Side 1 af 2

Snittet halm som brændsel?

: 02 nov 2011 19:45
af KristianVilhelm
Er der nogen der har prøvet at fyre med snittet halm/rapshalm?

Sad og kiggede på et skema med brændværdier, og så at halm/raps halm har en brandværdi på 15 GJ/Tons, som faktisk er det samme som korn. (Ja, okay vægtfylden er da så en helt anden. Ca. 6:1 med korn)

Nu var min tanke så, at hvis man snittede halmen direkte op i et stort magasin, er arbejdet yders begrændset. I princippet har man jo et halmfyr, med manuel opriver.

Er der noget jeg overser? Er der nogen problemer med sådanne noget?

Snittet halm som brændsel?

: 02 nov 2011 20:42
af Albert
Du mener korn giver meget aske,men dog ikke mere end du selv kan klare at fjerne det,hvis du fyrer med rapshalm,skal du have døgnbemanding ved askesneglen :lol:

Flere har prøvet,men hurtigt opgivet på grund af askemængden.

Snittet halm som brændsel?

: 02 nov 2011 20:47
af KristianVilhelm
Albert » 02 Nov 2011, 20:42 skrev:Du mener korn giver meget aske,men dog ikke mere end du selv kan klare at fjerne det,hvis du fyrer med rapshalm,skal du have døgnbemanding ved askesneglen :lol:

Flere har prøvet,men hurtigt opgivet på grund af askemængden.
Ahhh, okay. Ja det havde jeg ikke lige skænket den store tanke, gik ikke ud fra det gav mere end korn. :wink:

Snittet halm som brændsel?

: 02 nov 2011 21:01
af Klaus
Men test da, vi er gerne med på en kikker :D

Snittet halm som brændsel?

: 02 nov 2011 21:09
af KristianVilhelm
Må over og låne en snitter, så prøver jeg da lige et par små halmballer. Før jeg får fyldt magasinet med alt muligt bras :)

Snittet halm som brændsel?

: 02 nov 2011 21:14
af Albert
Det er jo udmærket brændsel,jeg ved ikke om der er en ide i at få det findelt lidt mere end med en alm. halmsnitter,så det bliver lidt mere kompakt,det kunne måske klares ved at køre det igennem snitteren 2 gange,men om det vil ændre på askemængden aner jeg ikke. new15

Snittet halm som brændsel?

: 03 nov 2011 06:49
af KristianVilhelm
Albert ->

Der er nok lidt meget arbejde i at køre det igennem to gange for mig, planen var, (hvis jeg kan finde en snitter at låne), at snitte det direkte op i magasinet. Det skal helst heller ikke blive ligesom savsmuld, det giver også noget bøvl at trække igennem. Det kan jo også hurtigt svine lidt :)

Snittet halm som brændsel?

: 03 nov 2011 11:18
af Jens
Måske skal du også lige overveje dine forsikringer, for fyring med halm kan virkelig få dollartegn i øjnene på forsikringsselskaberne.
Det er faktisk noget stads at fyre med, - der skal ikke megen glød til, før du har et vældigt bål, - og jeg tror altså ikke forsikringen dækker, hvis ikke anlægget er godkendt til det.
Synes lige jeg ville nævne det.

Snittet halm som brændsel?

: 03 nov 2011 11:27
af hahomi
Går ud fra du ved hvor meget løst halm fylder??........Hvis ikke, så prøv at gå over til naboen og se hvor meget sådan en bundt halm kommer til at fylde, men det kommer nok til at passe meget godt, med at du kan gå i pendulfart mellem snitter og askesnegel :oops:

Snittet halm som brændsel?

: 27 nov 2011 20:21
af trogdrup
Hej Kristian

Jeg får afrenset fra den lokale rapsfabrik. Det renser jeg for raps og de stængler (rapshalm) der er tilbage snitter jeg med en kornkværn. Det bliver mere kompakt end hvis det ikke bliver gjort noget ved det, men jeg har døjet lidt med at få nok varme ud af det på det seneste (måske manglende rensning) :oops: , men om sommeren har det virket okay. Om sommeren er man også fri for at fyret går i pause. :)

Om det giver meget aske er jeg nok ikke den rette til at svare på da jeg aldrig har fyret med piller (udover de to sække jeg puttede i til at starte med. Men der bliver da en del aske.

Steen