Side 1 af 1

Foring af gammel skorsten

: 15 okt 2009 23:54
af Æblebjerg
Hej

Jeg har isokern i den skorsten mit pillefur et tilsluttet, men den anden skorsten hvor jeg har min pejseindsats er den oprindelige skorsten fra 37 med et lysmå der er ca. 20x30 er den alt for stor, og jeg har lidt problemer med sodlugt i det værelse den løber op igennem. Jeg overvejer derfor at få reduceret lysningen og isoleret på en eller anden måde.

Som I kan se af vedhæftede slår skorstenen et par knæk og munder dirkete ud i et røgkammer over pejseindsatsen. Det skal lige siges, at der ikke er adgang til tagrummet på den lille karnap, hvor pejsen står.

Min skrostensfejer foreslår en isodor skorstensforing: http://www.sodfejeren.dk/isodor.htm det skal han have ca. 15-20 tusinde for. Han er dog ikke 100 sikker på, hvordan han vil lave afslutningen ned mod det åbnne kammer samt, om han kan klar de skarpe knæk. Det lød dog somom han bare lige skulle overveje det en ekstra gang.

Hvad siger i andre? Er der nogen alternative løsninger? Lyder prisen rimelig? Forslag til andre steder jeg kunne indhente en alternativ pris?

Re: Foring af gammel skorsten

: 16 okt 2009 05:13
af jni
glæder mig til svarene, jeg har nemlig samme problem
mvh jesper

Re: Foring af gammel skorsten

: 16 okt 2009 07:33
af Ole S.
Hej

Det er da lidt smart det der. Tror ikke du skal regne med at der findes andre alternativer, når der er knæk på. Jo men så hedder det nok to nye skorstene.
Er det fejeren der udfører "operationen"? Måske findes der flere firmaer der kan klare det, og dermed også flere priser.
Hmm gad vide, hvor længe denne foring holder. Jeg mener den skal jo hæfte i det gamle sod, eller mon de fræser skorstenen ud først???

Re: Foring af gammel skorsten

: 16 okt 2009 08:40
af Æblebjerg
Det er fejeren der selv udfører det. Han siger han har gjort det i 15 år, og de har kun haft et enkelt tilfæde hvor det ikke kunne holde. Her var der tilsluttet et stor fastbrændselsfyr. Jeg tror bare de renser skorstenen grundigt inden de laver foringen.

Re: Foring af gammel skorsten

: 16 okt 2009 08:55
af paw
Hej alle Min gamle mor havde det samme problem. Hun fik en murer til at sænke først en isokern ned og derefter blev der hældt lecasten ned med 2 håndfulde cement pr trillebør ca omkring isokern. Min nabo fik gjort det samme, bare af en skorstensfejer. Nabo har også knæk i skorsten, men det var vist ikke noget problem.
mvh paw

Re: Foring af gammel skorsten

: 16 okt 2009 10:47
af jni
paw skrev:Hej alle Min gamle mor havde det samme problem. Hun fik en murer til at sænke først en isokern ned og derefter blev der hældt lecasten ned med 2 håndfulde cement pr trillebør ca omkring isokern. Min nabo fik gjort det samme, bare af en skorstensfejer. Nabo har også knæk i skorsten, men det var vist ikke noget problem.
mvh paw
Hvordan fik han det centretet på det skrå stykke ?
mvh Jesper

Re: Foring af gammel skorsten

: 16 okt 2009 12:29
af paw
Hej Jesper. Det ved jeg faktisk ikke, men man skulle da tro at de har noget værktøj til den slags. Måske blev de skåret i smig inden de blev sænket ned.
mvh paw

Re: Foring af gammel skorsten

: 16 okt 2009 12:40
af hati
hej
slå hul i skorstenen på det skrå stykke - monter isokern rør med evt. afstandsholdere - derefter leca opblandet med cement.
mvh.
Torben

Re: Foring af gammel skorsten

: 18 okt 2009 21:47
af Æblebjerg
Jeg faldt lige over den svenske hjemmeside fra schiedel. Her har de en løsning med en fleksibel stålskorstensforing. Er der nogen der kender den metode, og hvorfor har de den ikke på den danske side? Det virker jo umiddelbart som en meget nemmere løsning.

http://www.schiedel.se/produkter/renove ... ibla-roer/

Re: Foring af gammel skorsten

: 19 okt 2009 00:07
af paw
Hej alle. Det er da smart med sådan et fleksibelt rør, men er det godkendt i dk?
mvh paw