Side 1 af 3

Indstil røgtemp

: 13 feb 2007 07:13
af Mr. X
Klaus og andre, jeres røgtemp hvordan "indstiller" i den ?

Efter rensning havde jeg en fin temp på 140-150 ved 100%, dette med bypass helt åben, og begge keramikplader i over bålet. Nu efter 3 uger er temp igen faldet, og er 128 grader ved 100% (helt sikkert pga der ligger et ordentligt lag pulver på bypassventilen). Og denne temp er vel ikke sund for fyret i længden ???

Måske jeg skulle prøve at tage bypass'en helt ud ? Nogen der har prøvet dette, og hvad giver det i temperatur. Det hjælper ikke synderligt at fjerne den ene keramikplade - dette gjorde jeg sidst efter råd fra Karsten. Det hævede den midlertidigt, men jeg kan simpelthen ikke få den røgtemp op i nærheden af hvad i andre har. Reelt burde den jo stige eftersom fyret trænger til rensning, men hos mig er det modsat :shock:
mvh
Allan

: 13 feb 2007 07:34
af Klaus
På bypassen sidder der en strimmel glas snor 3x3 cm eller sådan, det er den der går ned og lukker for røgen mod røgvenderen, den har jeg fjernet og så åbnet for bypassen.. Det klarede mit problem .. Og fordi din røgtemperatur falder er fordi som du selv siger der ligger et lag støv på bypassen, det klares med et gok af en hammer på lågen :bounce:
Jeg har begge plader monteret ..

: 13 feb 2007 07:48
af soc
Jeg har ikke alt det nymodens fis, men min temp stiger også når fyret trænger til rensning. Så det er en god indikator for rensning. Dog plejer jeg at kunne køre 1 måned mellem rensningerne.

: 13 feb 2007 23:12
af Rasmus
Der sker ikke noget ved at fjerne by-pass ventilen. Det giver ca. 10-15 grader i min. Karsten sir´ osse det er ok at fjerne ventilen. Pladerne har jeg i, men når de er ude giver de 10 grader varmere røg hos mig.

: 14 feb 2007 07:41
af Mr. X
Rasmus skrev:Der sker ikke noget ved at fjerne by-pass ventilen. Det giver ca. 10-15 grader i min. Karsten sir´ osse det er ok at fjerne ventilen. Pladerne har jeg i, men når de er ude giver de 10 grader varmere røg hos mig.
Super - den ryger ud næste gang jeg gør rent så :-)

: 15 feb 2007 17:29
af Mr. X
YEAHH

Ud røg bypass-en, og VUPTI, 170 grader ved 100%, og 140 grader ved 48% :P :P :P

Og lige en finte - jeg havde jo læst i det gamle forum, at Klaus HAVDE lært at når man åbner låget i fyret mens det kører, får man rummet fuldt af aske der stiger op. Så jeg funderede noget over det - da jeg jo ikke vil slukke fyret. Så jeg åbnede låget på magasinet så fyret går i stå, lod det være åbent ca 1 minut så bålet var dysset godt ned. Åbnede selvfølgelig ikke for frontlågerne - og skruede forsigtigt møtrikken af på toplåget , og løftede liiiiiiiiiiige så stille - INGEN problem - jeg kunne i ro og mag tage bypassen ud - skal man lige have renset lidt eller lignende kan denne metode også SAGTENS bruges, uden man behøver slukke fyret. Jeg ved godt det skal slukkes til en ordentlig rengøring, men til alle pille-nørderne, så kan denne metode sagtens bruges når man lige skal se "hvorfor det nu kører så godt" :-)

: 15 feb 2007 18:57
af Hannepande
guys,

jeg har også fjernet både bypass-ventil og keramikplade, men røgtemp'en kommer kun lige over 100 grader, når det fyret 100%. Er der andet, jeg kan gøre?

Hørte noget om, at låget kunne isoleres yderligere, men hvordan og hvor meget giver det egentlig?

Håber I kan hjælpe...

Mvh
Hanne

: 15 feb 2007 22:10
af Mr. X
Hannepande skrev:guys,

jeg har også fjernet både bypass-ventil og keramikplade, men røgtemp'en kommer kun lige over 100 grader, når det fyret 100%. Er der andet, jeg kan gøre?

Hørte noget om, at låget kunne isoleres yderligere, men hvordan og hvor meget giver det egentlig?

Håber I kan hjælpe...

Mvh
Hanne
Tjae, så er der vist ikke møj mere du kan gøre. Hvor måler du din røgtemp ?? Jeg har måler i afgang fra fyret, der aflæses i displayet. Har du et normalt termometer spændt på selve røgrøret er det nok derfor. Og sætter du et termometer på EFTER trækstabilisatoren (hvis du har en sådan) vil temperaturen være væsentligt lavere end direkte inde i afgangshullet.

: 15 feb 2007 22:33
af Momme
Angående isolering så se her:
viewtopic.php?t=25

Mine forælder har lige isoleret deres R15 det gav en stining på ca 20 grader. så un ligge de over 100 hele tiden.

: 15 feb 2007 22:52
af Michael K
Hej Hanne.
Jeg har også i et gammelt forum læst, at hvis man kører med for meget luft, vil det også køle røgtemperaturen, fordi der trækker for meget luft igennem kedlen. Måske det kan være derfor. Syntes selv det lyder ulogisk, men der er nok nogen, der helt nøjagtig kan forklare fænomenet.