Side 1 af 2

Den perfekte steak/bøf

: 11 feb 2016 14:33
af Ulrik
Vi skal da have åbnet for det nye forum her icon_cheesygrin.gif

Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?


Re: Den perfekte steak/bøf

: 11 feb 2016 15:56
af Lintz
Nu er det jo ikke ligefrem en bøf. Men det er vist mange som koger roastbeeffen først. Eller når det gælder bøffen er det vel vigtigt at den ikke får for meget og lige får lov at hvile lidt inden den serveres.

Re: Den perfekte steak/bøf

: 11 feb 2016 17:20
af From
Ulrik skrev:Vi skal da have åbnet for det nye forum her icon_cheesygrin.gif

Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?
Jeg har ingen erfaringer med det, men det han gør på videoen er ikke at koge den, men i stedet varme den. Vandet skal ha' den temperatur som man ønsker at kødet skal være inden i, når det er færdigt. Det hedder "Sous vide".

Hvis man ikke vil starte med at smide penge efter et fancy vandbad, så skulle man kunne bruge en alm køletaske og et termometer, så skal man bare selv styre temperaturen ved at hælde små mængder kogende vand i, når vandet er blevet for koldt.

Re: Den perfekte steak/bøf

: 11 feb 2016 22:33
af Brandsen
Halløj i forum,

yep, her i huset ryger en rostbeef bare i en gryde med høj varme, så den brunes,
og derefter stages ved lav varme, indtil stegetermometer viser 65 grader,

`vandet' er sådan set ikke vand i roastbeef forstand, bare det faktum at den vil 'svede',
indtil temp kommer over de ca 50 grader.

Re: Den perfekte steak/bøf

: 12 feb 2016 08:53
af Landlyst
Du starter med at finde en go mør kødkvægs tyrkalv og så slagter du den og hænger den op og bliver modnet.... icon_cheesygrin.gif

Re: Den perfekte steak/bøf

: 12 feb 2016 10:27
af pendec
Den findes ikke,
for hver gang man prøver en ny, så bliver den ofte bedre og bedre, så måske findes der mange af dem, eller?

Re: Den perfekte steak/bøf

: 12 feb 2016 11:46
af calle
Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif

Venlig hilsen :)

Re: Den perfekte steak/bøf

: 12 feb 2016 12:26
af pendec
calle skrev: Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif
Jeg troede det var sådan de skulle laves? :twisted:

Re: Den perfekte steak/bøf

: 12 feb 2016 18:37
af Jobak
Det er "det nye sorte."
Sous-Vide

Re: Den perfekte steak/bøf

: 12 feb 2016 18:43
af Lintz
calle skrev:Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif

Venlig hilsen :)
Min tidligere svigerfar var i en menneskealder tjener på Molslinjen. Altså dengang der stadig blev lavet mad om bord.
Oversejlingstiden lagde jo på godt en time og når folk bestilte en Engelsk bøf i restauranten skulle det gå lidt stærkt.
En frossen bøf blev hevet ud af fryseren, direkte ned i frituren i et par minutter og derefter på kipstegeren.
Der var aldrig nogle der klagede over kvaliteten - Så sådan kan det åbenbart også gøres...... :oops: