Side 1 af 2

Hvad er det???

: 30 okt 2017 19:27
af Slevhansen
Jeg fik ad omveje fat på nogle billige træpiller, min far har købt noget billigt skrammel, som han har meget "sjov" med.
Jeg fik jo så blæret mig med at dem kunne jeg da sagtens brænde i min MGM, de slagger ad h.... til, men det skulle jo ikke være et problem, den lukker jo bare bunden op, og møget falder ud.
Jeg fik 5 poser med hjem, så dem har jeg brændt nu, og ganske som forventet er der ingen problemer...eller øøh.
De soder lidt når den kører med lav last, den står jo bare og fimser på 4-5 kw, og nu kommer vi så til det, for da jeg kiggede i askeskuffen fandt jeg denne her knold.
20171030_183842.jpg
Hvad i alverden er det, slaggen ved jeg jo nok hvad er, men det der brune stads med glimmer i, er der nogen der har et gæt på det.
På forhånd tak
Søren

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 20:29
af BWJ
Tror det er en hornugle i brandsikkert outfit, der har været forbi og brækket sig :lol:

Ellers har jeg zero ideer. :wink:

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 20:34
af Lintz
BWJ skrev:Tror det er en hornugle i brandsikkert outfit, der har været forbi og brækket sig :lol:

Ellers har jeg zero ideer. :wink:
Sand måske.

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 21:04
af Slevhansen
Jeg tror sand er tættere på end uglen, det første jeg tænkte på var grus, det passer lige på farven, men jeg tror ikke det bevarer farven når det har været smeltet.
Det ligger nærmest i "pølser", 5x5x10mm er de store af dem, kan sand/grus smelte til sådan nogen?

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 21:26
af Lintz
Slevhansen skrev:Jeg tror sand er tættere på end uglen, det første jeg tænkte på var grus, det passer lige på farven, men jeg tror ikke det bevarer farven når det har været smeltet.
Det ligger nærmest i "pølser", 5x5x10mm er de store af dem, kan sand/grus smelte til sådan nogen?
Da du selv skriver at det er "noget billig skrammel" Satser jeg på det er sand der er iblandet. Vejer godt - Brænder skidt.
Hvordan det ser ud efter det har været i fyret ved jeg ikke.

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 21:48
af Slevhansen
Det sjove er jo, at der hvor min far har fået dem, der har de fået det samme mærke de sidste 2 år, uden at have nogen problemer overhovedet.
Tredie år er det så pludseligt noget skrammel, det er da sært.
Nu skulle de så lige finde ud af om de 8mm piller de har fået er lige sådan, eller om det kun er de 6mm.
Så må vi se hvad de finder ud af, for det ser da underligt ud.

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 22:07
af Lintz
Slevhansen skrev:Det sjove er jo, at der hvor min far har fået dem, der har de fået det samme mærke de sidste 2 år, uden at have nogen problemer overhovedet.
Nu må der ikke være iblandet sand i pillerne og da de åbenbart er købt ved forhandler burde kvalitet jo gerne overholde normerne. Spørgsmålet er jo så bare om producenten snyder.

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 22:39
af pendec
Har de et navn? Det er vel ikke træpille strøelse til heste? De skal vel ikke leve op til samme krav som træpiller til pillerfyr?

Re: Hvad er det???

: 30 okt 2017 22:53
af Jens
Havde noget tilsvarende for 3-4 år siden, tror også det er sand af en eller anden type. Det var nogle billige piller, hvor jeg også var advaret om at de kunne give slagger, - det var s.. ikke løgn.
Slaggerne var så hårde, at man ikke kunne hakke dem i stykker med en stor skruetrækker.
Jeg har en energimåler på anlægget, og der var ret præcist 10 % mindre energi i disse billige piller i forhold til Barlinek, - og set i det lys, så var de pludselig ikke så billige længere, slet ikke når det ekstra bøvl med dem også skal tages i betragtning.

Re: Hvad er det???

: 31 okt 2017 06:13
af Zarge
Ikke for at stjæle tråden, men det handler lidt om det samme... Havde en diskussion med en gut en dag, han havde en bekendt der producere træpiller...I Litauen tror jeg, men samtalen faldt på sand...Han mene det var en gammel skrøne, da det ville smadre matriserne på ingen tid, og derfor være en dårlig forretning... Umiddelbart gir det jo mening, men hvad er erfaringerne?