Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Everbest Milano II - Eller andre

Alt om pilleovn og træpilleovn
Ecoteck, Calimax, MCZ osv
EVERBEST
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 2
Tilmeldt: 24 aug 2014 19:31

Re: Everbest Milano II - Eller andre

Indlæg af EVERBEST » 19 okt 2017 11:12

Hej Anja og Kenneth

Som enhver skorstensfejer vil kunne fortælle jer om, og som I kan læse mere om I såvel jeres manual som på miliøstyrelsen brændeovnsportalen samt her på Stokerpro.dk. er jeres skorsten af absolut største vigtighed for at opnå en korrekt forbrænding.

Problemet og dets løsning er også beskrevet her på Stokerpro, af flere andre brugere, idet problemet kan ramme alle typer pillebrændere, og derfor
er ret almindeligt kendt og nemt at løse.

Jeres skorsten er nemlig HELT UDEN ISOKÆRN , UDEN VINDSIKRING og ganske KORT kun ca 3,5-4.0 meter høj målt fra indgangshullet.
Lysningen i jeres skorsten er hele 240 x 240mm ( til gammeldags pejs ) UTILDÆKKET TOP og i bor ud til ÅBEN MARK. Det kunne næsten ikke blive værere set fra et forbrændingsmæssigt synspunkt, hvilket i allerede ER blevet gjort opmærksom på ved monteringen.

Vi har justeret jeres røggasblæser op uden beregning men det er kun symtombehandling da en kraftig efterårsstorm I perioder vil kunne “lukke” for jeres skorsten og kvæle forbrændingen i 10-20 sekunder ( et vindpust ) ad gangen, hvorfor en pilleopbygning dårlig forbrænding med slaggeropbygning kan foregå over mange timer.

En forkert forbrænding forårsaget af direkte blæst og vindtryk i skorstenen, vil derfor medføre pilleopbygning , tilstoppet pillenedløbs kanal, og deraf blokeret spindelmotor og over tid en egentlig ødelagt spindelmotor.
hvilket i har oplevet nu 2 gange uden at gøre mine til at sikre skorstenen.

Vi har tilbudt jer en roterende aspirator, til kun kr 500 til toppen af jeres skorsten og kr 100 for en renoverings tandhjul til spindelmotoren så I kan komme op at køre igen og være sikret nogenlunde fornuftigt hvilket I har takket nej tak til.

Problemet og dets årsag er tydeligt beskrevet I jeres manual pilleovnen er 2 år gammel garantien på sliddele er 12 måneder i har ikke har ønsket at sikre jeres skorsten med det anbefalede skorstensudstyr og fejlen kommer af ydre omstændigheder , de 24 mdr garantien dækker naturligtvis på resten af pilleovnen.
Vi har på trods af kun 12 mdr garanti på sliddele efter garantiens udløb fremsendt et reservedels sæt I 6 dele ( incl ny motor ) til jer uden beregning samt fabrikskoder så I selv kan tilføre mere luft hvis ønsket. I har så selv skiftet motoren men har naturligtvis igen haft blæst I skorstenen. Og I har ikke tilføjet yderligere luft.

I har nu solgt jeres pilleovn til en af vores ca 1000 tilfredse kunder, der I forvejen har en Milano 11kw instaleret. Han rejser nu ca. 850 km fra SÆBY til NÆSTVED og tilbage, for at få en MILANO 11kw mere til et familiemedlem.
Det er nemlig en køn driftsikker lydsvag of effektiv pilleovn til en favorabel pris så den er absolut hele den lange trættende og dyre 12 timers køretur værd med trailer.

Skorstenstræk.
Skorstenstræk måles i “Pascal”, en skorstenfejer tommelfingerregel er at ved MEGET LAV røggas temparatur som ved pilleovn, giver trækket per meter skorsten kun Ca 1,5 Pascal træk. ( derfra trækkes 10% per 90 graders knæk ).

Dette forhold gælder kun hvis skorstenen HAR ISOKÆRN, det har jeres skorsten som bekendt ikke. Derfor når den når aldrig at blive varm idet udnyttelsesgraden på pilleovnen er 90% der udledes I stuen, og kun 10% varme udledes I skorstenen ( 110-145 grader røggas temperatur ved 3-11kw ) hvorimod en almindelig brændeovn typisk er oppe på 300-400 grader I udledningen.

Derfor er det rette skorstensudstyr særligt vigtigt med pilleovn ( lav røggas temparatur ) og særligt hvis man bor til åben mark eller i andre vindfølsomme omgivelser.

En høj temperatur i røggassen er nemlig en betingelse for at opnå et godt træk. en høj røggas temparatur kan kun brændeovne give ikke pilleovne.
Jo større temperaturforskellen er mellem røggassen og udeluften, jo større bliver trækket nemlig i skorstenen.

Jeres skorsten der er lav helt ubeskyttet uisoleret og med åben top vil skønsmæssigt have et træk på under 4 pascal ved alm brug. og er derfor særlig problematisk I blæsevejr, da der I perioder vil være et egenligt negativt træk ( overtryk ) for hvilket en røggasblæser ikke 100% kan kompensere for deraf pilleopbygning.

Vi og vore kollegaer i branchen anbefaler derfor et minimums konstant pascal træk på 10 eller derover, hvis deres pilleovne skal fungere normalt. og Dansk Teknologisk Institut går endu videre og tester alle pilleovne med et træk på 13 Pascal og anbefaler derfor dette minimum som udgangspunkt.

Derfor bør i løse problemet inden I evt sætter en anden pilleovn op.

Da jeres skorsten er kortere end mindstekravet på 5 meter for normalt træk ( ved brændeovne ) da I bor til åben mark vil en forlængelse af skorstenen på minimum 1 meter samt en 100mm stålforing med efterfyldelse af leca være at anbefale deraf kombineret med en aspirator.

Held og Lykke fremover

De bedste hilsner Everbest


Besvar