Side 1 af 1

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 12:29
af spaga
HEJ er ny herinde og er den forhåbentlige glade ejer af et Ekoheat 1500 pillefyr..som jeg selv har sat op..sagen er den jeg har læst om de i værste tilfælde kunne starte brand.. så jeg har fået ide en om at sætte en sprinkler over fyret.. tænkte da jeg har 2 etage s hus om jeg ville kunne monterer den på centralvarme delen således jeg udnytter anlæggets ca 1.8-2 bars tryk og så vil den jo kun bruge det vand der kommer fra den store gl radiator fra rummet lige oven på.. så oversvømmes huset ikke totalt.. eller skal det tages fra koldvands ledningen.. nogle der har lavet ligende i deres fyrrum.. ligeledes vil jeg gerne høre om hvor det ce mærke gerne skulle sidde? :)

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 12:57
af newpas
Lad være med at skyde gråspurve med kanoner. sprinkler er overflødig (tror jeg)

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 13:35
af dannidines
Fyret er godkendt til montering uden sprinkler ganske som Scotte/MGM/Biomax/Pellux m.fl.

Ovenstående har en tilbagebrandssikring (smelteslange o.l.) hvilken begrænser en evt. tilbagebrænd til den smule piller der er i selve brænderen.

Jeg ville købe en pulverslukker og sætte udenfor fyrrum

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 14:48
af spaga
okey men hva hjælper en pulverslukker hvis man ikke er hjemme? :)

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 15:45
af dannidines
Den er lovkrav, som en hane med rindende vand i fyrrum.

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 15:48
af nasty
Hvorfor har du så købt fyret ?? hvis du er bange for det ??

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 16:17
af mick n
tror ikke at smelteslanger eller pulverslukker hjælper mit fyr brændte helt ned

sprinkler over Ekoheat

: 12 apr 2015 18:02
af HR LUCCA
Du kunne vælge og brandsikker det rum fyret står i , der tænker jeg på væge og døre mm .

sprinkler over Ekoheat

: 14 apr 2015 11:15
af xkfc
Det burde ikke være nødvendig med et sprinkler anlæg, så ville jeg hellere vælge et andet fyr. Jeg gætter dog på at opstarts problemerne er ovre for Ekoheat, og total nedbrænding af fyr har vi jo da heller ikke hørt mere til.

Hvis du alligevel vælger at lave det kan det ikke ske ud fra centralvarme anlægget, ganske vist har du måske 2 bar, men med en f.eks 5mm smelte sikring/glas er det væk på sekunder, og hvis radiator ventiler er lukket er det langt fra sikkert at vandet fra 1.sal vil løbe ned. Der kræves også et bestemt tryk for at dysen virker.

Du skal også have fat i forsikringsselskabet. Jeg snakkede med TopDanmark om det samme engang da der var ild i tanken til min stoker. Hvis jeg valgte at lave sprinkleranlæg ville forsikringen stige, da sandsynligheden for vandskade oversteg risikoen for brand.

Mit bud er helt samme som HR LUCCA's brandsikre rummet og sæt en god røgalarm op, det vigtigste er jo at komme ud i tide, selv om det er ærgerligt klarer forsikringen jo det materielle.

Hilsen Kenneth