Side 1 af 2

signal fra fyr

: 01 sep 2007 22:33
af Hovmark
Hejsa...

Er der nogle der ved om man nemt kan tage et signal ud af styringen på en pl27???

Det jeg skal bruge er et signal til en motorventil som sidder på min VVB. Ventilen bliver styret af min solvarmestyring når den er i drift, men jeg vil gerne havde det lavet sådan at når jeg trykker start på storkerstyringen skal den åbne for ventilen uanset om solvarmen siger at den skal være lukket og når jeg trykker stop på styrinden skal solvarmestyringen tage over igen...

Mere enkelt: kan man tage start og stop signalet ud af styringen og bruge dem????

: 02 sep 2007 07:16
af Julehund
hvis der er en klemme på styringen, der har en "start - stop" funktion, skal der jo bare monteres et relæ eller to!!
men man kan vel også bruge et elektrisk termostat på fyret, der melder om fyret er varmt eller ej.. tror det er den letteste måde, så får man ikke blandet de forskellige styre strømme!!
lidt flere detaljer om motor ventilen, og jeg skal gerne lave el en tegning til dig!! :)

: 02 sep 2007 18:56
af Hovmark
Hejsa Julehund.

Jeg har ikke rigtig kunne finde en klemme på styringen
der har en start og stop funktion. :roll:

Her er hvad jeg har fundet af data på min styring http://www.hedestoker.dk/content/PDF/TM ... r.7.00.pdf

Her er hvad der står på min motorventil: Invensys AG13U230 2 Position normaly closed to B port. Jeg har prøvet at gooogle det med synes ikke rigtig jeg fandt noget brugbart... :|

Det kan da godt være at jeg skulle prøve at sætte en elektrisk termostat på fyret istedet

: 03 sep 2007 16:03
af Julehund
tror det vil være det nemmeste!! og lade termostaten overstyre solvarmeanlæget!!

: 03 sep 2007 17:00
af liagro
Hej Julehund
Hvis det er et 220 volt signal du skal bruge kan du sætte en udgang til blowerrun, denne vil så give fuld spænding når blæseren/stokeren kører
Hilsen Karsten

: 04 sep 2007 17:25
af Julehund
så er det jo bare et relæ der skal bruges!!! det må kan laves for små penge!!
og tak til karsten

: 05 sep 2007 21:13
af Hovmark
Det er et 220 volt signal jeg skal bruge.Så jeg vil da lige prøve at tage den ved blæserudgangen..
Mange tak for hjæpen Jesper og Karsten. :great:

: 06 sep 2007 15:39
af carsten8310
Hvad så når fyret går i pause ? skal signalet ikke værer der konstant når Fyret er tændt. I så frem når den går i pause slukker blæseren jo.... som jeg husker det. og ventilen slukker så igen/lukker

: 06 sep 2007 15:50
af Hovmark
Hej Carsten8310.
Du har ret i at det signal jeg skal bruge skal være konstant når fyret er i brug altså også når fyret er i pause... Så det er måske ikke blæserudgangen jeg skal bruge alligevel?? :roll:

: 06 sep 2007 16:17
af carsten8310
Hvad med den udgang som styrer Kriddoseren. " skal havde hjælp her :P Har nemlig ikke den update endnu" Kan man sætte kridtduseren til at kører konstant så kan du havde den udgang ?????