Indlæg
af mchlbk »
Det er helt normalt at fyret stopper, når det er kommet lidt over set-temperaturen. Så daler temperaturen et antal grader, hvorefter fyret starter igen. Antallet af grader temperaturen falder før genstart kaldes 'hysterese' og du kan selv indstille den. Som standard er den 10 grader, men mange har hævet den, så fyret brænder længere tid og har færre opstarter.
En anden ting du kan gøre for at mindske antallet af opstarter er at nedjustere max-ydelsen. Som standard står den på 100 og fyret kan så yde max. 20 kW. Reducerer du den til 75 kan fyret yde max. 15 kW, hvilket bevirker længere brændetid for at nå set-temperaturen.
Vær dog opmærksom på, om fyret stadig har muskler nok til at opvarme huset. Særligt kan det tage længere tid at varme vandet i din varmtvandsbeholder, hvis du reducerer max-effekten og skruer op for hysteresen. Man må prøve sig frem.
Den midterste spiraltingest er nok fjernet for at forbedre forbrændingen. Fyret er mest effektivt med alle tre i, men for nogle har det været nødvendigt at fjerne den ene for at få mere 'sug' i skorstenen. Jeg ville ikke begynde at eksperimentere med at montere alle tre, før du er mere fortrolig med fyret.
Mht. dit forbrug tror jeg vi alle oplevede, at det var lidt voldsomt i starten af januar. Det skyldtes blæsten. Det er umuligt at sige, om dit forbrug er normalt. Det afhænger af antal beboere i huset, antallet af bade, om der er sænket temperatur om natten osv.
Senest rettet af
mchlbk 14 jan 2016 19:02, rettet i alt 1 gang.