Side 1 af 2

Efterløn = Solcelleanlæg

: 12 mar 2012 09:40
af jhjorsal
Efterlønsordning - jeg sad og så en udsendelse, pengemagasinet tror jeg det var, hvor de kom frem til at for mit vedkommende, årgang 67, jeg ville få ca 145.0000,- udbetalt hvis jeg droppede efterlønnen og blev ved med at arbejde til jeg er 69 år frem for 65 år, hvor imod hvis jeg valgte at få den udbetalt nu ca. 70.000, lagde 35.000 oven i, købte et 6KW anlæg, brugte de første 3 år på at afdrage de 35.000, også satte den årlige besparelse ind på en opsparing/pensionsordning, og hvis vi tager udgangspunkt at strømmen i alt fald ikke falder vil det jo give mig mindst 252.000 + afkast/renter, når jeg er 69 år(204.000 + afkast/renter, når jeg er 65 år) + gratis strøm de næste 10-15 år (120.000-180.000 kr udfra nuværende strømpriser) . Og hvis strømmen stiger, hvad den jo sansynligvis gør så kommer det jo oveni. Det eneste jeg kan se jeg går glip af, er garantien for et seniorjob men med de prognoser vismændende spår for beskæftigelsen, burde det jo ikke være et problem at finde et job om 20 år. Også selvføgelig de 186.000 om året før skat i 4 år hvis jeg vælger at gå på efterløn når jeg er 65 år, det er vel ca 440.000 kr i nettopenge. Men så kan jeg selv vælge om jeg vil på efterløn, hvad jeg jo ikke er sikker på at jeg kan hvis jeg lader staten styre pengene. Ser det helt idiotisk ud eller ?

Efterløn = Solcelleanlæg

: 12 mar 2012 11:42
af kongsted
Står ikke selv i efterløns situationen, men beregningerne ser ikke helt forkerte ud. Men tror det vil hjælpe meget med overskueligheden, hvis du stiller det op i et regneark, så det kommer i nogle kolonner, men nogle beskrivelser. Det er noget rodet i en lang tekst :o)

//Kongsted

Efterløn = Solcelleanlæg

: 13 apr 2012 23:35
af Rasmus Jensen
Er det ikke noget med at man fra råder folk over 40 at hæve efterløns pengene - da det beder kan svare sig at blive.
Plus at hvis man f.eks. er fyldt 55 - så skal kommunen finde et job til en hvis man ikke selv kan, men er man ikke i efterløns ordningen, så bortfalder det krav.
Just my cent.

Efterløn = Solcelleanlæg

: 14 apr 2012 08:16
af jhjorsal
jo, jeg er også kommet frem til at jeg må financere solcelle anlægget på anden vis, det er ikke fordi jeg tror min beregning ikke holder stik, men netop seniorjobordningen tør jeg ikke rigtig give afkald på, så jeg betragter mere efterlønsordningen som en slags forsikring.

Efterløn = Solcelleanlæg

: 14 apr 2012 11:18
af Flyball
jhjorsal » 14 Apr 2012, 08:16 skrev:jo, jeg er også kommet frem til at jeg må financere solcelle anlægget på anden vis, det er ikke fordi jeg tror min beregning ikke holder stik, men netop seniorjobordningen tør jeg ikke rigtig give afkald på, så jeg betragter mere efterlønsordningen som en slags forsikring.
Seniorjobordningen - den har de da afskaffet til den tid, det er der da ikke råd til... :)


:great:

Efterløn = Solcelleanlæg

: 14 apr 2012 11:29
af Oldgaard
Flyball » 14 Apr 2012, 11:18 skrev: Seniorjobordningen - den har de da afskaffet til den tid, det er der da ikke råd til... :)


:great:
Det er også min konklusion :wink: , så fik min efterløn udbetalt, så hellere fremover smide pengene ind på en alm pensionsordning eller spare dem op på anden måde.
jhjorsal hvis i er 2 og begge betaler til efterlønordningen samt har gjort det siden det startede, så kan i faktisk spare de sidste penge op på ca 3 år, så er der til kontant betaling af solcellerne ;)

Efterløn = Solcelleanlæg

: 14 apr 2012 12:23
af jhjorsal
I har sikkert ret, det er jo et spørgsmål om tro, tror man den er afskaffet til den tid eller tror man det ikke, og jeg tror sådan set også på at den er afskaffet til den tid. Jeg er pt 45 og vi er lige pt. ikke 2 i hustanden. så selvom jeg tror den er afskaffet til den tid, så tør jeg ikke rigtig løbe risikoen, hvis jeg bliver arbejdsløs efter mit 57 år og ikke kan få et nyt job så er jeg alligevel nogenlunde sikret til min efterlønsalder, men hvis jeg hæver pengene, så er der ikke engang bistandshjælp at hente før alt friværdien er ædt op. Og afskaffer de ordningen så får vi vel en ny chance for at hæve pengene skattefrit, det tror jeg på. Så jeg finder ikke rigtig en billigere lønforsikring, sålænge den eksistere. Det er grundlaget for mit valg.

Efterløn = Solcelleanlæg

: 14 apr 2012 13:09
af MNielsen
Du forudsætter jo også at den nuværende fordelagtige afregning for solcellestrøm forsætter som nu.

Jeg kan godt mistænke statskassen for af ville få kløe i fingerne, hvis solceller forsætter den nuværende stigning i udbredelse. Det er jo trods alt den der betaler det meste af støtten til anlægget. Den er ikke meget for at midste for mange indtægter.

Efterløn = Solcelleanlæg

: 14 apr 2012 13:22
af lamborg
Senior job ordningen er ikke som mange tror en aftale under efterlønsordningen men en seperat ting. Det er rigtigt at man frasiger sig den hvis man vælger at få efterløn udbetalt men lur mig om ikke den lov bortfalder når nu kommunerne får for mange de skal betale understøttelse til . For job til overenskomst løn kan de ikke finde..

Efterløn = Solcelleanlæg

: 14 apr 2012 13:27
af jhjorsal
lamborg » 14 Apr 2012, 13:22 skrev:Senior job ordningen er ikke som mange tror en aftale under efterlønsordningen men en seperat ting. Det er rigtigt at man frasiger sig den hvis man vælger at få efterløn udbetalt men lur mig om ikke den lov bortfalder når nu kommunerne får for mange de skal betale understøttelse til . For job til overenskomst løn kan de ikke finde..
Du har garanteret ret, men jeg spiller også lotto hver uge.