Side 1 af 1

Træt motor til sneglen

: 23 feb 2015 14:11
af Gurreby
Mit pl27 fyr fra 2006 driller. Inden for det sidste 3/4 år er er indkøringen af piller blevet mere og mere træg. Nu kan den stå og brumme som om den prøver at køre piller ind flere gange uden der sker noget. I starten var det kun hvis jeg havde et tomt magasin og fik skubbet en portion smuld ned til sneglen. Nu er det nærmest hver gang den skal køre piller ind. Jeg har kørt lidt korn og nu ellers træpiller jeg snegler op i magasinet med en kornsnegl. Det gir lidt mere smuld men ikke så meget igen. Er det motor eller sneglen der ku trænge til en udskiftning - eller noget helt andet? Håber nogen kan hjælpe.

Træt motor til sneglen

: 23 feb 2015 15:02
af mgmone
Hej
Det kan være tre ting, snegl der er slidt i spidsen, gear eller kondensator der er træt. Mest oplagte er sneglen, tag den ud og tjek om den er blevet rund i kanten af vindingerne, er de slidt/bøjet bagover får den tendens til at kværne pillerne og så går sneglen fast ved den mindste slagge eller anden forhindring.
Hilsen Karsten

Træt motor til sneglen

: 23 feb 2015 15:06
af lupo3l
Hvis spidsen på din snegl er slidt pakker det der og så er det næsten lige meget hvor stort gear du har på så kører det fast.
Hvis du kører 230 volt på dit gear kan det være kondensatoren der er træt.