Sidder der mon et klogt hoved eller to derude, som har erfaring med en Morsø 3440 og kan forklare mig de forskellige spjælds funktion? Jeg har styr på den primære og sekundære lufttilførsel, men mangler en forklaring på, hvad hhv. håndtaget nederst til venstre på forsiden og bagpå i venstre side gør?
På forhånd tak for hjælpen!
Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum
Korrekt brug af spjæld ved fyring i Morsø 3440
-
- Stoker I
- Indlæg: 1
- Tilmeldt: 20 nov 2018 09:31
-
- Stoker XIV
- Indlæg: 835
- Tilmeldt: 07 nov 2011 23:11
- Mit fyr: Woody Mini 2011 model
- Areal: 150+30
- Brændsel: Fågelfors/Varga/Bella 8mm
- Fremviser gerne i postnummer: 2770
- Dagligt forbrug: 18,6 for november
- Årligt forbrug: ca 5200kg
- Geografisk sted: 2770 Kastrup
- Modtaget likes: 5 gange
Re: Korrekt brug af spjæld ved fyring i Morsø 3440
Kopi fra manual
Deres ovn er konstrueret med lufttilførsel 3 steder. En primær lufttilførsel, hvor luften passerer
gennem rysteristen. Denne betjenes med det venstre håndtag under askehylden. En forvar
-
met sekundær lufttilførsel, der med stor hastighed tilføres forbrændingen over glasset og be-
tjenes ved hjælp af det højre håndtag.
En tredje lufttilførsel tilføres lige over bålet, og sørger for at brænde de sidste gasser af, som
træet afgiver under opvarmningen. Denne kan reguleres med grebet bag på ovnen i venstre
side, men skal på EN godkendte ovne være placerest i nederste posit
Deres ovn er konstrueret med lufttilførsel 3 steder. En primær lufttilførsel, hvor luften passerer
gennem rysteristen. Denne betjenes med det venstre håndtag under askehylden. En forvar
-
met sekundær lufttilførsel, der med stor hastighed tilføres forbrændingen over glasset og be-
tjenes ved hjælp af det højre håndtag.
En tredje lufttilførsel tilføres lige over bålet, og sørger for at brænde de sidste gasser af, som
træet afgiver under opvarmningen. Denne kan reguleres med grebet bag på ovnen i venstre
side, men skal på EN godkendte ovne være placerest i nederste posit