Side 1 af 1

PX21 tænd sluk ur

: 19 sep 2016 08:55
af ospdk
Jeg vil i overgangsperioden (efterår og forår) udbygge mit varmesystem med en brugt px21 brænder naboen har liggende, da mit Passat C2 ikke har automatisk start stop men ellers køre perfekt, men er for dyr i overgangsperioden da det pauser hele tiden.
Planen var at jeg vil have det til at starte om morgenen og køre 2 timer og det samme om eftermiddagen, men kan jeg bare sætte et alm tænd sluk ur på og så starter det op når det får strøm ?

Re: PX21 tænd sluk ur

: 19 sep 2016 17:29
af Stationsforstanderen
Ja det kan du godt gøre. Det har jeg prøvet for et par år siden,det fungerer fint. Måske du skal have en timer på cirkulationspumpe også. Lige et spørgsmål ? Hvor gammel er den ? Er den fra før 2005 mener jeg ikke den er godkendt. Det skal være den hvor styring ikke sidder på brænder, men kan monteres på væg, ved siden af, eller beslag mener jeg. Det ved din fejer.

Re: PX21 tænd sluk ur

: 20 sep 2016 20:53
af ospdk
Jeg mener styringen sidder på brænderen men er ikke sikker, under alle omstændigheder vil jeg prøve hvis det kan lade sig gøre med start stop som du skriver. Jeg regner med at sætte den i lågen på Passat fyret og sætte en blænd prop i når jeg slår over på Passaten, hvis det så er en succes's vil jeg købe ny pillebrænder og køre endnu længere tid med ur løsningen.
Hvordan monterede du uret, tog du bare strømmen eller er der en indgang man kan bruge til det ?

Re: PX21 tænd sluk ur

: 21 sep 2016 18:51
af Stationsforstanderen
jeg monterede bare tænd sluk uret i stikkontakten og så ledningen/stikket fra brænder i uret. Og indstillede til hvornår den skulle starte og stoppe. Har ikke undersøgt om der er en indgang til dette. Jeg har også en gang haft en blændprop til mit fastbrændsel fyr, der hvor brænder sidder det er fint nok.

Re: PX21 tænd sluk ur

: 25 dec 2016 17:19
af ErikPellx
Med al respekt - det synes jeg ikke lyder særlig sikkert og ikke noget jeg ville gøre, jo det kan selvfølgelig virke da brænderen er sikret mod tilbagebrænding men hvis tilslutnings spændingen afbrydes midt i en brænding er der jo ingen blæser til at køle brænderøret, ligeledes vil der sikkert ligge ubrændte piller der vil udvikle en masse røg og måske forstyrre næste optænding

Den korrekte måde er IMHO at bruge kontakt vippen på brænderen, dette meddeler styringen at fyret ikke skal starte op igen når den igangværende brænding er færdig

...så en tidsurs aktiveret bryde kreds i serie med vippe kontakten må være den korrekte måde at lave det på