i udhuset sidder ekspansionen (Dvs ingen isolering). Den er rimeligt isoleret (>15cm mineraluld) men er frostsikret ved at der blot sidder en hane på returen der er "næsten lukket". Der har været tilstrækkeligt selv den forgange vinter hvor der har været rigtig koldt i perioder.... Men det må så omvendt også betyde at jeg har haft et vist varmespild en stor del af tiden ..

Vil der være ide i at sætte en radiatorventil på returen på loftet og lade den stå på frostsikret ?

Re: Frostsikring af ekspansionsbeholder

: 04 maj 2010 18:50
af MichaelK
Hej


En hane på returen, til ekspansionbeholderen? -Det er da vist ikke helt lovligt?
Der er da normalt ingen "retur" på en ekspansionsbeholder. Lige som der ingen
ventiler eller haner må være på det rør der føre til beholderen.

Til gengæld må der være et overløb, der er ført til kloak. Er det det du mener?
Overløbet må heller ikke forsynes med ventiler eller haner!Mvh.

Re: Frostsikring af ekspansionsbeholder

: 04 maj 2010 19:15
af Albert
Du får ikke bedre frostsikring end det system du har,men hvis du mener du har for meget varmetab,kan du jo isolere,beholder fremløb og retur lidt bedre,
Det er bedst med en skydeventil til at regulere gennemstrømning,frem for en kuglehane,den skal jo kun tillade minimal gennemstrømning,for at holde den frostfri,og dermed er varmetabet også minimal.
Der er iøvrigt intet ulovligt i den måde det er lavet på.

Re: Frostsikring af ekspansionsbeholder

: 04 maj 2010 19:45
af majland
Albert har fattet den, men lige en forklaring til MichaelK og andre for hvem min forklaring ikke var god nok - Ekspansionen sidder korrekt som den skal på fremløb uden nogle spærringer. Men som frostsikring har den også en returstreng der går til returen til fyret. Derved fåes naturlig cirkulation igennem ekspansionsbeholderen og det holder den frostfrit.

På returen sidder så en hane til at begrænse flowet.

Men jeg har eftersisoleret den rimeligt - sammen med skorstenen efter den fik en ny kerne. Prøver lige at lægge nogle billeder op.

Umiddelbart efter jeg isolererde den steg dens overfladetemperatur fra ~30grader til ~49grader. Desværre har jeg ikke termometer på den mere da nogle mus har spist ledningen (hvor er kattenen når man har brug for dem ?) Men sikkert også et lægget sted til en muserede ... Så jeg burde jo piller et par sider af og efterisolere igen ,,,)

2006.10.skorsten,beholder,Isolerings-skelet.jpg
Sket til isolering
Fukuserede mere på skorstenen end beholderen da jeg tog billedet
2006.10.skorsten,beholder,gips.jpg
Isoleret ekspansion og skorsten
2006_I2085.JPG
Temperatur ude = inde ved ekspansionsbeholderen

Re: Frostsikring af ekspansionsbeholder

: 04 maj 2010 20:10
af Albert
En sådan beholder er med 4 studse,en til keddel,den sidder næsten i bunden,en til returstrengen,den sidder ca. midt i beholder,det er her man sætter skydeventil på,en næsten i top,det er overløb til kloak,og en i toppen det er ånderør,så enkelt er det.

Re: Frostsikring af ekspansionsbeholder

: 04 nov 2010 07:52
af neros
Der skal lidt varme op i beholderen, for jeg oplevede at sidste vinter i januar da frøs min ekspansion beholder ved -23 i flere dage selv om der var cirkulation og den er godt isoleret så i gang med optøning og så fuld åbning af kugle hane så overlevede både fyr og rør, så nu har jeg lavet et stykke bar rør så jeg kan mærke hvor varm røret er,,

Re: Frostsikring af ekspansionsbeholder

: 04 nov 2010 09:46
af majland
For et par uger siden tog jeg 2 plader gips af for at se skaderne efter musene. De havde heldigvis ikke rodet ret meget i isoleringen, men jeg stoppede alligevel efter og dryssede en pose musekorn på lægterne i kanten (indendigt). Så kom der også et nyt termometer ind bag isoleringen så jeg har styr på temperaturen på dens overflade. Herunder et billede af prototype setup'et
lcd.fyrrum.jpg
Temperaturovervågning fyrrum