Side 1 af 1

Indstilling ved fyring med korn

: 12 jun 2007 21:33
af Hansen
Jeg har lige erhvervet mig en baxi 1.5 med iltstyring. Jeg har tænkt mig at fyre med rent korn. Er der nogle specielle indstillinger der kræves. Huset er på 180 m2. Jeg har læst om nogle der bruger et stykke vinkeljern i brændkammeret, hvad går det ud på.

: 13 jun 2007 00:05
af thy
det skulle kunne give bedre luft til kornet da det skulle knibe med at få luften ind midt i kornet...
den skal i så fald vende på langs inde fra snegl og ud mod lågen og så med vinklen op ad såden ^ det skule tvinge luften op i kornet og kornet ud til siderne af herden great.gif

: 13 jun 2007 12:46
af thy
viewtopic.php?t=950

kik lidt på det også :shock:

det er meget vigtig du får en god blande ventil/shunt (måske en med indbygget pumpe)da det er meget vigtigt ved pladejerns kedler at holde en temp på mindst 60 grader på returen og gerne højere ved fyring med korn... og røg temp er bedst ved ca 140 grader som minimum

: 13 jun 2007 20:02
af Hansen
Det lyder godt med det vinkeljern. Det vil jeg prøve. Ved gennem læsning at manualen kommer jeg frem til at det kun er doseringen af brændsel ved høj og lav ydelse man kan regulerer. Kan det passe? Skal man ikke kunne indstille pausetid og evt blæseren. Jeg synes nemlig at den til tider ikke blæser kraftig nok, hvor ved det blot ligger og ulmer selvom set punktet ikke er nået endnu.

: 13 jun 2007 20:30
af thy
det er fordi din styring styrer efter ilt% så det er helt normalt den kører op og ned...

Jo pausetid kan du selv indstille
Blæs MAX kan du indstille
Og intivalet hvor styringen indstiller efter kan stilles

det er noget kompliceret at skrive om... men du spørger bare :D

: 13 jun 2007 21:16
af Hansen
Jeg har lige fundet ud af hvordan man stiller max blæs. Men hvordan kommer jeg ind og stiller tiden ved pausefyring og hvor finder jeg de intivaler fyret styres efter.
På forhånd tak for de saglige svar.

: 13 jun 2007 21:42
af thy
den knap der står min når der trukes på den ser du tiden mellem fyret blæser og kører lidt piller ind...

den holdes inde mens plus-minus bruges

3.5.2 Installatør menu (Programmering)
Når kedlen står på OFF holdes ALARM RESET (F) og MENU (B) nede i ca. 3 sek. heref-ter kommer man ind i INSTALLATØR menuen. Her er 3 muligheder (man skifter mellem mulighederne med MENU (B) tasten). Værdierne ændres ved at bruge REG + eller – (R).
XXX
[108] PROM version (Koden [108] betyder 1. udgave - 8. version). Ændres automatisk ved skift af PROM.
LXX
[L60] Maksimum pause (fabriksindstilling L60 = maksimum 60 sek.). Kan indstilles fra 30 – 60 sek. Denne værdi/funktion kan bruges til at begrænse kedlens dellast ydelse (Lav ydelse). Se tabel 3.5.2.1 med fabriksindstillinger!
HXX
[H15] Minimum pause (fabriksindstilling P15 = minimum 15 sek.). Kan indstilles fra 10 – 30 sek. Denne værdi/funktion kan bruges til at begrænse kedlens fuldlast ydelse (Høj ydelse). Se tabel 3.5.2.1 med fabriksindstillinger!
bXX
[b85] Maksimal hastighed på blæser (b85 = 85% - på MH 4.0).
Kan indstilles fra 30% til 99%. Se tabel 3.5.2.1 med fabriksindstillinger!
⎡ XX
Reversering af snegl (0.0-2.0 sek.). Displayvisning: 00=funktion afbrudt og 01-20 = re-versere fra 0.1 sek. til 2.0 sek. (HUSK køretid frem (HX.X og LX.X) skal være mindst 2 sek. større end tid for reversering. Funktionen anvendes til at ”løsne” omrører, ved an-vendelse af flis som brændsel.
Beskrivelse af reversering: Først kører snegl frem (HX.X eller LX.X) og efter 1-2 sek. i forsinkelse reverserer snegl i XX sek. efterfulgt af den sædvanlige pause.
Hvis den indstillede køretid frem er fx 3 sek. og det ønskes at reversere med sneglen i 1 sek. skal køretid frem forhøjes med reverseringstiden, dvs. 3+1 sek. = 4 sek. Herved sik-res at der kommer den nødvendige mængde brændsel frem til opvarmningen, ud fra den indstillede ydelse.
Når alle værdier er korrekt indstillet trykkes på ON/OFF tasten og alle værdier gemmes. (hvis man ikke vil gemme, forlader man menuen ved at trykke på ALARM RESET (F), så anvendes de værdier som var i menuen da den blev åbnet).
[NO] & [AU] Indstillingerne ⎡XX (reversering) og bXX maksimal blæser gælder både under normal drift [NO] og automatisk drift [AU] (iltstyring).
[AU] Men maksimal pause (LXX) og minimal pause (HXX) gælder kun ved anvendelse at automatisk drift [AU] (iltstyring).
= vedr. kun iltstyring..

blæs max er det dårlig økonomi at sætte op :shock:

: 13 jun 2007 22:28
af Claus Birth
Tak Thy!
Det var lige det jeg ville ha' skrevet.
Det kan ikke skrives bedre, men teksten er lig i manualen til "banditten".
Håber Hansen er godt i gang med bagningen.

Claus :idea:

: 14 jun 2007 00:48
af thy
ren kopi fra manual :shock:

spørg bare hvis der er mere tvivl