Side 1 af 2

KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 06 sep 2016 20:06
af Expendable
Hey folkens,

Så er den gal igen, med min "gamle" KL Goliath 18. Jeg har det sidste stykke tid haft problemer med, at fyret ikke altid kan slæbe sneglen i gang - hverken ved manuel el. auto kørsel. Ved lidt behændig manuel start/stop af sneglen, har jeg nu altid kunnet få fyret i gang, og op og køre på automatik. men her for nogle timer siden, gik det helt galt.

Jeg var ved at flytte et ton træpiller ude i garagen, da jeg lagde mærke til, at sneglen ikke kørte på automatik. Jeg tænkte, at jeg lige kunne få gang i sneglen igen, ved at stoppe/starte den manuelt nogle gange - men denne gang skete der intet. Det klikker i relæet, og jeg kan høre at gearet prøver at dreje sneglen, men det er som om den ikke vil slå den i gang. Sådan har det også været før, men jeg har altid kunnet slå sneglen i gang efter kort tid. Denne gang kan jeg ikke rigtig få liv i sneglen længere...

Hertil skal nævnes at jeg rensede og bankede slagger af for 1 ½ uge siden, og jeg skiftede også motor kondensatoren for en måneds tid siden. Så manglende rengøring el. træt kondensator er desværre ikke problemet.

Da jeg endelig fik liv i sneglen kortvarigt, lød det ganske forfærdeligt - næsten som om der sad nogle piller i klemme mellem snegl og indføringsrør, og så begyndte det at rasle/skramle. Dén lyd har mit fyr aldrig sagt før... Tag evt. et kig på den video jeg har taget, måske der sidder én, der ved hvad der er galt. Den observante vil se, at gear/motor har spildt olie pga. en ødelagt pakning, men jeg har fået at vide, at det ikke betyder noget, da motor og gear kører ved meget lave omdrejninger.

Fyret er min eneste varmeklide, så jeg er lidt screwed...

Se viedoen her (64 MB): http://www.expendable.dk/crap/goliath_18.MOV

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 06 sep 2016 22:12
af baggadap
Jeg vil mene det er gearet der er slidt op!
Prøv at se om det er muligt blot at skifte selve gearkassen.

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 06 sep 2016 22:22
af Expendable
Hej Baggadap,

Det tænker jeg også lidt... Det er enten dét, eller styringen (eller måske begge dele). Man kan desværre ikke få gear eller motor for sig, men skal købe det i en samlet "klump" til 4000,- Da jeg fik sneglen op at køre for en times tid siden, var den dog holdt op med at skramle.

Men ja, tidligere ejer havde kørt med koks i fyret, og det er bla. derfor pakningen er røget, og det er sandsynligvis også dét der i sidste ende har ødelagt gearet.

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 06 sep 2016 22:36
af newpas
http://www.guloggratis.dk/maskiner/vaer ... -gearmotor
Prøv at se denne annonce. Det skulle da være mærkeligt om ikke han har en motor/gear som du kan "tilpasse"

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 07 sep 2016 05:06
af Expendable
Tusind tak for link, newpas.

Motor og gear på det næst-sidste billede ligner MEGET den på Goliath'en - måske man er heldig. :)

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 07 sep 2016 12:01
af newpas
:great: :great: Du kan vel tilpasse det hvis det ikke passer helt. En vinkelsliber og et lille svejseværk og tre tusinde er sparet!

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 07 sep 2016 13:18
af xkfc
Det ligner måske også fedt fra gearet der ligger nede på gulvet?

Hvis du leder efter et erstatningsgear skal du nok ramme slut omdrejningerne rimelig magen til det originale, husk også offer splitten så det er den der går kaput i stedet for gearet. Normalt er sådan et gear ikke nemt at ødelægge hvis der er fedt i og det ikke overbelastes.

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 07 sep 2016 13:43
af Expendable
Præcis xkfc, jeg besidder dog desværre ikke så stor teknisk snilde, at det er et projekt jeg tør kaste mig ud i. Da gear og motor ligeledes er en samlet enhed, ved jeg heller ikke om det overhovedet kan lade sig gøre, blot at skifte gearet ud. :-) Erstatnings gear + motor skal købes som en samlet klump til ca. 4000,-

MEN, der kan nemt være sevet fedt ud af gearhuset sammen med olien, grundet den ødelagte pakning - som i sidste ende kan betyde at gearet nu er kaput. Det er også lidt den tanke jeg har haft. :-)

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 07 sep 2016 13:54
af xkfc
Jeg tror at jeg ville opgive det gamle fyr. 4000kr for gear og motor + tilskud for den gamle er jo en god start til et nyt anlæg. KL fyret har aldrig været den helt store succes, men har man ejet det en årrække skal man nok blive god til et reparere det. :evil:

Problemet er jo så de evendige udgifter og ærgelser.

Et nyt pillefyr sparer temmlig sikkert 10% på pillerne, så på sigt sparer det sig hjem. :great: Da jeg skiftede det gamle stokerfyr ud tog det 6år at tjene sig hjem.

Re: KL Goliath kan ikke længere trække sneglen (VIDEO)

: 07 sep 2016 15:01
af mgmone
Hej
det lyder som om din snegl er slidt, så den presser piller ud mod rørret og ikke fremad,
P.S. Har kunder der efter at de opgav goliatten fandt ud af at deres for brug blev halveret med ny kedel. Der vil ogsåvære et pænt co2 tilskud da en slidt Goliat ikke har den store nytte virkning.
Hilsen Karsten