Side 1 af 2

TPK24 får ikke nok lys

: 30 okt 2017 21:32
af Rakjaer
Hej Alle

Jeg har stadig store problemer med min TPK24. Selvom der er lystigt ild går den stadig fra tid til anden i "tænding". Jeg har nu lokaliseret problemet - lysføleren får ikke nok lys! Det vil sige, når fyret kører så dækker ubrændte pillerne simpelthen for de 2 huller (se billede, rød cirkel) som lysføleren får lys fra. Er det normalt at et fyr som dette kun brænder pillerne længere ude på herden, og slet ikke længere inde tæt på sneglen? Det er lige som om den kun brænder pillerne lige de sidste 4-5cm hvor der er huller - det sidst stykke er brændte piller (som desværre er små sorte ubrændte piller).Så mit spørgsmål er: Er det normalt at der er et "bjerg" af ubrændte piller inde ved sneglen som stille og roligt bliver skubbet ud og brændt af på det sidste stykke af herden der har huller, eller skulle pillerne blive brændt på hele herden?

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 30 okt 2017 22:48
af T-mek
Kunne lysføler evt. flyttes så den "ser ind over bålet i stedet" ?

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 30 okt 2017 23:33
af Kruse
Nej mener ikke der bør ligge et bjerg udbrændte piller.
Er der træk i alle lufthuller og ingen skidt i blæser?
Du skal måske have mere luft på så der kommer mere gang i bålet og aske bliver blæst mere væk.
Det kan være et problem med tung aske der ligger i en bunke så der bygger op bagved.

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 31 okt 2017 08:37
af Rakjaer
Hej Alle

Jeg har boret et tredje hul tæt på de andre i håb om at den fik lidt mere lys, men synes ikke rigtig det gav noget - tror det skulle have været højere oppe.

Jeg sad så lidt og tænkte: Hvad gør at bålet kommer så langt ude på herden? Mulighederne for mig var:
1) Skidt i hullerne.
2) "Bålet" starter for sent så der når at skubbes mange piller ud før der kommer fut i det.
3) En stadig forkert blanding af luft og piller.

Jeg fik renset herden igen igen og fik så indstillet at styringen til først giver nye piller 60 sekunder efter flammen fra tændingen er stabil - fra fabrikken stod den til 1 sekund. Min tanke er at det vil sørge for at bålet kommer ordenligt igang meget tidligere på herden før friske piller skubber bålet længere ud. Nu har fyret kørt hele natten, og jesus kristus - da jeg kiggede i morges var bålet MEGET tættere på sneglen og der lå INGEN kage som der har altid har gjort efter bare få timers drift. De sidste 6-7cm af herden var helt ren og fri for piller og aske. Det tyder på at over hele natten har fyret ikke været gået i "tænding" (som jo i øvrigt bare forværre problemet endnu mere da det skubber et ordenligt læs ud over det hele).

Måske har jeg fået løst problemet eller måske har jeg bare været heldig. Noget tyder ihvertfald på jeg er på vej iden rigtige retning. Det er svært for mig at se på flammen om den ser rigtig ud eller ej - er der nogle som kunne optage en god video af hvordan en flamme skal se ud?

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 01 nov 2017 10:12
af Rakjaer
Øv, halvt tilbage til tegnebrættet.

Har boret endnu et hul så lysføleren får mere lys, og det virker til at fungere nu. Nu står lysniveauet langt højere og nærmer sig på ingen måder 0! Så tror problemet at fyret går i tænding under drift er løst.

BUT! Forbrændingen er stadig ikke super, tror at den får alt for meget luft. Har nu dækket 3/5 af indsugningen til og har følgende indstillinger, justeret igen i morges.

LAV
Pillemængde 35%
Luft 40% (er det laveste jeg kan sætte)

HØJ
Pillemængde 65%
Luft 55%

Synes stadig flammen hvæser meget og der ligger slam på herden og små sorte ubrænte piller i bunden. Den blæser altså pillerne ned fra herden før de er brændt af. Kedlen er meget lys/hvid inden i, og der hænger meget aske/slam på røg kanalerne.

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 07 jan 2018 21:43
af nergaard83
Hej har lige døjet med det samme problem som dit med det går i tænding selv om der fuld bål... og det med aske piller os.. skrue op for piller og luft så nu køre mit 42piller og 49 luft i lav og 53piller og 56 luft i høj. Og det med tænding var at min herden ik slutte tæt ud i siderne og ned mod bunden hvis du forstår. Nu den rette til osv nu køre det med stabil tal i lys sensor med det ene lille hul.. prøv tjek hvordan den sider for sider den så luften kan flyve rundt som den vil så forbræning ikk rigtig og så kan lys føldr ik sens rigtig

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 08 jan 2018 10:07
af Lars4733
Jeg fik for nyligt skiftet brænderhuset, da bunden bliver slidt af pillerne - i den forbindelse flyttede montøren lyssensoren over i den anden side, netop fordi den der får bedre input, da sneglen lægger pillerne i den side sensor sidder oprindeligt - derved kan de jo skygge for bålet..

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 09 jan 2018 03:38
af nergaard83
Det giver god mening for det brænder hoved mk svigerfar har ekstra der sider den i modstatte side... hva koster sådan et brænder hoved

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 09 jan 2018 08:20
af Rakjaer
Hvis mit brænderhoved stod til udskiftning, så tror jeg ærlig talt jeg ville købe en NBE kedel...

Problemet kan i øvrigt løses ved at bore et ekstra hul i toppen af brænderhovedet.

Re: TPK24 får ikke nok lys

: 12 jan 2018 22:52
af nergaard83
Ekstra hul i toppen??