Side 1 af 1

Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 07 mar 2017 09:25
af JoML
Hej

Jeg har et 4 år gammelt Ekoheat 1500, hvor kedeltemperaturen ikke vil komme over 50 grader. Så snart den når de 50 grader køre den ned til 45, hvor efter den så køre op til 50 grader igen - ren yoyo. Lux er mellem 147 - 150, Røgsugeren er konstant på 96% og den brænder konstant 100 % med 15,7 KW.

Er der nogen her der har erfaring med det og evt. en ide til en løsning?

Re: Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 07 mar 2017 10:45
af kovas
Hej JoML.
Når den køre op og ned mellem 45 og 50gr, er det nok pga pumpe stop. Når den når 50gr starter pumpen så afkøles kedlen til under stop og brænderen kan så varme lidt op på vandet fordi det ikke cirkulere. Men når den køre 100% med den lux er det næsten helt sikkert fordi afvejningen er helt ude i skoven. Så forsøger styringen jo at hælde piller på for at komme op i temp, men der kommer ikke piller nok. Det kan være noget fra en pose som stopper i snegleindtaget, Det var jeg ude for engang hvor noget stoppede for pillerne.Det kørte 100%, men kom aldrig op i temp.

Re: Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 07 mar 2017 22:07
af MartinLau
Hvornår har du sidst lavet en afvejning på fyret?
Det lyder umiddelbart som om, den ikke får nok føde, så den "tror" den kører ved fuld effekt.

Det ville jeg i hvert fald tjekke først.

Re: Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 08 mar 2017 22:01
af JoML
Jeg har afvejet pillerne inden jeg skrev forleden og har vejet dem igen i dag, men det har ingen forskel gjort. Jeg er nu igang med at sætte vejningen op med 300 gram af gangen for at se om det gør en forskel men til nu intet positivt resultat. :-(

Re: Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 08 mar 2017 22:13
af kovas
JoML skrev:Jeg har afvejet pillerne inden jeg skrev forleden og har vejet dem igen i dag, men det har ingen forskel gjort. Jeg er nu igang med at sætte vejningen op med 300 gram af gangen for at se om det gør en forskel men til nu intet positivt resultat. :-(


Hvis du sætter kalibreringen op uden at der er ændret noget så kommer der færre piller ind. Og det var vel ikke tanken. Når du skriver så lyder det som om det er et pludseligt problem. Er det rigtigt? For så ville jeg da undersøge hvad som er ændret. noget må der jo været sket siden der ikke kommer piller nok. Hvad er den rigtige afvejning på? Hvordan holder du varmen?

Re: Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 08 mar 2017 22:24
af JoML
Så det jeg læser er at jeg skal sætte kalibreringen ned? Den oprindelig afvejning i dag er 2626 - det var så var dette udgangspunkt at jeg satte det 300 gram op - det du siger at det skal sandsynligvis være lavere.
Fyret har kørt uden problemer indtil vognmanden med vores seneste levering ikke kunne leverer på aftalte dato, hvilket tvang os ud i at købe nogle piller hos Harald Nyborg - dårlig ide. Måske er det mixet af HN pillerne og German Pellets som vi normalt kører.

Vi holder varmen ved at der er gulvvarme i kælderen og at det tager længere tid for den at køle ned end på de to øvrige etager :-)

Re: Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 09 mar 2017 07:37
af kovas
Det er i forhold til vores en meget høj afvejning. Har ikke haft en der var så høj siden den var helt ny, og uden smuld i siloen. Ikke for at være fræk, men laver du afvejningen som i manualen? Kan du være kommet til at ændre noget i styringen. Feks hvad er din brændselsmængde/time. Eller sat on/off drift til? Det er mig imod at sætte et fiktivt tal i afvejning for hvis den passer så er fejlen et andet sted. Men som test kunne du jo sætte den ned til 1600 og så se hvad der sker. Hvor i landet bor du?
Ps jeg går selfølgelig ud fra at du har renset brænder for slagge og alt er i orden og den ikke er stoppet med sod i de lodrette røgrør.

Re: Kedeltemperatur kommer ikke over 50 grader

: 09 mar 2017 08:05
af MartinLau
Du skal lade afvejningen være det den er i virkeligheden ellers får du i bedste fald kun en symptombehandling.

Kører røgsugeren nemt rundt i slukket tilstand eller kører den trægt?
Hvis lejerne er ved at være døde kan det godt være, at fyret tror den kører med X effekt, men den ikke gør det i praksis.

Jeg ved ikke hvor meget du har ændret på indstillingerne i forhold til standard, men hvis det ikke er alt for meget, så prøv at nulstille til standard.